Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah

Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah
Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah
Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah | Takut guna skincare, hasilnya kulit saya jadi kusam, parut jerawat dan liang pori kelihatan besar.

Sebenarnya saya takda masalah kulit yang teruk atau breakout. Dan saya berharap saya takkan melalui pengalaman kulit muka breakout seperti sesetengah orang.

Pada masa tu saya baru mencuba Skincare jenama X dari bahan organic. Masa Youth Skincare Shaklee baru dikeluarkan dalam pasaran Malaysia. Terus terang saya kurang berminat untuk mencuba. Memandangkan saya sudah mencuba Skincare dari bahan organic tetapi saya sangat tertarik dengan word 'beyond organic' yg disebutkan oleh scientists yg mencipta Youth Skincare. Jadi saya decide untuk menukar Skincare saya.

Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah
Cara Menghilangkan Liang Pori dan Kulit Kusam Menjadi Cerah
Alhamdulillah. Dalam masa kurang dari 5hari saya dah merasa perbezaannya. Sangat-sangat ketara. Yang paling ketara liang pori saya semakin mengecil dan bekas jerawat yg sekian lama menjadi warna hitam, hilang.

Saya sangat tak sangka tekstur kulit saya semakin baik. Dan saya yakin saya takkan bertukar kepada jenama lain lagi.

Youth Activating Serum

Mengandungi 10x ganda kepekatan Youth Complex yang sedang dipatenkan dan vitamin A retinol berkapsul yang bertindak bersama-sama untuk mempercepatkan proses pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat.


Kandungan bahan semulajadi botanikal aktif :

1. YOUTH Complex dan Apple cell
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

2. Lotus Japonicus
YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

3. Encapsulated Vitamin A
Vitamin A secara topikal dalam bentuk retinol dan asid retinoik terbukti melawan kedutan dan memerangi tanda-tanda penuaan.

Nak dapatkan Youth Activating Serum Shaklee?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout

Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout
Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout
Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout | Bila obses kecantikan, ngeri apabila muka breakout akibat produk timbang kilo dan produk local.

Pada awal ya muka lenda masih di kira dalam keadaan sihat. Biasa la bila jerawat timbul 1-2 bila time period.. Tapi masih rasa tak puas hati tengok kulit orang cantik..so tanpa berfikir panjang lenda pun dengan drastiknya mengambil langkah pendik untuk menggunakan produk brand XXX yang kononnya cerah dalam masa 3 hari.

Pada mula nya lenda pakai ok.. Memang nampak kesan dalam masa 3 hari.. Tapi bila dah masuk seminggu.. Kulit mula mengelupas, bile cuci muka rase pedih, muka rasa gatal, mengeyam macam ada benda merayap ke seluruh muka lenda.. Bila lenda bagi feedback pada seller.. Dia cakap proses nak buang sel-sel mati... so terus kan je.

Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout
Cara Hilangkan Muka Breakout dan Skincare untuk Muka Breakout
Bila dekat 3-4 bulan muka semakin terus lenda bertukar pula kepada produk AAA.. Seller cakap ade KKM tak perlu risau.. So dengan excited lenda terus kan dengan produk AAA.. Tak dinafikan memang muka lenda licin.. Seronok sangat masa tu.. Tapi lama kelamaan.. Kulit lenda semakin nipis.. Bila terkena kuku.. Terus tercalar dan berdarah.. Allahu tak dapat Nak gambar kan perasan sakit dan pedih nya masa tu..

Lenda selalu mengadu dengan adik lenda tentang masalah lenda..adik lenda paksa lenda buang semua produk local yg 2-3 brand yang lenda guna..

Tapi lenda terfikir ape produk yang lenda nak pakai lepas ni..lagi trajis bila lenda Berhenti dari proruk local.. Muka lenda lagi teruk sangat2!!

Malu sangat dengan muka yang teruk.. Bila ada yang jumpa lenda.. Semua tanya lenda kena Chicken pox ke.. Lenda hanya mampu menganggukkn kepala sahaja.. Menangis lenda setiap pagi tengok muka sendiri.. Anak2 lenda pun cakap.. Muka ummie buruk.. Allah terus melelih air mata lenda menahan sebaik sampai la suatu hari

Sebelum adik lenda pergi Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) 2017, dia ada cakap shaklee nak keluarkan produk skincare baru. Pada mulanya lenda tak ambil port. Tapi setelah di brainwash dengan adik lenda. Lenda tekat guna youth skincare. February 2017 lenda start guna youth skincare.


Dalam masa sebulan lenda guna youth tak berapa nampak perubahan yang ketara.. Biasa la produk semula jadi memang take time.. But lenda tak give up.. Lenda teruskan juga dengan rutin harian.. Mase tu lenda beli 1 set yg treatment..

Bila masuk 2-3 bulan perubahan di muka lenda semakin ketara.. Selalu husband lenda yang akan perasan.. Bekas bekas jerawat semakin pudar, jerawat semakin kurang, masa tu bila di puji rasa bersyukur sangat kulit lenda dah kembali sihat dan cantik.

Lama ke lama ramai yang tegur lenda.. Muka lenda semakin cantik, jerawat hilang, kawan kawan officer pun mula perasan.. Dan bila balik raya jumpa saudara mara semua puji kulit dah cantik.

Nak dapatkan produk Skincare Shaklee?

Bulan ni ada promosi Starter Set
Harga pasaran RM 901
Harga ahli RM 850
Harga promosi RM 612

Free membership RM 65
Free postage RM 10

Hubungi kami untuk dapatkan harga menarik ini


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar

Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar | Petua hilangkan kesan kuah rendang pada pakaian. Saya dah cuba dan Alhamdulillah memang berkesan.

Perkongsian Puan Tirana Mutiara

Seluar Tuan Doktor terkena kuah rendang. Seluar tu pulak yang dia suka pakai. Saya suruh dia Google petua hilangkan kesan kuah rendang pada pakaian. Dia jumpa satu petua dan saya pun cuba. Alhamdulillah memang berkesan. Guna dishwahing liquid (any brand will do). Sapu dishwashing liquid tu kat tempat yang terkena makanan yang berminyak. Gosok sehingga dishwashing liquid tu menyerap masuk ke dalam gentian pakaian. Biarkan selama 5 minit kemudian basuh dengan air sehingga hilang semua kesan sabun. Masukkan pakaian ke dalam mesin basuh dan basuh seperti biasa.

Di Shaklee ada Hand Dish Wash Liquid Concentrate.

Tangkas Mencuci Minyak, Lembut Pada Tangan

Dishwash Shaklee adalah produk natural yang murah dan tahan 4 bulan. Hanya perlu titiskan 1 titis dalam bekas air. Kemudian guna dengan sponge untuk basuh pinggan. Sesuai untuk cuci botol susu bayi.

Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Kelebihan:

1. Bahan semula jadi: Sumber semula jadi dari jagung dan surfaktan berasaskan kelapa.
2. Berkesan: Handal dalam menanggalkan gris dan kotoran, menjadikan pinggan mangkuk bersih bersinar.
3. Lembut pada tangan anda: Formulasi khas dengan bahan semula jadi yang tidak menghakis minyak semula jadi pada tangan anda, memelihara kelembutan kulit tangan tanpa membahayakan mereka yang berkulit sensitif.
4. Pekat: Membasuh lebih banyak pinggan mangkuk dengan hanya beberapa titis.

Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Cara Hilangkan Kesan Minyak Pada Baju, Tudung, Sofa dan Seluar
Keistimewaan

SELAMAT
• Tidak-bertoksik
• Hipoalergenik - tiada iritasi
• Tanpa klorin - tiada ruam dan iritasi
• pH seimbang
• Lembut pada tangan

BERKUASA
• Berkesan pada gris
• Sangat pekat
• Buih tahan lama

MESRA ALAM
• Bahan-bahan semula jadi yang mampan
• Surfektan terbiodegradasi - mengurai kepada hasil buangan yang ditemui pada alam sekitar
• Tanpa fosfat - tidak menyebabkan ketidakseimbangan ekosistem
• Selamat untuk sistem septik - tidak membentuk mendapan

Nak dapatkan produk Shaklee ini?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Kayap Ketika Hamil : Cara Mengubati dan Mencegah Sakit Kayap

Kayap Ketika Hamil Cara Mengubati dan Mencegah Sakit Kayap
Kayap Ketika Hamil Cara Mengubati dan Mencegah Sakit Kayap
Kayap Ketika Hamil : Cara Mengubati dan Mencegah Sakit Kayap | Saya sembuh dari kayap seawal 7 hari ketika usia kehamilan 8 bulan asbab pengambilan Set Kayap.

Di penghujung kehamilan, saya diuji dengan penyakit kayap atau dalam bahasa perubatan herpes zoster. Kayap, dikenali sebagai zoster atau herpes zoster, adalah ruam kulit yang disebabkan oleh jangkitan virus saraf Virus Varicella Zoster (VZV).

Tapi mujurlah kayap tidak terkena di kawasan perut yang tengah membesar tu. Kayap hanya naik di sekitar tengkuk, dada dan ketiak sedikit sebelah kiri. Hari pertama naik, ia tidak beri rasa sakit tapi melepuh air bisa sudah ada. Ketika ini baru saya tersedar ruam-ruam tu adalah kayap.

Malam harinya, barulah berasa sakit sehingga tidak dapat tidur. Saya juga dah mula demam masa ni.

Keesokkannya saya ada ke klinik swasta untuk dapatkan rawatan tetapi disebabkan saya hamil, mentah-mentah mereka menolak. Ubat pun tidak diberi.

Menahan sakit lagi saya malam tu sehingga tidak dapat tidur sementara nak tunggu hari isnin. Menangis-menangis menahan sakit. Barulah tahu betapa sakitnya kayap ni. Berdenyut-denyut, menyucuk-nyucuk. Tidak dapat nak gambarkan sakitnya bagaimana.

Ketika ini saya hanya bertahan dengan mengambil vitamin shaklee sebagai ubat tahan sakit saya. Saya mula ambil Vivix, Nutriferon, B-Complex, Ostematrix, Vita-C Plus dan Garlic Complex sebagai langkah pencegahan supaya kayap tidak terus merebak.

Kemudian, pagi-pagi isnin saya ke klinik ibu dan anak. Doktor di KKIA berikan saya ubat acyclovir iaitu ubat antivirus dan PCM sebagai ubat tahan sakit.

Ubat itu pula perlu diambil sebiji sekali setiap 5jam iaitu kena cukup 5biji sehari. Bila dah terkena kayap ni kenalah pantang makan. Memang stress rasa. Dihujung kehamilan memang susah nak kawal diet. Lapar sahaja. Tapi, kerana nak sembuh saya pantang makan juga.

Saya ambil pcm juga sebagai ubat tahan sakit. Barulah boleh tidur kalau tak memang tak lelap mata langsung kerana berasa sangat sakit.

Saya juga ada bertanya pada doktor, berapa lama masa yang diambil untuk kayap sembuh? Doktor jawab, 1-2 bulan. Terkejut saya. Sedih pun ada. Dahla nak bersalin dah , kayap pula takkan sembuh dengan cepat. Terbayang-bayang keadaan nak bersalin dengan kayap yang masih tak sembuh.

Nak layan contraction bersalin lagi, nak kena posisi telentang untuk meneran lagi, yang mana ketika kayap saya tidur mengiring sebelah kanan sahaja. Jadi mustahil rasa nak telentang. Pasti sakit terkena kayap tu. Terkena baju pun sakit. Tak dapat bayangkan sakit nya kalau dalam posisi terlentang nanti.

Tapi, Alhamdulilah setiap penyakit pasti ada penawarnya. Disebabkan saya nak sangat cepat sembuh dari kayap, saya konsisten dengan set kayap shaklee fullset, B-Complex, Ostematrik, Vivix, Nutriferon, Lecithin, Omega Guard, Garlic Complex dan Vita-C Plus. Saya ambil secara megadose untuk setiap vitamin tersebut.

Alhamdulilah, seawal 5 hari kayap dah tak rasa sakit dan mula pecah. Hari ke6 dah mula kering dan Hari ke7 dah mula gugur kulit-kulit kering tersebut. Dek kerana gatal bila kayap dah kering saya mula garu juga. Disekitar ketiak masa ni masih melepuh juga tapi tidak lagi sakit. Saya bersyukur kayap tidak merebak teruk.

Kemudian, Saya ke KKIA untuk appointment. Apabila doktor tengok kayap makin sembuh beliau pun terkejut juga sebab sangat cepat sembuh. Saya teringat doktor jelaskan bagaimana kayap ini terjadi. Ia berpunca dari virus chicken pox yang tidur dalam badan kita. Bila ketika imun badan kita rendah, virus ini tadi akan menyerang saraf dan berlaku lah kayap.

Memang sebelum kayap naik, saya demam on off selama 2 minggu. Jadi doktor kata mungkin ketika itu virus-virus sedang berkerja. Bila dah kuat dia keluar sebagai kayap.

Vitamin Shaklee untuk set kayap ini memang sangat membantu dalam meningkatkan imun badan saya . Dari mana datang punca kayap dari situ kita basmi. Sebab virus memang tiada ubat. Hanya antibodi sahaja yang dapat melawan balik.

Inilah pengalaman saya terkena kayap ketika hamil dan ini testimoni ikhlas dari saya. Siapa yang tak risau kan terkena kayap ketika hamil yang mana ubat sangat terhad untuk ibu hamil. Kita fikir lagi nyawa baby. Fikirkan lagi kesan virus ke baby. Saya memang tak habiskan pun ubat doktor sebab saya takut beri kesan pada bayi. Jadi saya ambil vitamin Shaklee yang lebih selamat semulajadi dan berkesan. Syukur Alhamdulilah saya kini sembuh sepenuhnya dari kayap.

Nak dapatkan produk Shaklee?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Hamil Dengan Penyakit Thalassemia dan Anemia HB Darah Rendah

Hamil Dengan Penyakit Thalassemia dan Anemia HB Darah Rendah
Hamil Dengan Penyakit Thalassemia dan Anemia HB Darah Rendah
Hamil Dengan Penyakit Thalassemia dan Anemia HB Darah Rendah | Saya ada Thallasemia Trait dan kerap darah rendah. Kadang rasa pening-pening tapi buat tak tau je.

Tapi makin hari makin pening.

Alkisahnya saya ni tak tahu la ada darah rendah. Bila hamil yang ke-3 pada 2 tahun lepas, makin kerap pula peningnya.

Sekali saya check BP, saya dah kena darah rendah tahap disuruh rehat dan follow up doktor.
Tapi saya ni sejenis "rajin" nak tunggu kat klinik. Sudahnya, saya tak follow up pun .

Mujurlah saya dok teringat hari tu ada nurse syorkan saya ambil multivitamin. Saya dok fikir nak makan multivitamin apa.

Saya baru teringat. Shaklee ada MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA.

Formulasi zat besi yang terkandung dalam Vita-Lea mampu meningkatkan tahap hemoglobin dalam sel-sel darah merah yang penting untuk mengangkut oksigen ke seluruh bahagian badan.

Vitalea mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu. Ia juga mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

Selepas saya ambil Vitalea, memang tidur pun lena. Bangun pagi rasa badan segar dan pening semakin berkurang.

Kalau tak sebelum ni, bila duduk lama dan nak berdiri mesti rasa pening pitam. Sekarang saya rasa lega.

Bacaan HB saya pun cantik ja, tak la dok ulang-alik ke klinik dan tunggu lelama. Hehe

Alhamdulillah. Lega sangat.

Nak dapatkan produk Shaklee?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Promosi Shaklee Ogos Merdeka Raya 2019 Vivix Youth Skincare

Promosi Shaklee Ogos Merdeka Raya 2019 Vivix Youth Skincare
Promosi Shaklee Ogos Merdeka Raya 2019 Vivix Youth Skincare
Promosi Shaklee Ogos Merdeka Raya 2019 Vivix Youth Skincare | Sempena Aidiladha, ada berita gembira buat pengamal tonik anti-penuaan dan skincare semulajadi.

Promosi Shaklee Vivix

Dalam Vivix ada satu bahan yang bernama Polifenol. Bahan ni sangat tinggi dengan Antioksidan yang bermanfaat untuk kesihatan tubuh manusia.

4 fungsi utama
• Membantu kuruskan badan dengan cepat dengan memecahkan tisu-tisu lemak dalam organ
• Meredakan radang pada organ dan sakit sendi
• Mengurangkan sakit rengat semasa berpantang dan mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin. Melancarkan pengaliran darah nifas. Ibu berpantang pun happy je nanti. Dahla badan cepat sihat.
• Melambatkan proses penuaan. Orang perempuan suka sangatla bab ni kan? Semua nak awet muda saja. Hehe

HARGA VIVIX
Khas untuk ahli baru je 😍😍😍

Vivix Twinpack
✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Vivix Paper Bag Exclusive
✅ Dapat cashback lagi 😍

Harga pasaran RM 950
Harga ahli RM 806
Harga promo RM 684

Promosi Shaklee Skicare Youth

👉 100% vegan (berasaskan tumbuhan)
👉 Hipoalergenik (sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif dan psariosis)
👉 Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
👉 Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit)
👉 Diuji oleh ahli oftalmologi (pakar mata)
👉 Bebas kimia terlarang dan merbahaya / toksik
👉 Tiada unsur haiwan digunakan
👉 Sesuai untuk lelaki dan perempuan dari remaja sehingga veteren

HARGA SKINCARE YOUTH
Khas untuk ahli baru je 😍😍😍

Youth Skincare Starter Set
✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Discover Beauty Paper Bag Exclusive
✅ FREE Youth Skincare Guide
✅ Dapat cashback lagi 😍

Harga pasaran RM 850
Harga ahli RM 680
Harga promo RM 612

Mengapa bayar lebih sedangkan anda boleh membeli Shaklee pada harga ahli?
Mengapa asyik nak bandingkan harga antara pengedar Shaklee bila mana anda akan dapat senarai penuh HARGA AHLI?

⏩Q : BERAPA HARGA UNTUK MENJADI AHLI?
💟 Hanya RM75.00 seumur hidup (Semenanjung) & RM95.00 (Sabah & Sarawak)

⏩Q: APA YANG SAYA DAPAT JIKA MENJADI AHLI?
Anda akan dapat :
💟 Kit beg Shaklee dengan pelbagai katalog
💟 Diskaun produk dari 20-30%
💟 Apabila anda membeli produk, anda boleh kumpul POINT. Dari point terkumpul ini anda dapat BONUS TUNAI YANG AKAN DI BANK-IN DALAM AKAUN ANDA 😍
💟 Promo berkala yang membolehkan anda membeli pada harga yang LEBIH RENDAH DARI HARGA KOS! 😱

⏩Q : JIKA SAYA INGIN BERBISNES BAGAIMANA?
💟 Boleh. Takde masalah. Dengan bisnes Shaklee, anda akan dapat 2 INCOME = Untung + BONUS TUNAI.

Hubungi Kami


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Youth Skincare Shaklee Baiki Kulit Bermasalah dan Pusarkan Jeragat

Youth Skincare Shaklee Baiki Kulit Bermasalah dan Pusarkan Jeragat
Youth Skincare Shaklee Baiki Kulit Bermasalah dan Pusarkan Jeragat
Saya ingin kongsikan perubahan kulit wajah saya selepas menggunakan rangkaian Youth selama 1 tahun 5 Bulan.

Sebelum menggunakan Youth, saya hanya mengunakan pencuci muka Nutriwhite sahaja, tiada krim malam atau siang, hanya pencuci sahaja serta amalkan Vitamin untuk kesihatan badan.

Saya mengalami masalah kulit kusam, jeragat dan jerawat pada dahi.Keluar rumah tanpa sebarang bedak ataupun pelindung matahari. Keadaan inilah yang menyebabkan wajah saya cepat kusam dan tak berseri.

Saya mula gunakan Youth Skincare pada 5 Mac 2018, iaitu Intensive & Repair Set. Pada awal penggunaan, kulit keluar jerawat pada kawasan yang tak pernah keluar jerawat. Tetapi jerawat tersebut cepat kecut dan kulit kembali seperti biasa. Saya biarkan sahaja jerawat keluar, dan ini adalah situasi yang mana kulit sedang detoks. Rutin malam, saya gunakan pencuci, toner, serum, Radiance C E & Krim Malam.

Pada waktu siang, saya gunakan Pencuci, Toner & Pelembap SPF50. Sekarang saya gunakan YOUTH CLAY MASK untuk detoks kulit 2 kali seminggu pada waktu malam.

Baru-baru ini, kawan-kawan saya ada tegur yang jeragat pada wajah saya dah berkurangan., kulit muka dah cantik dan nampak semakin sihat. Bukan kawan saya sahaja yang tegur, malahan downlines sendiri pun perasan yang kulit nampak berbeza dari dulu.

Saya pun tak perasan sangat kulit muka dah elok sikit. Cuma yang perasan liang pori nampak semakin kecil, dan yang paling best ialah jerawat susah nak keluar selepas guna Youth Skincare.

Bukan mudah nak dapatkan kulit yang sihat sebab sebelum mengamalkan Shaklee, saya juga mengalami masalah break out yang teruk, guna produk yang mengandungi merkuri. Parut hasil daripada break out masih ada dan sekarang ianya berkurangan selepas gunakan YOUTH.

Anak-anak juga perasan yang muka ibu mereka sudah tiada bintik (jerawat).

Yang paling kelakar, semua orang tak percaya saya dah berkahwin & mempunyai anak.

Bila keluar rumah & menyapa orang yang baru kenal, mereka pasti akan tanya soalan begini, "Belajar lagi ke dik? Belajar kat mana?." Terkejut mereka bila mengetahui usia saya yang sebenar.

Youth Skincare juga membantu mengurangkan kedutan & menjadikan kulit wajah sentiasa muda remaja. Cuba sekarang, anda pasti jatuh hati!!

Saya sangat yakin dengan Youth Skincare kerana mengandungi bahan-bahan semulajadi yang organik dan selamat untuk kulit. Kulit sihat & berseri dengan SHAKLEE YOUTH COMPLEX.

Nak dapatkan produk Shaklee?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan.

Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Continue Reading

Promosi Shaklee Julai 2019 Sustained Release Vitamin C Plus

Promosi Shaklee Julai 2019 Sustained Release Vitamin C Plus
Promosi Shaklee Julai 2019 Sustained Release Vitamin C Plus
Promosi Shaklee Julai 2019 Sustained Release Vitamin C Plus | Semua pengguna Shaklee teruja bulan ni kerana adanya promosi Vita-C yang sangat ditunggu-tunggu.

Promosi Shaklee Julai 2019 Sustained Release Vita-C Plus ni bermula dari 1hb Julai sehingga 31 Julai 2019 dengan pembelian 3 botol Sustained Release Vita-C Plus akan dapat percuma 1 botol Chewable-C Plus.

Penting sangat ke Vitamin C ni?

Sudah tentu lah. Vitamin C ni penting untuk pelbagai fungsi fisiologi seperti pembentukan kolagen – sejenis protein yang memberikan struktur kepada tulang, rawan, otot dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga dikenali sebagai antioksida semula jadi yang membantu melindungi sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Tubuh kita tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C serta tidak boleh menggantikan kolagen di dalam badan. Dengan itu, pelbagai jenis tisu dalam badan menjadi rosak dan ini membawa kepada penyakit skurvi (gusi yang bengkak berdarah dan kemerahan, penyembuhan luka lambat serta kehilangan gigi).

Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh melalui pemakanan harian dan suplemen.

Bagaimana produk Vitamin C di dalam Shaklee bermanfaat kepada kita?

Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Sustained Release Vita-C Plus mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam. Cuba bayangkan....

Sustained Release Vita-C Plus diperkaya dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.

Ujian klinikal membuktikan pengambilan vitamin C dalam 2 tablet dalam jarak masa 5 jam mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam.

Promosi Shaklee Julai 2019
Beli 3 botol Sustained Release Vita-C Plus
Dapat percuma 1 botol Chewable-C Plus

Berminat untuk dapatkan Vitamin C?
Anda boleh berhubung terus dengan kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading