Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan

Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan
Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan

Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan
| Sebenarnya ada banyak faktor yang menyebabkan jerawat timbul. Salah satu punca ialah pengambilan makanan atau minuman yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.

Jerawat tumbuh disebabkan masalah gula dalam darah, radang kulit yang kronik dan juga stres melampau. Apabila makanan manis seperti kek dan minuman bikarbonat diambil secara berlebihan, ia akan meningkatkan kandungan gula dalam darah dengan mendadak yang mana akan merangsang hormon insulin dan hormon lain seperti androgens.

Keadaan ini menyebabkan penghasilan lebih banyak sebum. Sebum adalah bahan yang berminyak yang di rembeskan oleh kelenjar sebaceous (di kulit) untuk melembabkan permukaan kulit.

Jika terlampau banyak sebum dihasilkan, ia boleh bercampur dengan sel sel kulit yang telah mati dan terperangkap di dalam pori pori kulit. Ini menghasilkan blackheads, whiteheads dan jerawat.

Inilah pentingnya untuk memastikan kita mengambil vitamin C yang tidak mengandungi gula tambahan.



Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat

Healing crisis (krisis penyembuhan) juga antara penyebab timbulnya jerawat kat muka selepas makan vitamin C.

Healing crisis merupakan satu tindak balas yang berlaku disebabkan kematian sel-sel bakteria di dalam badan. Lebih spesifik lagi keadaan ini berlaku dalam jangkitan bakteria jenis spirochete sahaja. Kematian sel-sel bakteria ini akan melepaskan satu bahan yang dipanggil sebagai 'Endotoxin' dan akan merangsang sel darah putih untuk merembeskan bahan yang menyebabkan keradangan (Inflammation).

Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan
Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Jerawat & Selera Makan


Kenapa Lepas Makan Vitamin C Muka Naik Selera Makan

Menurut Swami Sadashiva Tirtha, pengarang buku “Ayurveda Encyclopedia: Natural Secrets to Healing, Prevention, and Longevity.” vitamin C menghalang kelaparan pra-matang, mengimbangi hormon, mengawal selera makan, mengurangkan keinginan terhadap makanan, meningkatkan tenaga, mengurangkan risiko ketagihan makanan dan membuang toksin dari badan.

Jadi kenapa timbul persoalan selera makan naik lepas ambil Vitamin C tu?

Sedangkan toksin yang banyak dalam badan boleh mencetuskan rasa lapar. Bagusnya vitamin C ni dah singkir buang semuanya. Tiada alasan vitamin C naikkan berat badan dan membuatkan selera makan kita naik.

Sebenarnya Vitamin C yang kita ambil akan digunakan untuk membaiki sel-sel yang rosak di dalam badan kita. Proses pemulihan ini memerlukan tenaga yang banyak, dan metabolisme badan juga akan turut meningkat. Metabolisme yang tinggi ini memerlukan makanan untuk dibakar dan ditukar kepada tenaga. Sebab tu la kita lapar sebenarnya. Tapi bila rasa lapar je, kita makan roti canai la, mee goreng la, nak yang sedap-sedap ja kan? Minum pula teh tarik, milo ais konon-konon nak hilangkan rasa lapar. Kemudian kita kata Vitamin C ni lah penyebab selera makan meluap-luap pulak.

Vitamin apa pun akan meningkatkan metabolisme badan kerana badan memerlukan tenaga untuk vitamin itu bertindak secara efektif di dalam badan kita.

Apa nak buat sebenarnya bila lapar?

Minum banyak air kosong dan bukan air manis yang boleh menambahkan kalori sekaligus menaikkan berat badan.
Ambil snek sihat. Buah-buahan. ESP Shaklee pun boleh.
Pada waktu makan utama (sarapan, makan tengahari, makan malam), cuba ambil makanan yang betul-betul mengenyangkan. Lebih baik makan sepinggan nasi yang betul-betul mengenyangkan berbanding 2 keping roti yang kita anggap kudap-kudap sahaja. Padahal nilai kalorinya sama.

Jadi kesimpulannya Vitamin C ini tidaklah menggemukkan ataupun menaikan selera makan ataupun naikkan berat badan. Semuanya TIDAK.


Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
| Ramai customer tanya 1 tablet Vitamin C Sustained Release ni berapa miligram (mg) sebenarnya. Satu tablet Vitamin C SR Shaklee ada sebanyak 553mg Ascorbic Acid.

Ascorbic Acid itulah Vitamin C. 

Cuma dalam Vitamin C jenama Shaklee ni, ada ditambah bioflavanoids jugak untuk tingkatkan penyerapan dan kesan Vitamin C ni pada badan.  Vitamin C Shaklee juga dicampur dengan excepients (bahan tambah) dalam senarai bawah ni untuk menghasilkan seketul tablet Vitamin C. 

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee


Maka berat akhir Vitamin C itu dah bukan 500mg tapi sudah pasti la jadi lebih. Mungkin sekitar 900-1000mg. Itu berat seketul tablet Vitamin C ni.

Tapi dose Vitamin C masih 553mg tu je tak lebih tak kurang. Siapa yang kata seketul vitamin C Shaklee tu dah 1000mg tu mungkin la dah tersalah faham dengan berat tablet ni 😊

Boleh lah kita nak ambil 1000mg dalam masa sehari, jadi makan Vitamin C Shaklee ni 2 biji 😘

Kenapa nak ambil sampai 1000mg sehari? Banyak tu. 

Kita kena faham 2 term kat sini, Recommended Daily Allowance (RDA) & Tolerable Upper Intake Level (TUIL).

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee


RDA ni adalah minimum amaun yang badan kita mesti masuk setiap hari, setiap hari ye. Bukan harini makan limau tahan seminggu or sebulan Vitamin C dalam badan.

And TUIL ni pulak adalah maksimum level yang badan kita boleh tolerate untuk ambil setiap hari. Bahaya ke? Tak, selagi kita tak exceed level ni. 

Kenapa saintis buat RDA dengan TUIL? Kenapa tak buat RDA je, pening lah banyak2 mazhab ni. 😌

Simple. Sebab setiap orang tak sama. Keperluan badan kita tak sama. 

Malah dalam bidang ubat-ubatan pun. Contoh ya, ada satu ubat darah tinggi ni namanya Amlodipine. Dose nya ada dari 2.5mg sehingga 10mg. 
Ada yang dapat 2.5mg, ada yang sampai 10mg sehari. Kenapa? 

Sebab yang 2.5mg tadi tu mungkin tekanan darah dia tak setinggi yang perlukan 10mg tadi, tapi masih dalam range yang memerlukan ubat.

Ok lagi mudah macam ni, kenapa ada yang makan nasi sehari sepinggan dah cukup, kenapa yang perlukan sampai 2 pinggan. Sebab keperluan badan tak sama kan? Ada yang sepinggan dah kenyang, ada yang dah 2-3 pinggan pun tak kenyang2 kemain kan. 😜

Sama lah kes Vitamin C ni tadi.
Lagi-lagi pulak keadaan sekarang ni. Negara dilanda pandemik, frontliners berhadapan dengan virus setiap hari.
Kita yang di rumah pun, kalau ada ahli keluarga yang bekerja kat luar, tak ke kita terdedah jugak? 
Dengan virus ni ada dia mana-mana dah sekarang.  ​

Untuk orang dewasa, kita boleh ambil 2000mg setiap hari dan badan kita masih boleh terima. Inilah TUIL untuk Vitamin C pada orang dewasa.

Kepada individu yang mempersoalkan kenapa perlu sampai 1000mg, mungkin sama ada masih belum faham benda ni atau mungkin berpendapat 100mg sudah cukup untuk mereka. Then okay je 😊

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee



Kebaikan Vitamin C Shaklee, 
✅ Sebiji Vitamin C ni contain 500mg ascorbic acid.
✅ Ada 180 biji, tahan 6bulan jika ambil sebiji sehari seorang diri.
✅ Mempunyai teknologi Sustained Release, yang mana vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan jadi ada steady state level of Vitamin C dalam badan untuk 24 jam.
✅ Tak memedihkan perut sebab diekstrak daripada jagung bukan oren. 
✅ Harga sebotol tak sampai RM99 😊
✅ Tiada gula tambahan!

Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee
Cara Makan, Review Kebaikan dan Berapa mg Vitamin C Shaklee


Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur
Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur | Shampoo dan perapi rambut Prosante Shaklee untuk masalah rambut bagi lelaki dan wanita. Bahan kandungan di dalam set penjagaan rambut ini bebas dari bahan kimia.

Shampoo dan perapi rambut Prosante Shaklee merupakan formulasi terbaik untuk kita semua sekaligus memberikan rambut kita supplemen dan nutrien yang cukup. Bukan tubuh kita je perlukan makanan, rambut pun perlu makan jugak!

Kerana itulah setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, campuran 10 vitamin, mineral dan herba yang menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan berkilauan. 

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur
Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur


Ramuan di dalam shampoo dan perapi ProSanté Shaklee ialah seperti 
  • Ekstrak Swertia dan Halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk menyuburkan folikel rambut; 
  • mineral kulit penting seperti tembaga, Zink, Mangan dan Vitamin A untuk menyokong pembaharuan sel kulit kepala yang sihat;
  • Minyak Daun Tea Tree dan Ekstrak Teh Hijau untuk melindungi daripada kerosakan akibat radikal bebas dan lain-lain tekanan persekitaran. 
Ramuan ekslusif botani dan protin daripada sumber sayur-sayuran dengan pantas memulihkan sinar, beralun, melembutkan dan memberi kelembapan di samping perlindungan dari kerosakan. 

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur
Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur

Revitalizing Shampoo
  1. Menyegarkan, melicinkan kutikel dan melebatkan rambut.
  2. Membuang kotoran, minyak dan bahan cemar tanpa merosakkan kulit kepala.
  3. Memberikan kekuatan, kilauan dan ketahanan pada rambut
  4. Sistem pembersih berpaten diformulasi dengan ramuan daripada tumbuhan termasuk jagung dan kelapa. 
  5. Diformulasi untuk kesihatan dan pertumbuhan rambut yang optimum. 
  6. Mengandungi bahan pelembap mengekalkan kelembapan rambut.
Shampoo ProSanté Shaklee best dan lain daripada yang lain sebab ianya :
✔️ Tidak mengandungi ramuan kimia yg kasar
✔️ Bebas DEA
✔️ Bebas SLS
✔️ Anti statik dan tidak mengering jadi rambut korang kekal flex
✔️ Menenangkan dan melembapkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga
✔️Menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan

Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur
Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur

Replenishing Conditioner
  • Menguat, melembut dan menambah kilauan.
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang.
  • Diformulasi dengan humektan, emolien dan protein sayur-sayuran. Mengandungi Scalp Health Complex, diformulasi untuk kesihatan dan pertumbuhan rambut yang optimum.
  • Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera, seterusnya
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi.

Testimoni Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur

https://www.uminazrah.com/2021/08/testimoni-harga-set-shampoo-dan-perapi-rambut-gugur-shaklee.html
Shampoo dan Perapi Untuk Rambut Gugur Kering Kusut Kelumumur



Jika anda ingin mempunyai sebarang persoalan mengenai produk dan keahlian Shaklee, 
anda boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee | Shampoo dan perapi rambut Prosante Shaklee untuk masalah rambut bagi lelaki dan wanita. Bahan kandungan di dalam set penjagaan rambut ini bebas dari bahan kimia.

Shampoo dan perapi rambut Prosante Shaklee merupakan formulasi terbaik untuk kita semua sekaligus memberikan rambut kita supplemen dan nutrien yang cukup. Bukan tubuh kita je perlukan makanan, rambut pun perlu makan jugak!

Kerana itulah setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, campuran 10 vitamin, mineral dan herba yang menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan berkilauan. 

Ramuan di dalam shampoo dan perapi ProSanté Shaklee ialah seperti 
  • Ekstrak Swertia dan Halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk menyuburkan folikel rambut; 
  • mineral kulit penting seperti tembaga, Zink, Mangan dan Vitamin A untuk menyokong pembaharuan sel kulit kepala yang sihat;
  • Minyak Daun Tea Tree dan Ekstrak Teh Hijau untuk melindungi daripada kerosakan akibat radikal bebas dan lain-lain tekanan persekitaran. 
Ramuan ekslusif botani dan protin daripada sumber sayur-sayuran dengan pantas memulihkan sinar, beralun, melembutkan dan memberi kelembapan di samping perlindungan dari kerosakan. 

Revitalizing Shampoo
  1. Menyegarkan, melicinkan kutikel dan melebatkan rambut.
  2. Membuang kotoran, minyak dan bahan cemar tanpa merosakkan kulit kepala.
  3. Memberikan kekuatan, kilauan dan ketahanan pada rambut
  4. Sistem pembersih berpaten diformulasi dengan ramuan daripada tumbuhan termasuk jagung dan kelapa. 
  5. Diformulasi untuk kesihatan dan pertumbuhan rambut yang optimum. 
  6. Mengandungi bahan pelembap mengekalkan kelembapan rambut.
Shampoo ProSanté Shaklee best dan lain daripada yang lain sebab ianya :
✔️ Tidak mengandungi ramuan kimia yg kasar
✔️ Bebas DEA
✔️ Bebas SLS
✔️ Anti statik dan tidak mengering jadi rambut korang kekal flex
✔️ Menenangkan dan melembapkan, membuat kulit kepala rasa selesa dan bertenaga
✔️Menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan

Replenishing Conditioner
  • Menguat, melembut dan menambah kilauan.
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang.
  • Diformulasi dengan humektan, emolien dan protein sayur-sayuran. Mengandungi Scalp Health Complex, diformulasi untuk kesihatan dan pertumbuhan rambut yang optimum.
  • Perapi dan pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera, seterusnya
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi.
Testimoni Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee
Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee

Dapatkan Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee dengan harga ahli dan nikmati potongan diskaun harga ahli dengan click link di bawah

Testimoni Harga Set Shampoo dan Perapi Rambut Gugur Shaklee


Jika anda ingin mempunyai sebarang persoalan mengenai produk atau keahlian Shaklee, 
anda boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021 | Sejak musim Covid-19 dan juga PKP melanda negara kita, ramai mula sedar kepentingan untuk menjana pendapatan tambahan di zaman ekonomi yang mencabar sekarang.

Ada 3 cara untuk daftar sebagai ahli Shaklee untuk buat bisnes Shaklee atau pun sekadar nak makan diri sendiri.

1. Bayar yuran jadi ahli Shaklee RM35.00 (anda akan mendapat e-starter kit dalam bentuk pdf)

2. Beli produk Shaklee berjumlah 100uv, bersamaan lebih kurang RM340 dan terus dapat Keahlian Shaklee PERCUMA

Kedua-dua cara di atas boleh dilakukan oleh anda sendiri dengan menggunakan telefon bimbit atau komputer

7 Langkah Mudah Daftar Ahli Shaklee

Langkah 1
Sila ke www.shaklee.com.my atau anda boleh click gambar di bawah


7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

Anda boleh terus mengisi maklumat yang diperlukan di dalam borang yang tertera.

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Langkah 2
Selesai isi borang daftar ahli Shaklee dan click Join Now! anda akan terus dapat notification daripada Shaklee melalui SMS dan emel yang mengandungi nombor ID ahli Shaklee dan password sementara.


7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021



Langkah 3
Anda login semula di www.shaklee.com.my/login menggunakan SID Nombor dan Password di dalam sms yang diterima.

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

Sila tukar password sementara kepada password yang baru dan click kedua-dua kotak kecil di bawah password yang baru kemudian click Save.

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

Anda dah berjaya tukar password seperti di dalam gambar di atas.

Langkah 4
Anda akan terus dibawa masuk semula ke dalam website Shaklee

Di sini, anda perlu mengisi semua maklumat yang diperlukan dengan lengkap

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Langkah 5
Seterusnya anda kena beli e-starter kit untuk mengaktifkan nombor keahlian Shaklee anda. Ketika ini, anda boleh juga untuk beli produk Shaklee yang lain

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Langkah 6
Untuk dapatkan ahli Shaklee yang percuma, anda boleh Continue Shopping dan beli set promo bulan ni. Syarat mudah untuk free membership ialah pembelian 100uv point ke atas.


7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Katakanlah anda taknak beli set promo bulan ni. Anda nak beli Collagen Powder

Dengan pembelian 2 kotak Collagen Powder, anda boleh dapat free membership dan free postage

Anda boleh search ja produk Collagen Powder tu

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Terus keluar produk Collagen Powder untuk dibeli dan click Add to Cart je. Untuk layak dapat daftar ahli Shaklee secara percuma, anda kena ambil 2 kotak Collagen Powder

Kemudian anda akan dibawa terus ke Cart, kat situ kita boleh nampak anda dah dapat daftar ahli Shaklee secara percuma. Tak perlu bayar duit pendaftaran ahli RM35

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Kat My Cart tu pun boleh pilih produk lagi. Kita boleh delete produk yang sedia ada dan ambil produk baru. Contohnya nak beli Vivix sebotol. Jadi kita pilih je kat Quick Order kat dalam My Cart tu

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Selepas kita pilih Vivix, terus akan keluar paparan kita dapat ahli Shaklee secara percuma.

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Langkah 7
Anda click Pay Now untuk pembayaran bagi daftar ahli Shaklee secara percuma. Masukkan maklumat kad debit/kad kredit dan buat bayaran produk.

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021

7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021
7 Langkah Isi Borang Daftar Ahli Shaklee Online Percuma 2021


Semoga perkongsian Umi mengenai langkah untuk mengisi borang daftar ahli Shaklee secara online dan free membership ini dapat membantu anda yang berminat nak beli produk Shaklee.


Jika anda ada sebarang persoalan, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca