Video Tutorial Resepi Puding Karamel Kurang Manis Guna Cawan

Video Tutorial Resepi Puding Karamel Kurang Manis Guna Cawan
Video Tutorial Resepi Puding Karamel Kurang Manis Guna Cawan
Video Tutorial Resepi Puding Karamel Kurang Manis Guna Cawan | Sempena musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, ada banyak resepi yang boleh kita cuba masak.

Ini Umi kongsikan resepi puding karamel kurang manis guna cawan yang dibuat oleh kawan, Adilla Md Jizan.

Puding Karamel Kurang Manis Guna Cawan

Gula perang
1/2 cawan gula
1/2 cawan air

Untuk blend
5 biji telur
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat
1/2 tin air
1 sudu teh tepung kastard
1 penutup esen vanilla

Cara-cara
1. Kacau 1/2 cawan gula sampai jadi perang dalam kuali.
2. Kurangkan api dan tambah 1/2 cawan air dan kacau laju sebab kita taknak bagi gula tu berketul.
3. Tuang sebatian gula perang tadi tu dalam bekas. Sejukkan dalam peti ais dan ketepikan kejap.
4. Blend bahan 5 biji telur
1 tin susu cair, 1/2 tin susu pekat, 1/2 tin air, 1 sudu teh tepung kastard dan 1 penutup esen vanilla.
5. Tuangkan hasil blend tadi ke dalam bekas gula perang.
6. Kukus selama 30 - 40 minit.
7. Sejukkan dalam peti ais.
8. Nikmatilah puding caramel kurang manis.
















Tips Hanguskan Gula / Buat Gula Perang

Perkongsian HaSue

Mula-mula ambil bekas/ loyang tahan panas letak gula ikut sukatan resepi dan goyang-goyang bagi rata di permukaan. Lepas tu letak atas dapur gas dan buka api perlahan jer.

Apabila tepi gula tu dah mula kekuningan (jangan tunggu bertukar perang sangat), kacau perlahan guna senduk besi dari tepi ke tengah dan untuk pastikan gula itu hangus sekata. Apabila sudah mula cair,lenggang2kan gula tersebut agar cair dan hangus sekata.

Setelah cair keseluruhannya, tambahkan air panas sedikit (untuk karamel berkuah) dan biar lagi seketika. Kacau jika perlu. Kadang-kadang ia membeku seketika tetapi kembali cair. Jangan risau, tuang jer adunan puding dengan perlahan2 kat atasnya ia tak akan bercampur aduk.

Puding gini juga sebaiknya ditapis ketika memasukkan ke dalam bekas/loyang berisi karamel tadi agar teksturnya halus.

Lepas tu semasa memukul telur lak jangan laa pukul macam nak buat bahulu ye, pukul manja je. Asalkan kuning dan putih telur bercampur udah. Ni pulak untuk elakkan ruang udara berlebihan nanti puding jadi over lubang sana sini.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi

Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi
Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi
Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi | Pemakanan sihat penting untuk meningkatkan imuniti tubuh melawan penyakit termasuk virus corona.

Menurut Pakar Perubatan Kesihatan Komuniti Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Dr Sharifa Ezat Wan Puteh, Covid-19 mudah menjangkiti warga emas, mereka yang menghidap dua atau lebih penyakit serentak seperti kencing manis, sakit jantung, asma dan masalah buah pinggang kronik kerana sistem imun badan yang rendah.

Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi

Ambil makanan berkhasiat seperti buah-buahan, sayuran segar dan sumber protein daripada ayam, telur serta ikan yang mempunyai kandungan vitamin C, A dan D yang tinggi yang diperlukan badan untuk melawan penyakit.

Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon

Makanan berasaskan daging perlu dimasak dengan betul dan tidak dimakan mentah kerana jangkitan kuman masih boleh terjadi dan dicemari patogen.

Minum air masak kira-kira 2 liter sehari bagi wanita dan 3 liter untuk lelaki. Kekurangan air boleh menyebabkan sel dalam badan tidak berfungsi dengan baik.

Elakkan makan makanan segera termasuk dalam tin dan minuman tinggi gula kerana boleh menggalakkan penyakit.

Cahaya matahari juga membantu penghasilan vitamin D dan dikatakan dapat mengurangkan jangkitan Covid-19.

Ada yang mengatakan halia, bawang putih dan kunyit berupaya melawan Covid-19 yang mengaitkan makanan itu dengan fungsi antikeradangan dan membunuh kuman.

Jalani corak kehidupan yang positif sepanjang menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) memandangkan kita terikat berada di rumah dalam tempoh yang lama untuk menggelakkan masalah kesunyian, kemurungan dan tekanan.


Doa Minta Dijauhkan & Elak Wabak Berjangkit Corona Covid-19

Lakukan aktiviti antaranya bercucuk tanam, berkomunikasi dengan rakan menerusi dalam talian, menulis buku, riadah ringan, memasak dan menjahit.

Elak menghisap rokok dan vape kerana terdapat kajian mengatakan jangkitan lebih mudah berlaku kepada pengguna rokok dan vape.

Kerap cuci tangan menggunakan sabun selama 20 saat atau cecair pembasmi kuman yang mempunyai kandungan alkohol melebihi 70%.

Jaga jarak satu meter lebih dengan individu lain dan elak berkumpul ramai-ramai sebagai langkah pencegahan yang lebih selamat.

Tips Tambahan Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi

Vitamin C merupakan imun booster kerana terlibat dalam penghasilan antibodi, aktiviti dan fungsi sel darah putih.

ESP pulak bekalkan protein kepada sel-sel badan kita. Protein ni ibarat makanan kepada sel badan. Bila badan kurang protein, sel badan tidak sihat dan menyebabkan badan kita kurang abtibodi. Kekurangan protein menyebabkan sistem imun menurun 30%

Omega Guard Asid lemak Omega bersifat anti radang menjadikan sistem imun badan lebih kuat melawan penyakit. Minyak Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies). Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

Vitalea multivitamin mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalam jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi
Tips Tingkatkan Sistem Imuniti Badan Lemah Secara Semulajadi

Set Kesihatan Asas
Harga pasaran RM489
Harga ahli RM391
Free postage RM10
Free membership RM35

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee
Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee
Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee | Feedback kopi viral Dalgona ni banyak yang negatif seperti lepas minum sakit kepala dan pening.

Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1 dalam Dalgona Coffee Kopi Viral

Dalgona Coffee

Bahan bahan:

Serbuk kopi/Nescafe (3 sudu kecil)
Susu segar
Gula (4 sudu kecil)
Air panas (4 sudu kecil)
Ais (pilihan)

Cara-cara membuat:

1. Ambil bekas dan campurkan serbuk kopi, gula serta air panas. Pukul dengan alat pemukul (whisk utensil) atau pengadun (mixer) sehingga pekat dan likat.
2. Ambil gelas dan letakkan ais. Jika tidak mahu ais, letakkan terus susu segar.
3. Kemudian, tuang hasil di nombor 1 di atas susu tersebut. Siap.

Nota:

1. Untuk kurang manis, gunakan gelas besar dan biar susu lebih supaya rasa sebati.
2. Resepi sukatan diubah sedikit dari asal untuk rasa yang lebih sedap.
Kredit resepi: Shariffah Sarrah

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee
Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee

Pakar nutrisi Shaklee menggunakan Cinch Shake Vanilla untuk resepi Dalgona Coffee viral ni. Tanpa gula dan perisa tambahan.

Boleh lihat video resepi Kopi Dalgona Viral di bawah


Cinch Shake Vanilla ni boleh digunakan untuk buat pelbagai jenis smoothies juga.

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee
Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee

Kenapa Gunakan Cinch Shake Shaklee
1. Penuh khasiat dalam satu hidangan yang sedap macam pemanis mulut.
2. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot ketika kita mengurangkan berat badan.
3. Mengandungi 24g protein dalam setiap hidangan agar kita rasa puas & kenyang.
4. Tinggi serat, 6 gram serat bagi setiap sajian.
5. Nilai Indeks Glisemik (G.I) yang rendah, untuk mengekalkan paras gula normal dalam darah & mengekalkan tenaga.
6. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting.
7. Dihasilkan daripada sumber extrak soya tanpa sebarang tambahan bahan kimia genetik iaitu soya yang tidak diubahsuai (bukan GMO).
8. Tiada pemanis, perisa & pewarna tiruan.
Cinch Shake Shaklee adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana Latte menggunakan perasa kopi asli tetapi kandungan kafein kurang dari 1mg untuk setiap hidangan.
9. Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee
Dalgona Kopi Viral Resepi Sihat Guna Cinch Shake Cara Shaklee

Promosi Cinch Shake
Beli kombo 2 tong Cinch Shake
Diskaun 10%
RM326

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Segmen Bloglist Blogbabyshambles

Assalamualaikum gaissss. CikAin nak kemaskini bloglist yang sedia ada. Jadi, CikAin pun buatlah segmen ni untuk mencari blog yang berminat nak masuk dalam bloglist CikAin nanti. Jom support segmen CikAin gaissss :)



Syarat Penyertaan :
1. Follow blog ni pada yang belum follow di Blogbabyshambles.
Nanti CikAin akan followback

2. Like Page Facebook BirdNest Essence

3. Like Page Facebook Klubna Laleh

4. Follow Instagram @orangekecik

5. Buat satu entri ringkas yang bertajuk 'Segmen Bloglist Blogbabyshambles'.
Masukkan banner, di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini.

6. Lepas tu, tinggalkan link entri korang di ruangan komen. Jangan lupa sertakan sekali username ig korang. CikAin nak followback!

7. Siap :)

Segmen berlangsung sehingga 15 April 2020, pukul 6 petang. Keputusan akan diumumkan inshaAllah selewat-lewatnya 17 April 2020. InshaAllah, semua peserta yang join akan duduk dalam bloglist CikAin selama sebulan. ngam tak ngam? Selamat bersegmen korang!

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp

Pengeposan adalah dari HQ Shaklee sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Cara Makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara Makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee | B-Complex Shaklee lengkap dengan semua 8 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh termasuk asid folik.

Menurut Dr. Zubaidi Ahmad, KITA MEMERLUKAN VITAMIN B KOMPLEKS

Vitamin B-kompleks bukan sejenis vitamin, tetapi ia adalah kumpulan beberapa jenis vitamin B yang disatukan di bawah Vitamin B kompleks. Mereka memerlukan satu sama lain untuk bertindak dengan lebih berkesan.

Namun tubuh kita tidak menyimpan vitamin-vitamin B ini kerana ia mudah larut dalam air (dan menyebab air kencing berwarna kuning). Jadi kita harus mengambilnya dalam makanan, jika tidak mencukupi ia perlu diambil melalui suplemen.

Vitamin B-kompleks sangat baik untuk kesihatan saraf dan ia dikatakan sebagai suplemen yang membantu mengurangkan stress. Ramai pakar pemakanan yang mencadangkan agar mengambil suplemen vitamin b kompleks ini (bukan ambil salah satu vitamin dari kumpulan b kompleks ini) kerana setiap vitamin ini saling berkait rapat dalam tugas mereka.

Cara Makan B-Complex With Folic Acid Shaklee

Bilakah waktu sesuai untuk mengambil supplemen?

1. Ambil vitamin selepas makan kerana penyerapan vitamin lebih baik jika diambil bersama makanan.

2. Vitamin dan mineral terbaik diambil bersama-sama untuk penyerapan optimum.

Jadual ringkas makan vitamin untuk penyerapan terbaik

B-Complex terbaik diambil waktu pagi untuk keberkesanan unggul.

Hanya 1 biji pengambilan.

B-Complex Shaklee mempunyai "Patented Bioactivated Absorbtion System "

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten adalah ciptaan Shaklee dimana Shaklee menghasilkan selaput asid folik yang unik untuk membantu zat asid folik mudah diserap dan digunakan badan.

Adakah kalau sudah mengambil Asid Folik tidak perlu lagi ambil Vitamin B?

Asid Folik atau Folate adalah Vitamin B9.

Vitamin B-complex merupakan vitamin yang diperlukan setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisme yang sihat.

B-complex Shaklee merangkumi 8 kumpulan vitamin B utama yang penting iaitu :
B1 – Thiamin
B2 – Riboflavin
B3 – Niacin
B5 – Panthothenic Acid
B6 – Pyridoxine
B7 – Biotin
B9 – Folic Acid
B12 – Cyanocobalamin

Vitamin B Complex yang dibekalkan percuma dari Klinik Kerajaan hanya merangkumi 3 jenis kumpulan vitamin B iaitu :
B1 – Thiamin,
B2 – Riboflavin &
B3 – Niacin.

Apabila si ibu mengambil vitamin B Complex dari Klinik Kerajaan & Asid Folik, mereka masih kurang B5 – Panthothenic Acid, B6 – Pyridoxin, B7 – Biotin & B12 – Cyanocobalamin.

Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang.

B-Complex mengandungi biotin yang mahal yang sering diabaikan oleh vitamin B jenama lain.

Asid Folic adalah komponen vitamin B yang sukar diserap tubuh. Namun, B Complex Shaklee dicipta supaya mudah diserap. Jangan mushkil, jika anda ambil vitamin B lain tetapi tidak dapat merasakan kesan yang positif.

Folic Asid sangat penting untuk mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk mengandung dan perlu diambil sejak sebelum konsepsi lagi sehingga 12 minggu kehamilan.

Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee 

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Cara makan dan Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee
Testimoni B-Complex With Folic Acid Shaklee

Jika anda ingin mendapatkan produk
B-Complex Shaklee,
anda boleh terus buat belian di
laman web Shaklee.


Pengeposan adalah dari HQ Shaklee sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Anda juga boleh hubungi Umi melalui Whatsapp.
Sila click gambar di bawah
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Pencarian Bloglist 2020 by MK


Pencarian Bloglist 2020 by MK. Jom pakat join memeriahkan segmen MK. Kita ramaikan followers & blogger yang aktif di blog MK

Ikut je syarat2 kat bawah ni

1. Follow blog MK di SINI (bagi yang belum follow and i will follow you back^^)
2. Follow instagram @najwa_harun
3. Dah siap, Tinggalkan LINK BLOG korang di komen blog MK


Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Promosi Limited Edition Vitamin C Shaklee Untuk Dua Hari Je

Promosi Vitamin C Shaklee
Promosi Limited Edition Vitamin C Shaklee Untuk Dua Hari Je | Sustained Release Vita-C Plus kini kembali. Offer hanya 4 botol sehari untuk sorang pengedar/ahli.

Bermula semalam dan harini, seorang pengedar atau ahli Shaklee hanya boleh beli 4 botol Vita-C Shaklee sahaja.

Promosi Vitamin C Shaklee Harga Ahli
Promosi Vitamin C Shaklee Harga Ahli

Ini untuk membolehkan semua pengedar/ahli Shaklee dapat beli Vita-C Shaklee secara adil.

Offer Vita-C Plus ni dalam masa 30 minit bermula pukul 3 petang semalam dah terjual hampir RM 10,000

Promosi Vitamin C Shaklee

26 Januari 2020: Kenyataan telah dikeluarkan di Orthomolecular Medicine News Service bahawa penyebaran wabak CoronaVirus COVID-19 (virus corona) yang mula merebak ke serata dunia boleh di kekang (samada dihentikan atau diperlahankan) dengan segera dengan pengambilan Vitamin C pada dos yang tinggi.

Vitamin C dan coronavirus

Seperti yang dibincangkan oleh pakar perubatan di Orthomolecular Medicine News Service and the International Society for Orthomolecular Medicine, dalam artikel mereka yang berjudul Vitamin C Protects Against Coronavirus; ambil Vitamin C 3,000mg atau lebih, dengan dos yang dibahagikan.

Maksudnya, 3,000mg itu adalah jumlah yang diperlukan dalam sehari, bahagikan kepada beberapa kali pengambilan dalam masa satu hari.

Manfaat Vitamin C
Manfaat Vitamin C

Vitamin C Shaklee. Setiap tablet membekalkan 500mg vitamin C, dengan sistem pelepasan berperingkat 100mg setiap jam, tubuh dilindungi oleh 100mg Vitamin C setiap jam selama 5 jam berturut-turut.

Tubuh kita berupaya untuk menyerap 200mg Vitamin C setiap jam. Jadi, pengambilan 2 tablet Vitamin C Shaklee mampu memberi perlindungan maksima selama 5 jam.

Vitamin C dan coronavirus covid-19

Sebagaimana yang dicadangkan oleh para pakar perubatan, untuk mengekang virus yang tular seperti influenza dan COVID-19, ambil vitamin C Shaklee sekurang-kurangnya 2 biji sekali sebanyak 3 kali sehari, setiap hari.

✅ Produk semulajadi yang diperbuat dari ekstrak jagung, sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

✅ Ditambah dengan 120 mg bioflavonoid sitrus untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C.

Promosi Vitamin C Shaklee

Dapatkan harga ahli untuk Vita-C Shaklee.
Anda boleh terus buat belian di laman web Shaklee dengan harga ahli

Promosi Vitamin C Shaklee Harga Ahli 2020
Promosi Vitamin C Shaklee Harga Ahli 2020

Harga pasaran RM98
Harga ahli RM78
Postage RM10

Daftar ahli RM35 dan automatik dapat harga ahli sebotol Vita-C Shaklee RM78.

Atau boleh juga hubungi Umi melalui Whatsapp
Sila click gambar dibawah

Pengeposan dari dan oleh HQ Shaklee
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon

Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon
Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon

Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon | WHO mengatakan keputusan awal ujian klinikal penawar penyakit COVID-19 dijangka diketahui nanti.

Satu ujian klinikal menggabungkan dua ubat untuk HIV, Lopinavir dan Ritonavir, satu lagi ujian antivirus dipanggil Remdesivir.

Remdesivir dihasilkan syarikat gergasi farmaseutikal biotek Gilead Sciences bagi merawat jangkitan virus Ebola dan Marburg.

Remdesivir turut menunjukkan potensi sebagai agen antivirus melawan koronavirus seperti SARS (sindrom pernafasan akut teruk) dalam kajian yang dijalankan ke atas jangkitan dalam tikus dan monyet.

Kajian penawar antivirus Coronavirus Covid-19 dan Interferon 

Antivirus itu didapati menghalang koronavirus daripada membiak setelah memasuki tubuh.

Satu kajian yang diterbitkan pada 2004, mendapati gabungan ubat antiHIV Lopinavir dan Ritonavir mempunyai "manfaat klinikal yang penting" apabila diberikan kepada pesakit SARS.

Di Hospital Jinyintan, Wuhan, kumpulan pertama seramai 41 pesakit dirawat menggunakan gabungan ubat tersebut.

Versi ketiga buku garis panduan rawatan COVID-19 yang diterbitkan Suruhanjaya Kesihatan China mencadangkan pengambilan dua pil Lopinavir/Ritonavir dan menyedut ubat alpha interferon dua kali sehari boleh memberi manfaat kepada pesakit.

SUNTIKAN INTERFERON HARGA MINIMUM 500USD ?!

Interferon ni digunakan untuk pesakit kanser & hepatitis. Terkejut juga la bila tahu pharmaceuticals company menjual suntikan interferon dengan harga minimum 500 USD.

Interferon ni lah yang bantu aktif kan sistem dalam badan untuk musnahkan sel yang rosak ( sel kanser ) virus / kuman.

Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon
Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon

Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon
Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon

Hasil kajian Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, Jepun pada tahun 1954 mendapati campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah. Maka lahirlah Nutriferon.

Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon
Kajian Penawar antivirus Coronavirus Covid-19 Interferon


Nutriferon Adalah Penggalak Imunisasi Atau Immune Booster Kepada Tubuh.

Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.

Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon

Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula exclusive yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.

Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.

Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron.

Jika anda ingin mendapatkan produk Interferon Shaklee, boleh terus buat belian di laman web Shaklee dengan harga ahli

Nutiferon sekotak 15 sachet

1 kotak
Harga pasaran RM 190
Harga ahli RM 152
Postage RM 10

Daftar ahli RM 35 dan automatik dapat harga ahli sekotak RM 152.


2 kotak
Harga pasaran RM 380
Harga ahli RM 304
Free postage untuk belian RM 300 ke atas.

Daftar ahli RM 35 dan automatik dapat harga ahli 2 kotak RM 304.


3 kotak
Harga pasaran RM 570
Harga ahli RM 456
Free postage RM 10
Free membership Shaklee RM 35
Jimat RM 189

Atau boleh juga hubungi Umi melalui Whatsapp
Sila click gambar dibawah

Pengeposan dari dan oleh HQ Shaklee
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Cara Polifenol Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan Yang Lemah

Cara Polifenol Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan Yang Lemah
Cara Polifenol Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan Yang Lemah
Cara Polifenol Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan Yang Lemah | Sistem imun badan yang baik sangat penting dalam mengekalkan kesihatan ketika musim virus sekarang.

Sistem imun badan mampu memberi perlindungan kepada tubuh daripada pelbagai masalah kesihatan daripada jangkitan kecil hinggalah ke penyakit kanser.

Salah satu cara untuk membina sistem imun badan yang kuat adalah melalui pengambilan diet seimbang. Diet yang mengandungi vitamin dan mineral yang cukup boleh meningkatkan imun badan.

Badan yang mempunyai fungsi imun yang kuat boleh meningkatkan rintangan daripada pelbagai jangkitan virus dan bakteria selain menghentikan pertumbuhan sel kanser.

Kanser peringkat 4 anak akhirnya sembuh

Pengambilan makanan dengan pelbagai warna boleh membantu memastikan kita mendapat semua nutrien diperlukan tubuh.

Setiap kumpulan warna merah, ungu atau biru, kuning atau jingga, putih atau perang dan hijau mengandungi kimia melawan penyakit yang tersendiri dinamakan fitokimia.

Fitokimia yang memberikan sayur dan buah warna, bau serta rasa. Ia juga bertindak sebagai antioksidan, melindungi dan menjana semula nutrien penting serta menyahaktif sebatian penyebab kanser.

Kajian makmal mendapati fitokimia berpotensi merangsang sistem imun, menyekat sebatian yang kita ambil menjadi karsinogen, mengurangkan keradangan menyebabkan kanser membesar, menghalang kerosakan asid DNA dan membantu memulihkannya.

Fitokimia turut mengurangkan kerosakan oksidatif pada sel yang menyebabkan kanser, memperlahankan kadar pertumbuhan sel kanser, mendorong sel yang rosak untuk mati sebelum dihasilkan semula dan membantu mengawal hormon.

Jenis Fitokimia

1. Karotenoid (beta-carotene, lycopene, lutein, zeaxanthin) merencatkan pembesaran sel kanser, bertindak sebagai antioksidan dan meningkatkan tindak balas imun.

Bagaimana Antioksidan Karotenoid Bantu Kawal Penyakit?

2. Flavonoid (anthocyanins dan quercetin) merencatkan keradangan dan pembesaran tumor, meningkatkan imun, meningkatkan penghasilan enzim detoksifikasi dalam tubuh.

3. Indol dan Glukosinolat (sulforaphane) menggalakkan penyingkiran karsinogen, mengehadkan penghasilan kanser berkaitan hormon, sekat karsinogen dan mencegah pembesaran tumor.

4. Inositol (asid phytic) memperlahankan pertumbuhan sel dan bertindak sebagai antioksidan.

5. Isoflavone (daidzein dan genistein) merencatkan pertumbuhan tumor, mengehadkan penghasilan hormon berkaitan kanser dan bertindak sebagai antioksidan.

31 Perkara Akibat Keburukan Soya Isoflavone

6. Isothiocyanates menggalakkan detoksifikasi karsinogen, menyekat pembesaran tumor dan antioksidan.

7. Polifenol (asid ellagic, resveratrol) mencegah pembentukan kanser dan keradangan serta bertindak sebagai antioksidan.

8. Terpene (alkohol perillyl, limonene, carnosol) melindungi sel menjadi kanser, memperlahankan pertumbuhan sel kanser, menguatkan fungsi imun, mengehadkan penghasilan kanser berkaitan hormon, menentang virus dan antioksidan.

Polifenol Tingkatkan Sistem Imunisasi Badan dengan Vivix Shaklee

Shaklee hanya memilih secara spesifik bahan botani yang menyediakan polifenol berspektrum luas sahaja untuk Vivix Shaklee.

1) Muscadine Grapes
Anggur liar yang sangat istimewa. Ia mempunyai sumber terbaik antioksida dan anti radang. Ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti baik untuk kesihatan kardiovascular, menurunkan tahap gula dalam darah, melambatkan proses penuaan, mencegah kerosakan sel serta antivirus dan antibakteria.

2) Purple Carrot
Mempunyai sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical. Ia juga mengandungi anthocyanins (antioksidan mustajab) yang bertindak sebagai antiradang, antimikrob dan anticarcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Asid klorogenik didalamnya bertanggungjawab mengurangkan diabetes.

3) Elderberry
Mengandungi vitamin C yang tinggi dan sangat bermanfaat untuk jangkitan daripada virus dan bakteria. Ia mampu mencegah kerosakan sel, meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menurunkan kadar kolestrol, mengatasi masalah diabetes serta meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.

4) Japanese Knotweed
Juga dikenali sebagai Polygonum Cuspidatum yang mempunyai sumber resveratrol yang sangat tinggi. Ia digunakan untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, dan mengurangkan berat badan.

Beli 1 botol Vivix automatik free membership Shaklee dengan Vivix harga ahli 😁

Vivix
Harga bukan ahli RM475
Harga ahli RM380

Jika anda ingin mendapatkan Vivix Shaklee dengan harga ahli.
Click untuk belian di website Shaklee



Hubungi Umi melalui Whatsapp
Sila click gambar di bawah.

Pengeposan adlaah dari HQ Shaklee
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca