Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan Betul

Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan Betul
Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan Betul

Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan Betul
| Seperti wanita, lelaki juga mahu memiliki kulit wajah sihat dan bergaya.

Seiring peredaran masa golongan lelaki semakin bijak dalam soal penjagaan kulit wajah juga diri kerana bagi mereka ia perlu untuk kenyakinan berdepan khalayak ramai.

Tips jaga kulit muka lelaki yang paling asas ialah boleh gunakan pelembap dan penyegar bagi mendapatkan kulit wajah segar dan bersih. Mask wajah boleh digunakan sebelum tidur bagi membantu menyihatkan kulit dan pada masa sama mengurangkan tekanan.

Cara dan langkah untuk menjaga wajah lelaki yang ringkas serta mudah.

1. Cuci wajah setiap hari membantu membersihkan kotoran dan minyak yang boleh menyebabkan pori tersumbat selain mengakibatkan munculnya jerawat. Pilih pencuci yang bersesuaian kulit wajah. Pastikan pencuci yang dipilih bersifat lembut dan bebas bahan kimia berbahaya.

2. Jika memiliki wajah berjerawat, pilih rawatan dan penjagaan harian sesuai bagi mengelakkan kulit bertambah teruk serta menyakitkan. Jangan malas untuk merawat wajah berjerawat jika mahukan kulit kembali sihat dan bermaya.

3. Lakukan pengelupasan secara lembut pada kulit wajah dan badan sekurang-kurangnya sebulan atau dua bulan sekali yang bersesuaian dengan jenis kulit masing-masing. Tidak perlu lakukan di spa, lakukannya di rumah. Selain wajah, bahagian siku, lutut dan kaki juga memerlukan sesi skrub bagi mengelakkan kawasan berkenaan kelihatan kusam atau kasar.

Waktu Yang Tepat Dan Sesuai Serta Cara Pakai Pelembap Wajah


4. Sapu pelembap. Pelembap bukan saja membantu menghidrat kulit, malah bagi mengelakkan kulit menjadi kering dan masalah kedutan muncul. Produk lembapan untuk lelaki kini banyak di pasaran dan pastikan pilih rangkaian yang tidak mengandungi bahan kimia terlarang serta sesuai dengan jenis kulit anda.

5. Jika terdapat perubahan atau masalah pada kulit wajah yang serius, segeralah berjumpa ahli dermatologi supaya dapat mengesan masalah dialami lebih awal. Kemungkinan, tekstur kulit berubah memberi petanda kepada keadaan yang lebih serius seperti kanser kulit atau kekurangan nutrien.

Tips tambahan untuk kulit wajah lelaki

Youth Shaklee Skincare Shaklee. Hasil usaha para saintis Shaklee yg bekerja keras selama 8 tahun untuk menghasilkan Produk Skincare.

πŸ‡ Bertindak sebagai pencuci muka, menanggalkan makeup ringan dan scrub.
πŸ‡ Menjaga kelembapan kulit secara semulajadi, “soap free” adalah bagi memastikan pH tidak tinggi seperti sabun.
πŸ‡ Bukan alkali ataupun asid untuk kesesuaian kulit yang sihat.
πŸ‡ Kaya dengan vitamin yang dipaten dan polifenol untuk kulit yang lebih sihat dan melindung daripada kesan radikal bebas, bukan sekadar mencuci.

⚘ Diuji secara klinikal dengan selamat oleh Dermatoligist & Ophtalmologist
⚘ 8 paten penghasilan 
⚘ jaminan bebas dari 1500 bahan kimia berbahaya secara klinikal
⚘ bertindak secara semulajadi dengan pelbagai jenis kulit 
⚘ tidak diuji kepada haiwan
⚘ bebas gluten
⚘ produk vegan (tumbuhan botanikal πŸ’―%)

✅ Untuk semua jenis kulit: sensitif, normal, berminyak, kombinasi & bermasalah. Xperlu tukar2 skincare ikut masalah kulit
✅ Untuk semua peringkat umur dari 20an sehingga 50an
✅ Untuk lelaki& wanita. Boleh share2 satu set skincare ni dengan pasangan atau keluarga.

Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan Betul
Tips Cara Step Jaga Kulit Muka Wajah Lelaki Dengan BetulJika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan