Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein

Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein
Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein

Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein
| Buah elderberry hitam mungkin merupakan elderberry pertama yang ditanam oleh manusia prasejarah.

Elderberry ialah buah yang kaya dengan serat dimana ianya dapat meningkatkan sistem pencernaan kita. Satu hidangan elderberry cukup untuk memenuhi 28% keperluan serat harian. Antioksidan dalam elderberry memberikan faedah yang sangat besar.

Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry

1. Sistem imuniti
Elderberry membantu meningkatkan imuniti, melindungi jantung dan mencegah barah dengan membantu meningkatkan tahap antioksidan dalam badan dan membantu melawan penyakit. Vitamin A dan C dalam elderberry membantu kita menjaga kesihatan yang optimum. Elderberry juga menawarkan perlindungan terhadap virus yang dapat merosak dinding sel.

Elderberry membantu mengurangkan pengeluaran lendir semasa selesema dan meredakan gejala selsema serta membantu melemahkan gejala influenza, menurut kajian di Jepun. Elderberry meningkatkan imuniti dengan meningkatkan pengeluaran sitokin radang. Dengan cara ini, ia juga membantu merawat jangkitan saluran pernafasan dan penyakit pernafasan lain.

2. Menurutkan berat badan
Elderberry kaya dengan serat yang meningkatkan rasa kenyang dan dapat membantu menurunkan berat badan. Ini telah dibuktikan oleh kajian Jerman juga - di mana para peserta mengambil jus elderberry menyaksikan peningkatan ketara dalam pengaturan berat badan.

3. Untuk kesihatan kulit
Antosianin dalam elderberry didapati memberi peningkatan semula jadi untuk kesihatan kulit. Sebatian ini juga melindungi daripada kerosakan kulit. Elderberry diketahui dapat mengembalikan kesihatan kulit dan mencerahkan jeragat. Antioksidan dalam buah beri dapat melawan virus herpes dan memberi kelegaan.

Buah Elderberry Pada Life Shake Protein

Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein
Manfaat dan Kebaikan Buah Elderberry Pada Life Shake Protein

Hanya 2 scoop Life Shake Elderberi Shaklee

• Membekalkan 20g protein soya ultra-tulen, bukan GMO bagi setiap hidangan, termasuk campuran proprietari protein biji chia organik dan biji labu organik.
• Rendah indeks glisemik yang menampilkan inovatif pemanis baharu, Reb M, untuk membantu mengekalkan paras gula darah yang sihat dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
• Prebiotik daripada campuran bijirin dan enzim pencernaan untuk pencernaan yang lebih baik dan meningkatkan penyerapan protein.
• Dikuasakan oleh Leusina untuk mengekal dan membina otot, membakar lemak dan menyokong metabolisma.
• Tanpa lemak trans, bebas kandungan tenusu.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik

Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik
Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik

Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik
| Produk terbaru kaya protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral, dengan tambahan ekstrak Elderberi.

Elderberi memberikan manfaat yang mengagumkan iaitu Elderberi tinggi kandungan antioksidan, kaya dengan polifenol - antosianin. Secara tradisionalnya, Elderberi digunakan untuk melegakan simptom demam dan selsema. Elderberi boleh membantu meningkatkan pertahanan badan, mempercepatkan penyembuhan, mengurangkan demam dan selsema yang berpanjangan.

Keistimewaan Produk Life Shake Elderberry Shaklee

• Membekalkan 20g protein soya ultra-tulen, bukan GMO bagi setiap hidangan, termasuk campuran proprietari protein biji chia organik dan biji labu organik.
• Rendah indeks glisemik yang menampilkan inovatif pemanis baharu, Reb M, untuk membantu mengekalkan paras gula darah yang sihat dan memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
• Prebiotik daripada campuran bijirin dan enzim pencernaan untuk pencernaan yang lebih baik dan meningkatkan penyerapan protein.
• Dikuasakan oleh Leusina untuk mengekal dan membina otot, membakar lemak dan menyokong metabolisma.
• Tanpa lemak trans, bebas kandungan tenusu.

Hanya 2 scoop Life Shake Elderberi untuk mendapat

1. Sarapan berkhasiat
Hidangan lengkap 20g protein bukan GMO dengan nisbah tepat bagi semua 9 asid amino perlu.

2. Snek sihat
Padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, dengan hanya 150Kcal.

3. Tenaga sebelum dan selepas bersenam
Leusina membantu mengekal dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolisma dan pembakaran lemak.

4. Perlindungan dan kesihatan pencernaan
Ditambah dengan ekstrak elderberi untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus.

5. Pengurusan badan yang sihat
Hidangan rendah glisemik, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan memberikan kita berat badan yang sihat.

6. Tenaga dan rasa kenyang yang lama
Membantu kita kekal bertenaga dan mengurangkan keinginan untuk makan.

Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik

Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik
Life Shake Shaklee Protein Soya Elderberry dengan Prebiotik


Harga biasa Life Shake Elderberry ni RM181.25

Berbeza untuk harga ahli hanya RM165.00

Yuran pendaftaran ahli Shaklee hanya RM35.00 je

Jika nak harga ahli yang gempak, boleh beli 3 tong Life Shake Elderberry terus dapat free membership dan free postage

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin

7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin
7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin

7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin
| Sejurus melahirkan, para ibu biasanya akan risau jika badan tidak dapat menghasilkan susu badan.

Terdapat pelbagai kaedah yang boleh dilakukan untuk meningkatkan penghasilan susu badan semasa berpantang selepas bersalin.

Para ibu berpantang harus mengetahui bahawa menyusukan bayi secara kerap adalah cara terbaik untuk meningkatkan bekalan susu badan yang mencukupi serta pemilihan makanan yang sihat juga mendorong badan menghasilkan susu ibu.

7 Tips tambah susu badan ibu ketika berpantang selepas bersalin

i) Lobak merah, keladi dan ubi merah.
Beta caratene yang terdapat dalam makanan yang berwarna merah dan oren sangat membantu dalam penghasilan susu ibu.

ii) Sayur-sayuran hijau.
Sayur-sayuran hijau mengandungi pelbagai sumber penting seperti enzim, vitamin dan mineral.
Warna hijau itu juga mempunyai kompoun phytoestrogen yang membantu menyokong penyusuan.

iii) Bijirin penuh.
Bijirin penuh memberikan keselesaan kepada kepada seseorang dan ia akan menggalakkan rembesan oxytocin iaitu hormon yang membantu penghasilan hormon.
iv) Kekacang, kacang buncis dan lentil. Kekacang juga terkenal sebagai ‘milk-booster’.

v) Betik muda.
Ia sangat tinggi dengan kandungan vitamin A dan C.
Vitamin C yang tinggi untuk ibu yang menyusu amat digalakkan iaitu antara 115 hingga 120 miligram setiap hari.

vi) Jintan.
Jintan putih dan hitam sangat banyak digunakan dalam memberikan rasa kepada masakan dan sangat bagus membantu meningkatkan penghasilan susu.

vii) Herba dan rempah.
Banyak jenis herba dan rempah yang boleh membantu menggalakkan penghasilan susu ibu.
Namun, perlu diingatkan tidak semua orang sesuai dengan penggunaan herba dan rempah.

Tips tambahan untuk bantu tambah susu badan ketika berpantang selepas bersalin

7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin
7 Tips Tambah Susu Badan Ketika Berpantang Selepas Bersalin

Set berpantang terbaik 2021

1. Vita-lea Iron Formula
☑ Merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk
☑ Ketika bersalin, ibu kehilangan banyak darah, maka Vita-lea mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah

2. Sustained Release Vita-C Plus
☑ Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu bersalin
☑ Menguatkan daya tahan (imunisasi) ibu dan anak. Yang mana anak akan terima vitamin C melalui susu ibu

3. Ostematrix
☑ Membantu melembutkan najis, melawaskan dan mengelakkan sembelit pada ibu bersalin
☑ Memberi kelegaan otot dan mengelakkan sakit sendi, sakit pinggang, cramp kaki, lenguh badan dan sakit urat
☑ Mengelakkan kelesuan akibat berjaga malam dikalangan ibu berpantang

4. Energizing Soy Protein (ESP)
☑ Membantu memekatkan susu ibu supaya anak cepat kenyang (dikenali sebagai milkbooster)
☑ Membantu ibu berpantang kenyang lebih lama
☑ Membantu bekalkan tenaga berpanjangan

5. B-Complex With Folic Acid
☑ Mengandungi 8 jenis vitamin B yang perlu untuk tubuh
☑ Menukarkan makanan kepada tenaga
☑ Mengelakkan meroyan ketika dalam tempoh berpantang (Bantu elak stress)
☑ Membantu penghasilan susu ibu
☑ Melancarkan peredaran darah serta saraf

Berminat untuk mendapatkan Set Berpantang? 
Anda boleh berhubung terus dengan Umi di melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras
Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras
| Performance Drink ialah minuman isotonik yang tidak bergas dan kandungan gula yang sangat sedikit.

Serbuk Performance Drink Shaklee ni amat mudah untuk menjadi keras dan cara penyimpanan pun digalakkan untuk letak dalam peti ais. Tapi kadang tu peti ais kat rumah dah penuh jadi kita pun letaklah Performance Drink Shaklee ni kat luar dengan suhu bilik.

Bila buka tong canister Performance Drink Shaklee untuk minum, tiba-tiba kita perasan serbuk jadi keras. Apa nak buat dengan serbuk Performance Drink Shaklee yang dah keras tu?

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras
Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras

Kalau serbuk Performance Drink Shaklee dah jadi keras tu, kita boleh masukkan dalam freezer bagi serbuk Performance Drink Shaklee tu mengeras sikit. Kemudian selepas beberapa lama boleh la kita keluarkan dan hancurkan serbuk Performance Drink Shaklee tu.

Jika serbuk Performance Drink Shaklee yang dah keras tu tak hancur jugak, bancuh terus semua serbuk Performance Drink Shaklee yang dah keras tu. Air bancuhan Performance Drink Shaklee tu boleh simpan kat dalam peti ais macam air sejuk biasa.

Untuk kesan yang terbaik, semasa nak buka penutup tong canister Performance Drink Shaklee pastikan kita hanya buka sikit ja penutup tong canister Performance Drink Shaklee tu.

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras
Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras


Contoh macam dalam gambar kat atas ni. Ini pun dah terlalu besar jugak lubang yang Umi buat sebab tak puas tuangkan serbuk Performance Drink Shaklee kalau lubang kecik sangat. Hehe

Tong canister Performance Drink Shaklee ni Umi tertinggal kat tempat kerja selama 2 bulan jugak masa PKP 3.0 hari tu.

Bila nak guna, ya serbuk Performance Drink Shaklee tu akan jadi keras. Umi hanya perlu goncang dan ketuk-ketuk manja sikit ja tong canister Performance Drink Shaklee tu dan terus serbuk jadi hancur semula. Dah boleh guna serbuk Performance Drink Shaklee macam biasa.

Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras
Tips Untuk Elak Serbuk Performance Drink Shaklee Jadi Keras


Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk

Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk
Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk

Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk
| Mufti Menk berkongsi beberapa cara yang boleh digunakan bagi membantu merawat simptom wabak Covid-19.

Mufti Menk menerangkan “cara ini tidak menggantikan carian rawatan perubatan perofesional, tetapi cara ini semata-mata untuk membantu meningkatkan sistem imun dan menangani gejala sambil menunggu perubatan terlatih yang merawat anda.”

Mufti Menk menyenaraikan beberapa cara sunnah Rasulullah SAW mencegah jangkitan virus.

Black Seed Oil – (Nigella Sativa Virgin Oil)
Habbatus Sauda atau dikenali juga jintan hitam (Nigella Sativa), merupakan sejenis tumbuhan herba.

Biji Habbatus Sauda yang berwarna hitam akan diproses atau dikisar sehingga mengeluarkan minyak, yang kemudiannya diminum untuk kesihatan atau digunakan dalam perubatan tradisional bagi merawat kencing manis. Bila diminum sebaiknya bersama air panas. Ambil setengah sudu pada waktu pagi dan malam.

Di samping itu, terdapat juga yang dimasukkan ke dalam kapsul sebagai ubat untuk merawat penyakit. Habbatus Sauda merupakan tumbuhan herba yang dianjurkan dalam agama Islam untuk merawat pelbagai jenis penyakit.

Suplemen Vitamin C
Penting untuk membina sistem imun yang kuat. Vitamin C yang mencukupi dapat memastikan kita tidak cepat mendapat sebarang jangkitan kuman.



Vitamin C dengan bioflavonoids.
Penyelidikan mencadangkan pengambilan vitamin C yang mengandungi bioflavonoid kerana keduanya mempunyai kesan pelengkap, menjadikannya lebih berkesan apabila dicerna bersama berbanding jika diambil secara berasingan.

Suplemen Zinc
Zink mempunyai peranan dalam mengukuhkan sistem imun, mengekalkan pembentukan sel, mempercepat proses penyembuhan luka, dan memecahkan karbohidrat.


Lagi yang menarik, makanan tambahan zinc bukan sahaja untuk sistem imun malah untuk kecantikan kulit wajah juga.

Protein Tumbuhan
Protein daripada tumbuhan sangat bagus kerana ianya kurang lemak tepu dan lebih banyak serat makanan berbanding protein haiwan. Ia juga rendah kolesterol dan ini mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, diabetes dan jenis kanser tertentu.



Protein soya. Soya adalah sumber nombor satu protein sayuran. Ia mengandungi satu set lengkap asid amino penting, oleh itu, ia dianggap sumber lengkap protein.

Semoga perkongsian ini membantu kita untuk meningkatkan tahap keselamatan tubuh badan walaupun penawar Covid-19 masih belum digunakan sepenuhnya di dunia.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca