Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask | Direka untuk kulit muka orang Asia, Shaklee Youth Face Mask membantu menangani masalah kulit wajah.

Datang dengan dua pilihan mask muka iaitu Purifying Clay Mask untuk detoks dan membersihkan serta Hydrating Gel Mask untuk mengembalikan seri wajah.

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Purifying Clay Mask
menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju Korea yang bersih di Lautan Pasifik.
menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan penampilan liang pori yang kelihatan.
memberikan kulit yang lebih lembut tanpa merekah dan kering.
Mask muka ini untuk kulit berminyak dan berjerawat.

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Hydrating Gel Mask
formulasi yang kaya dengan kelembapan daripada gel emas yang menyegarkan bagi memberi kulit sihat secara mendalam supaya kulit kelihatan terhidrat, berseri.
melembapkan kulit dengan asid hialuronik, jus daun aloe dan gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile.
Mask muka ini untuk kulit kering.

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
 Kebanyakan wanita dan lelaki di Malaysia mempunyai kulit berminyak.

Bagi membersihkan kulit dan detoks secara menyeluruh, gunakan Purifying Clay Mask. Sangat bagus digunakan sebagai rawatan tompokan untuk kulit berminyak dan dikawasan kulit yang mudah berjerawat
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Kulit kombinasi boleh menggunakan kedua-dua Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask.

Untuk kawasan yang mudah berminyak dan berjerawat iaitu T-zon, gunakan Purifying Clay Mask manakala untuk kawasan pipi pula gunakan Hydrating Gel Mask

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Kulit wajah terlalu kering, gunakan Hydrating Gel Mask yang amat sesuai untuk masalah kulit kering dengan membantu menghidratkan kulit dan menjadikan kulit lebih berseri!

Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask
Promosi Shaklee Jun 2019 Terbaru Skincare Youth Face Mask

Beli 1 mask muka dan PERCUMA lagi 1 mask muka
Juga percuma berus muka dan beg organza eksklusif
Hanya RM 297.50

Kini kita boleh ber-Spa wajah dengan pantas bila-bila masa di mana saja !

Berminat untuk dapatkan mask muka Youth Shaklee ini?
Anda boleh buat belian terus di laman web

 face mask muka youth skincare shaklee

Atau jika nak berhubung dahulu dengan Umi,
boleh hubungi


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun

Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun
Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun
Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun | Asyik di tanya, macam mana jaga kesihatan. Tun Mahathir kongsi rahsia kekal sihat cergas beliau.

Menurut Tun Mahathir, rahsia dan tips kesihatan beliau ialah menjalani kehidupan dengan ringkas. Beliau tidak makan secara berlebihan dan menjalani pelbagai perkara di dalam kehidupan harian dengan sederhana. Tun M tidak mudah marah dan terasa hati dengan orang dan benda yang remeh-temeh.

Tun Mahathir turut menegaskan kita harus bersenam dan mendapatkan tidur yang cukup. Masalah utama kepada setiap lapisan masyarakat ialah pemakanan. Ramai orang makan dalam kuantiti yang banyak dan mengambil lemak berlebihan. Ini akan menambahkan beban kepada organ dalaman contohnya hati.

Sebab itulah kita disarankan untuk mengamalkan pemakanan suku suku separuh. Suku untuk makanan berprotein seperti ikan, ayam, daging dan kekacang. Suku untuk makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, bijirin, produk bijirin dan ubi. Separuh untuk makanan berserat tinggi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun
Rahsia dan Tips Kesihatan Tun Mahathir Cergas Umur 93 Tahun
Tips tambahan untuk kekal cergas

Umi cadangkan kita melakukan program detox. Detox membantu tubuh kekal cergas.

Dengan Detox, kita akan mendapat 7 manfaat iaitu boleh menurunkan berat badan, kolon lebih sihat, meningkatkan tenaga, mengawal nafsu makan, kulit lebih cantik, menguatkan sistem imun dan tidur lebih lena.

DTX Complex - Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.*

Herb-Lax - Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus yang lembut.*

Alfalfa Complex - Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral kepada tubuh.*

Peppermint-Ginger Plus - Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman.*

Vivix - Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu. Bertindak sehingga ke peringkat sel.

Berminat untuk dapatkan Set Detox Shaklee? 
Anda boleh berhubung terus dengan Umi


* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk ubat.
Continue Reading

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli | Senarai harga Produk Shaklee yang telah syarikat Shaklee tetapkan untuk dijual di pasaran terkini.

Harga Shaklee terbahagi kepada dua iaitu Harga Shaklee untuk pasaran runcit. Dan Harga Shaklee untuk Ahli Shaklee berdaftar atau Pengedar Shaklee Sah Malaysia.

Harga Shaklee dan keistimewaan keahlian Shaklee diwujudkan oleh Shaklee untuk menggalakkan pengguna mendaftar sebagai Ahli Shaklee atau Pengedar Shaklee.

Ahli Shaklee berdaftar boleh mendapat manfaat daripada Harga Ahli Shaklee setiap kali Ahli Shaklee membeli Produk Shaklee.

Malah Ahli Shaklee berdaftar juga berpeluang mendapat rebate tunai berbentuk bonus tunai sekiranya mencapai jumlah point tertentu dari pembelian Produk Shaklee setiap bulan.

Jadi jika anda nak menggunakan Produk Shaklee ni, sebaiknya Daftar Ahli Shaklee terlebih dahulu, kemudian baru lah anda beli Produk Shaklee. Ini untuk membolehkan anda kumpul point dan juga dapat jimat untung runcit.

Nak beli produk Shaklee ni pun dah mudah je sekarang ni. Lepas Daftar Ahli Shaklee, anda akan terus dapat sistem website online sendiri. Kat situ boleh order barang Shaklee online guna kad debit atau kad kredit. Nak dapatkan maklumat terkini mengenai produk, ceramah kesihatan atau program Shaklee pun ada dalam sistem website online tu.

Jika anda tidak daftar Ahli Shaklee, Pengedar Shaklee yang jual produk Shaklee kat korang tu la yang untung dapat point, dapat bonus cash dan untung runcit.

Untuk makluman, Harga Shaklee berikut adalah Harga Shaklee untuk pengguna yang tidak berdaftar sebagai Ahli Shaklee.

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli
Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2019 Untuk Harga Ahli

Kalau anda nak beli Shaklee dengan Harga Shaklee dengan harga ahli, boleh terus hubungi Umi iaitu Pengedar Sah Shaklee untuk anda Daftar Ahli Shaklee ye.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap | Pengambilan jus minuman boleh mengekalkan kulit anjal dan badan kekal langsing persis anak dara.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Lobak Merah Untuk Hilangkan Jerawat

Bahan-bahan:
3 biji lobak merah segar
1 biji aprikot
¼ biji tembikai susu

Cara Membuat:
Cuci lobak merah kemudian dipotong kecil. Aprikot dibelah menjadi dua bahagian dan dibuang bijinya. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus dan sebati. Tuangkan ke dalam gelas dan hidangkan segera.

Info Jus
Beta karotena pada lobak merah dan tembikai susu akan diubah menjadi vitamin A dalam badan seterusnya bermanfaat bagi menghilangkan sel kulit mati yang boleh menyumbat pori-pori kulit dan menyebabkan noda hitam.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur Dan Buah Untuk Membersihkan Kulit Mati

Bahan-bahan:
Segenggam bayam hijau
1 batang seleri
2 potong mentimun
2 biji epal hijau
¼ biji nanas
1/3 biji limau nipis

Cara Membuat:
Cuci semua bahan dan dipotong kecil-kecil agar mudah hancur semasa dikisar. Perah limau nipis dan ambil airnya. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus serta sebati. Agar lebih segar, tambahkan ais ke dalamnya.

Info Jus
Olahan jus sihat untuk kulit daripada buah-buahan dan sayur-sayuran segar ini mengandungi Alpha Hydroxy Acid (AHA) yang berperanan penting dalam proses pembersihan sel kulit mati sehingga jerawat pun tidak ‘berani’ tumbuh pada wajah.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Kobis Untuk Anti Penuaan

Bahan-bahan:
4 helai daun kobis saiz sederhana
6 biji lobak merah saiz sederhana

Cara Membuat:
Bersihkan semua bahan kemudian tambahkan sedikit air. Kisar sehingga halus, hidangkan segar.

Info Jus
Kobis mengandungi beta karoten, vitamin C dan selenium yang bermanfaat untuk memperlambatkan proses penuaan serta menjadikan kulit lebih sihat.

Tips tambahan untuk jus buah dan sayur untuk awet muda?

Umi cadangkan pengambilan Vivix. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol dan anti-penuaan.

Keistimewaan Vivix, ahli sains menggabungkan polifenol dengan resveratrol yang tulen dengan ekstrak dari Muscadine Grape, purple Carrot, Elderberry Eropah dan Polyganum Cuspidatum bagi fungsi anti-penuaan sel.

Berminat untuk dapatkan Vivix yang semulajadi, berkesan dan selamat? 

Anda terus boleh menghubungi Umi di


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma | Khusus untuk anda yang belum ahli Shaklee, promosi istimewa dengan twinpack Vivix harga ahli.

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol dan anti-penuaan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh pihak Shaklee.

Polifenol merupakan sekumpulan phytokimia atau phytonutrien yang berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna ungu pada muscadine grape.

Polifenol berfungsi memberi perlindungan semulajadi daripada pancaran UV matahari supaya tidak akan merosakan buah-buahan dan tidak merosakkan kandungan nutrien yg terdapat didalamnya.

Kepentingan polyphenol ini terbukti sebagai sumber yang memiliki khasiat sebagai anti-oksidan, anti-penuaan, anti-penyakit, anti-kanser dan terbukti berkesan dalam memperbaiki sel- sel DNA.


Keistimewaan Vivix, ahli sains menggabungkan polifenol dengan resveratrol yang tulen dengan ekstrak dari Muscadine Grape, purple Carrot, Elderberry Eropah dan Polyganum Cuspidatum bagi fungsi anti-penuaan selular.

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Bagaimana Vivix Berfungsi?
Vivix Shaklee berupaya melawan penuaan pada peringkat sel. Di dalam kajian makmal, ramuan botani Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel iaitu:

  1. Memperbaiki DNA : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
  2. Memperbaiki tenaga : memberi tenaga kepada sel yang lemah
  3. Melambatkan pembentukan protien AGE : membaiki sel yang telah rosak
  4. Kawalan genetik : meningkatkan prestasi sel


Manfaat Vivix

  • Menggalakkan penuaan sihat.
  • Membantu tubuh badan rasa lebih muda dan lebih sihat.
  • Memperbaiki sel DNA
  • Pengawalan Genetik / penuaan
  • Memperbaiki Tenaga Sel

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi twinpack 2 botol Vivix
Harga asal RM950

Harga promosi bulan ni
2 botol hanya RM684

2 botol Vivix boleh digunakan oleh anda suami isteri atau dihadiahkan kepada ibu ayah tercinta demi kesihatan mereka yang terbaik.

Nak beli terus di laman web Shaklee dengan kad kredit/debit anda? Klik gambar di bawah

 Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli

Nak sembang-sembang dulu tanya sebarang persoalan, boleh hubungi Umi di


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Selamat Hari Guru 2019, Cikgu

Selamat Hari Guru 2019 Cikgu
Selamat Hari Guru 2019 Cikgu

Selamat Hari Guru 2019, Cikgu | Guru, Obor Hemah Menyinari Pertiwi. Tema sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2019. Terima kasih cikgu atas jasa yang hebat.

Selamat Hari Guru 2019 Cikgu
Selamat Hari Guru 2019 Cikgu


Logo Hari Guru 2019

Buku melambangkan rakyat Malaysia menyahut seruan Menteri Pendidikan Malaysia memperkukuh dan meningkatkan budaya membaca serta menzahirkan hasrat untuk menjadikan negara sebagai sebuah negara yang berbudaya membaca.

Icon orang melambangkan Guru dan Murid berpisah tiada. Guru mendidik murid sehingga berjaya. Murid berjaya akan tetap menghargai gurunya sepanjang hajat.

Pemilihan warna emas (Gold) memperlihatkan martabat (perumpamaan) seorang guru yang dikasihi. (dalam konteks warna). Dalam konteks nilai seorang guru – jasa guru tidak ternilai.

Nak bagi hadiah apa di hari guru ?

Umi cadangkan set vitamin asas yang diperlukan oleh tubuh seperti Vitalea, B-Complex dan Vita-C Sustained Release

Kerja guru ni penat. Jadi bersesuaian la set vitamin asas ni untuk bantu bagi extra energy pada guru.

Vitalea - Sumber zat besi terbaik yang penting untuk pembentukan darah dan sel! Kandungan vitalea yang lengkap dengan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan dewasa. Vitalea disokong oleh 7 kajian klinikal dan mempunyai teknologi salutan mikro yang membantu pembebasan dengan pantas.

B-Complex - B-complex membantu dalam pembebasan tenaga, metabolisme karbo, lemak dan protein. B-Complex adalah supplement anti stress. B-Complex diperlukan untuk pembentukan darah dan membantu mencegah anemia yang menyebabkan keletihan. Haaa bagus ni untuk cikgu sebab boleh elak stress. Guru yang tak stress mesti boleh mengajar dengan baik dan semangat. Sape yang untung?? Anak kita jugak

VITA-C Sustained Release - Vitamin C ni vitamin cantik. Guru cantik, pelajar pun ceria. Ada certain pelajar suka belajar dengan cikgu sebab cikgu tu cantik. Hehehe bunyinya lucu tapi bagus juga kalau nak elak pelajar ponteng kelas. Dari segi kesihatan vitamin C membantu penyerapan zat besi dengan lebih efisien.

Nak hadiahkan vitamin ini kepada guru-guru anak anda? Boleh terus hubungi Umi


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa | Menu berbuka puasa boleh buat air minuman sedap seperti yang Sheila Rusly kongsikan baru-baru ni.

Resipi 1
Air Kelapa Laut, Longan & Lemon

Bahan-Bahan:
2 biji lemon
1 tin longan
1 tin kelapa laut
Air secukupnya
2 biji lemon
Kiub Ais

Cara Membuat:
1. Masukkan longan ke dalam mangkuk.
2. Masukkan pula kelapa laut.
3. Masukkan air dalam anggaran 2 gelas, ikut tahap kemanisan.
4. Perahkan sebiji lemon.(pastikan buang bijinya dulu) dan kacau rata.
5. Masukkan kiub ais dan hirisan lemon ke dalam mangkuk tadi.

Resipi 2
Air Nenas Soda

Bahan-Bahan:
1 tin nenas
1 tin limau mandarin
1.5 liter Ais krim Soda
Daun pudina
2 biji Limau Nipis
Kiub Ais

Cara Membuat:
1. Masukkan air nenas dalam tin ke dalam mangkuk.
2. Masukkan pula limau mandarin dalam tin.
3. Tuangkan ais krim soda dalam mangkuk tersebut.
4. Perahkan pula dengan limau nipis.
5. Siat-siatkan dengan daun pudina.
6. Masukkan kiub ais dan kacau rata.

Pakar pemakanan, Prof Madya Dr Hamid Jan berkata, berpuasa selama kira-kira 14 jam akan membuatkan tubuh hilang cecair badan, justeru kita disarankan mengambil air minuman mencukupi.

Nak lagi resepi air sedap berbuka puasa yang menyegarkan?

Umi cadangkan korang gunakan Performance Drink. Minuman elektrolit tanpa gas bikarbonat dan kandungan gula yang minima.

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Iced Blended Lemon-Lime
Kisar 3 sudu besar Performance Drink perisa Lemon-Lime dengan 1/2 cawan air dan 3 cawan kiub ais. Minuman yang menyegarkan tekak ketika berbuka.

Performance Lemon Ice bersama Laici
Masukkan 3 sudu Performance Drink Lemon-Lime, 3-5 biji buah laici, 2-3 helai daun pudina, 1 cawan air dan 1 cawan ais ke dalam jug. Kacau rata.

Performance Drink dengan Asam Boi dan Serai
Campurkan 3 sudu besar Performance Drink perisa Lemon-Lime dengan 250ml air kosong, 2 hirisan lemon, sebiji asam boi, 5 kiub ais, sebatang serai dan daun pudina untuk rasa lebih segar.

Performance Drink Shaklee ada dua jenis perisa iaitu oren dan lemon-lime. Campuran ini semestinya jauh lebih baik daripada minuman soda yang tinggi kandungan gula. Cubalah!

Hubungi Umi untuk dapatkan produk Shaklee


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa
5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa | Lapar, dahaga dan keletihan akan terjadi jika kita banyak melakukan aktiviti di tempat terbuka.

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

1. Kurangkan pengambilan minuman bergula
Kita harus mengambil air kosong melebihi kuantiti air bergula bagi mengelak berlaku dehidrasi sekurang-kurangnya 2 liter air kosong atau lapan gelas sehari untuk kekal segar.

2. Makanan sihat untuk berbuka dan sahur
Elakkan pengambilan makanan terlalu pedas dan berminyak yang mampu mengundang ketidakselesaan pada sistem pencernaan. Perbanyakkan pengambilan sayuran serta buah-buahan bagi mendapatkan khasiat semulajadi.

3. Rehat dan tidur yang cukup
Amalkan tidur awal di waktu malam memandangkan kebanyakan antara kita akan bangun awal untuk sahur. Kita juga disaran untuk 'power nap' pada siang hari bagi menjana semula tenaga yang semakin berkurangan akibat berpuasa.

4. Bersenam
Senaman masih boleh dilakukan walaupun berpuasa. Bagaimanapun elakkan senaman berat dan cuma melakukan senaman ringan. Antara senaman ringan yang dicadangkan seperti berjalan atau jogging secara perlahan.

Lakukan senaman sejam sebelum waktu berbuka atau dua jam selepas waktu berbuka bagi mengelak berlaku dehidrasi atau kepenatan melampau.

5. Sibukkan diri
Ketika berpuasa, kita sering berasa waktu berjalan terlalu perlahan. Cuba anda sibukkan diri dengan tugasan harian seperti menyiapkan kerja di pejabat atau menonton televisyen dan perbanyakkan beribadat di bulan mulia ini.

Tips tambahan untuk kekal cergas dan aktif sepanjang berpuasa?

Umi cadangkan pengambilan minuman isotonik Performance Drink.

Performance Drink - Minuman tanpa bikarbonat dan kandungan gula yang minima. Membantu mengawal paras bendalir didalam badan kita supaya tidak terlalu kering dan tidak pula terlalu banyak. Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi. Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus. Membantu mengatasi masalah dahaga. Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada di dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.

Berminat untuk dapatkan Performance Drink yang semulajadi dan selamat ni?
Anda boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading