Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap | Pengambilan jus minuman boleh mengekalkan kulit anjal dan badan kekal langsing persis anak dara.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Lobak Merah Untuk Hilangkan Jerawat

Bahan-bahan:
3 biji lobak merah segar
1 biji aprikot
¼ biji tembikai susu

Cara Membuat:
Cuci lobak merah kemudian dipotong kecil. Aprikot dibelah menjadi dua bahagian dan dibuang bijinya. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus dan sebati. Tuangkan ke dalam gelas dan hidangkan segera.

Info Jus
Beta karotena pada lobak merah dan tembikai susu akan diubah menjadi vitamin A dalam badan seterusnya bermanfaat bagi menghilangkan sel kulit mati yang boleh menyumbat pori-pori kulit dan menyebabkan noda hitam.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur Dan Buah Untuk Membersihkan Kulit Mati

Bahan-bahan:
Segenggam bayam hijau
1 batang seleri
2 potong mentimun
2 biji epal hijau
¼ biji nanas
1/3 biji limau nipis

Cara Membuat:
Cuci semua bahan dan dipotong kecil-kecil agar mudah hancur semasa dikisar. Perah limau nipis dan ambil airnya. Masukkan semua bahan ke dalam pengisar dan kisar sehingga halus serta sebati. Agar lebih segar, tambahkan ais ke dalamnya.

Info Jus
Olahan jus sihat untuk kulit daripada buah-buahan dan sayur-sayuran segar ini mengandungi Alpha Hydroxy Acid (AHA) yang berperanan penting dalam proses pembersihan sel kulit mati sehingga jerawat pun tidak ‘berani’ tumbuh pada wajah.

Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap
Jus Sayur dan Buah Untuk Awet Muda Remaja Dan Badan Mantap

Jus Kobis Untuk Anti Penuaan

Bahan-bahan:
4 helai daun kobis saiz sederhana
6 biji lobak merah saiz sederhana

Cara Membuat:
Bersihkan semua bahan kemudian tambahkan sedikit air. Kisar sehingga halus, hidangkan segar.

Info Jus
Kobis mengandungi beta karoten, vitamin C dan selenium yang bermanfaat untuk memperlambatkan proses penuaan serta menjadikan kulit lebih sihat.

Tips tambahan untuk jus buah dan sayur untuk awet muda?

Umi cadangkan pengambilan Vivix. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol dan anti-penuaan.

Keistimewaan Vivix, ahli sains menggabungkan polifenol dengan resveratrol yang tulen dengan ekstrak dari Muscadine Grape, purple Carrot, Elderberry Eropah dan Polyganum Cuspidatum bagi fungsi anti-penuaan sel.

Berminat untuk dapatkan Vivix yang semulajadi, berkesan dan selamat? 

Anda terus boleh menghubungi Umi di


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma | Khusus untuk anda yang belum ahli Shaklee, promosi istimewa dengan twinpack Vivix harga ahli.

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol dan anti-penuaan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh pihak Shaklee.

Polifenol merupakan sekumpulan phytokimia atau phytonutrien yang berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna ungu pada muscadine grape.

Polifenol berfungsi memberi perlindungan semulajadi daripada pancaran UV matahari supaya tidak akan merosakan buah-buahan dan tidak merosakkan kandungan nutrien yg terdapat didalamnya.

Kepentingan polyphenol ini terbukti sebagai sumber yang memiliki khasiat sebagai anti-oksidan, anti-penuaan, anti-penyakit, anti-kanser dan terbukti berkesan dalam memperbaiki sel- sel DNA.


Keistimewaan Vivix, ahli sains menggabungkan polifenol dengan resveratrol yang tulen dengan ekstrak dari Muscadine Grape, purple Carrot, Elderberry Eropah dan Polyganum Cuspidatum bagi fungsi anti-penuaan selular.

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Bagaimana Vivix Berfungsi?
Vivix Shaklee berupaya melawan penuaan pada peringkat sel. Di dalam kajian makmal, ramuan botani Vivix Shaklee telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme utama penuaan pada tahap sel iaitu:

  1. Memperbaiki DNA : mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
  2. Memperbaiki tenaga : memberi tenaga kepada sel yang lemah
  3. Melambatkan pembentukan protien AGE : membaiki sel yang telah rosak
  4. Kawalan genetik : meningkatkan prestasi sel


Manfaat Vivix

  • Menggalakkan penuaan sihat.
  • Membantu tubuh badan rasa lebih muda dan lebih sihat.
  • Memperbaiki sel DNA
  • Pengawalan Genetik / penuaan
  • Memperbaiki Tenaga Sel

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma
Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli Keahlian Percuma

Promosi twinpack 2 botol Vivix
Harga asal RM950

Harga promosi bulan ni
2 botol hanya RM684

2 botol Vivix boleh digunakan oleh anda suami isteri atau dihadiahkan kepada ibu ayah tercinta demi kesihatan mereka yang terbaik.

Nak beli terus di laman web Shaklee dengan kad kredit/debit anda? Klik gambar di bawah

 Promosi Shaklee Mei 2019 Vivix Harga Ahli

Nak sembang-sembang dulu tanya sebarang persoalan, boleh hubungi Umi di


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Selamat Hari Guru 2019, Cikgu

Selamat Hari Guru 2019 Cikgu
Selamat Hari Guru 2019 Cikgu

Selamat Hari Guru 2019, Cikgu | Guru, Obor Hemah Menyinari Pertiwi. Tema sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2019. Terima kasih cikgu atas jasa yang hebat.

Selamat Hari Guru 2019 Cikgu
Selamat Hari Guru 2019 Cikgu


Logo Hari Guru 2019

Buku melambangkan rakyat Malaysia menyahut seruan Menteri Pendidikan Malaysia memperkukuh dan meningkatkan budaya membaca serta menzahirkan hasrat untuk menjadikan negara sebagai sebuah negara yang berbudaya membaca.

Icon orang melambangkan Guru dan Murid berpisah tiada. Guru mendidik murid sehingga berjaya. Murid berjaya akan tetap menghargai gurunya sepanjang hajat.

Pemilihan warna emas (Gold) memperlihatkan martabat (perumpamaan) seorang guru yang dikasihi. (dalam konteks warna). Dalam konteks nilai seorang guru – jasa guru tidak ternilai.

Nak bagi hadiah apa di hari guru ?

Umi cadangkan set vitamin asas yang diperlukan oleh tubuh seperti Vitalea, B-Complex dan Vita-C Sustained Release

Kerja guru ni penat. Jadi bersesuaian la set vitamin asas ni untuk bantu bagi extra energy pada guru.

Vitalea - Sumber zat besi terbaik yang penting untuk pembentukan darah dan sel! Kandungan vitalea yang lengkap dengan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan dewasa. Vitalea disokong oleh 7 kajian klinikal dan mempunyai teknologi salutan mikro yang membantu pembebasan dengan pantas.

B-Complex - B-complex membantu dalam pembebasan tenaga, metabolisme karbo, lemak dan protein. B-Complex adalah supplement anti stress. B-Complex diperlukan untuk pembentukan darah dan membantu mencegah anemia yang menyebabkan keletihan. Haaa bagus ni untuk cikgu sebab boleh elak stress. Guru yang tak stress mesti boleh mengajar dengan baik dan semangat. Sape yang untung?? Anak kita jugak

VITA-C Sustained Release - Vitamin C ni vitamin cantik. Guru cantik, pelajar pun ceria. Ada certain pelajar suka belajar dengan cikgu sebab cikgu tu cantik. Hehehe bunyinya lucu tapi bagus juga kalau nak elak pelajar ponteng kelas. Dari segi kesihatan vitamin C membantu penyerapan zat besi dengan lebih efisien.

Nak hadiahkan vitamin ini kepada guru-guru anak anda? Boleh terus hubungi Umi


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa | Menu berbuka puasa boleh buat air minuman sedap seperti yang Sheila Rusly kongsikan baru-baru ni.

Resipi 1
Air Kelapa Laut, Longan & Lemon

Bahan-Bahan:
2 biji lemon
1 tin longan
1 tin kelapa laut
Air secukupnya
2 biji lemon
Kiub Ais

Cara Membuat:
1. Masukkan longan ke dalam mangkuk.
2. Masukkan pula kelapa laut.
3. Masukkan air dalam anggaran 2 gelas, ikut tahap kemanisan.
4. Perahkan sebiji lemon.(pastikan buang bijinya dulu) dan kacau rata.
5. Masukkan kiub ais dan hirisan lemon ke dalam mangkuk tadi.

Resipi 2
Air Nenas Soda

Bahan-Bahan:
1 tin nenas
1 tin limau mandarin
1.5 liter Ais krim Soda
Daun pudina
2 biji Limau Nipis
Kiub Ais

Cara Membuat:
1. Masukkan air nenas dalam tin ke dalam mangkuk.
2. Masukkan pula limau mandarin dalam tin.
3. Tuangkan ais krim soda dalam mangkuk tersebut.
4. Perahkan pula dengan limau nipis.
5. Siat-siatkan dengan daun pudina.
6. Masukkan kiub ais dan kacau rata.

Pakar pemakanan, Prof Madya Dr Hamid Jan berkata, berpuasa selama kira-kira 14 jam akan membuatkan tubuh hilang cecair badan, justeru kita disarankan mengambil air minuman mencukupi.

Nak lagi resepi air sedap berbuka puasa yang menyegarkan?

Umi cadangkan korang gunakan Performance Drink. Minuman elektrolit tanpa gas bikarbonat dan kandungan gula yang minima.

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa
Air Sedap Sesuai Berbuka Puasa

Iced Blended Lemon-Lime
Kisar 3 sudu besar Performance Drink perisa Lemon-Lime dengan 1/2 cawan air dan 3 cawan kiub ais. Minuman yang menyegarkan tekak ketika berbuka.

Performance Lemon Ice bersama Laici
Masukkan 3 sudu Performance Drink Lemon-Lime, 3-5 biji buah laici, 2-3 helai daun pudina, 1 cawan air dan 1 cawan ais ke dalam jug. Kacau rata.

Performance Drink dengan Asam Boi dan Serai
Campurkan 3 sudu besar Performance Drink perisa Lemon-Lime dengan 250ml air kosong, 2 hirisan lemon, sebiji asam boi, 5 kiub ais, sebatang serai dan daun pudina untuk rasa lebih segar.

Performance Drink Shaklee ada dua jenis perisa iaitu oren dan lemon-lime. Campuran ini semestinya jauh lebih baik daripada minuman soda yang tinggi kandungan gula. Cubalah!

Hubungi Umi untuk dapatkan produk Shaklee


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa
5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa | Lapar, dahaga dan keletihan akan terjadi jika kita banyak melakukan aktiviti di tempat terbuka.

5 Tips Kekal Cergas Tanpa Lapar, Dahaga & Letih Ketika Puasa

1. Kurangkan pengambilan minuman bergula
Kita harus mengambil air kosong melebihi kuantiti air bergula bagi mengelak berlaku dehidrasi sekurang-kurangnya 2 liter air kosong atau lapan gelas sehari untuk kekal segar.

2. Makanan sihat untuk berbuka dan sahur
Elakkan pengambilan makanan terlalu pedas dan berminyak yang mampu mengundang ketidakselesaan pada sistem pencernaan. Perbanyakkan pengambilan sayuran serta buah-buahan bagi mendapatkan khasiat semulajadi.

3. Rehat dan tidur yang cukup
Amalkan tidur awal di waktu malam memandangkan kebanyakan antara kita akan bangun awal untuk sahur. Kita juga disaran untuk 'power nap' pada siang hari bagi menjana semula tenaga yang semakin berkurangan akibat berpuasa.

4. Bersenam
Senaman masih boleh dilakukan walaupun berpuasa. Bagaimanapun elakkan senaman berat dan cuma melakukan senaman ringan. Antara senaman ringan yang dicadangkan seperti berjalan atau jogging secara perlahan.

Lakukan senaman sejam sebelum waktu berbuka atau dua jam selepas waktu berbuka bagi mengelak berlaku dehidrasi atau kepenatan melampau.

5. Sibukkan diri
Ketika berpuasa, kita sering berasa waktu berjalan terlalu perlahan. Cuba anda sibukkan diri dengan tugasan harian seperti menyiapkan kerja di pejabat atau menonton televisyen dan perbanyakkan beribadat di bulan mulia ini.

Tips tambahan untuk kekal cergas dan aktif sepanjang berpuasa?

Umi cadangkan pengambilan minuman isotonik Performance Drink.

Performance Drink - Minuman tanpa bikarbonat dan kandungan gula yang minima. Membantu mengawal paras bendalir didalam badan kita supaya tidak terlalu kering dan tidak pula terlalu banyak. Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi. Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus. Membantu mengatasi masalah dahaga. Bersifat isotonik . Jumlah kepekatan karbohidrat yang ada di dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita. Ini memudahkan proses penyerapan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah.

Berminat untuk dapatkan Performance Drink yang semulajadi dan selamat ni?
Anda boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

6 Tips dan Petua Agar Mendapat Anak Lahir Kulit Putih Bersih

6 Tips dan Petua Agar Mendapat Anak Lahir Kulit Putih Bersih
6 Tips dan Petua Agar Mendapat Anak Lahir Kulit Putih Bersih
6 Tips dan Petua Agar Mendapat Anak Lahir Kulit Putih Bersih | Ibu hamil sentiasa inginkan anak kandungan mereka akan lahir dengan kulit yang putih dan bersih.

Berikut kami kongsikan kepada ibu hamil 6 Tips dan Petua Agar Mendapat Anak Lahir Kulit Putih Bersih

1. Minum air kelapa muda.
Amalkan bermula trimester kedua sehingga hampir nak bersalin. jika diamalkan, kulit bayi akan putih dan bersih semasa lahir.

2. Makan buah delima.
Kata orang tua-tua, ketika mengandung ibu elok mengamalkan makan buah delima sebiji sampai habis jika mahu wajah anak berseri-seri. InshaAllah, muka bayi akan berseri-seri bila dipandang.

3. Makan telur ayam kampung.
Telur ayam kaya dengan protein. Protein penting untuk membantu pembesaran bayi dalam perut.

4. Banyakkan makan sayur-sayuran.
Banyakkan makan sayur-sayuran terutamanya sayur bayam. Sayur bayam adalah sayur yang sangat elok untuk tambah darah sekaligus akan membantu menaikkan bacaan HB secara semulajadi semasa mengandung.

5. Tengok gambar bayi yang comel-comel.
Banyakkan melihat perkara yang baik-baik saja semasa mengandung. Tak elok melihat perkara yang pelik, takut mengganggu emosi ibu hamil.

6. Meminum susu.
Banyakkan meminum susu serbuk yang dibancuh sendiri, agar anak dalam kandungan akan jadi putih seperti putihnya susu.

Tips tambahan agar kulit bayi putih sejak lahir?

Umi cadangkan Set Hamil Shaklee yang selamat dan semulajadi untuk digunakan oleh ibu dan bayi dalam kandungan.

ESP (soya) - Membantu kurangkan rasa lapar. Pengambilan soya berkualiti dengan kandungan protein yg tinggi akan menjadikan kulit bayi anda bersih & berseri-seri.

Ostematrix (kalsium) - membantu untuk kurangkan kekejangan pada ibu hamil, melawaskan najis dan memudahkan ibu hamil membuang air besar.

Vitamin C - membantu untuk elak kita terkena jangkitan selsema, demam. Vitamin c digabungan dengan vitalea, ia membantu anda elak terkena morning sickness. Vitamin C membantu hasilkan kolagen jadi kulit akan jadi cantik.

Vitalea - multivitamin yang cukup lengkap dengan semua nutrisi untuk keseluruhan badan. Kecukupan multivitamin membantu elak bacaan HB rendah. Kaya dengan zat besi yang membantu dalam mendapatkan kulit wajah lebih lembut dan sihat.

B-complex dengan asid folik - vitamin B membantu elak stress. Membantu memutihkan kulit. Biotin menghalang dermatitis (kulit gatal dan bersisik). Niasin melembabkan kulit.

Berminat nak dapatkan Set Hamil Shaklee? Boleh hubungi Umi melalui Whatsapp


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

5 Tips dan Kebaikan Berpantang 100 Hari Untuk Ibu Bersalin

5 Tips dan Kebaikan Berpantang 100 Hari Untuk Ibu Bersalin
5 Tips dan Kebaikan Berpantang 100 Hari Untuk Ibu Bersalin
5 Tips dan Kebaikan Berpantang 100 Hari Untuk Ibu Bersalin | Berpantang boleh mengembalikan semula bentuk badan asal serta memperbaiki tahap kesihatan si ibu.

Kebaikan berpantang 100 hari menjadi pilihan ibu-ibu masa kini. Walaupun kebaikannya banyak tapi kena tahu cabarannya juga bukan biasa-biasa.

Cabaran Pantang 100 Hari
1. Tidak boleh mandi dengan air sejuk

2. Elak menggunakan penghawa dingin

3. Tidak boleh mengangkat benda berat

4. Tidak boleh kena air hujan

5. Jangan makan makanan tajam seperti nanas, rebung, air kelapa dan tebu sehingga tempoh 6 bulan selepas bersalin.

6. Pantang untuk ‘bersama’ suami walaupun darah nifas kering

Kelebihan Berpantang 100 Hari
Pantang 100 hari boleh membantu seseorang wanita itu mengembalikan bentuk badan kepada asal, memulihkan organ dalaman, menyembuhkan luka akibat kelahiran, membetulkan kembali rahim dan menegangkan kembali faraj.

Ia juga untuk memastikan kesihatan ibu benar-benar sihat dan mengembalikan semangat baru buat si ibu. Malah untuk ‘bersama’ suami juga lebih yakin dan tidak memikirkan kesan trauma pada pembedahan.

Tips tambahan untuk berpantang 100 hari?

Umi cadangkan Set Berpantang Premium yang selamat, semulajadi dan berkesan untuk si ibu dan anak yang menyusu badan.

1. Multivitamin Vitalea
Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar didapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan.

2. B-Complex dengan Asid Folik
Vitamin B-Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan.

3. Sustained Release Vita-C Plus
Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang mempercepatkan luka bersalin. Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan untuk ibu dan bayi yang disusukan. Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut.

4. ESP
Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membantu menambah penghasilan susu ibu. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

5. Vivix
Majoriti ibu yg telah mengamalkan Vivix semasa berpantang mengakui bahawa ia banyak memberikan kesan positif terutamanya kepada si ibu. Antaranya adalah:

- Menjadikan ibu bertenaga, tidak lesu & tidak lemah.
- Mempercepatkan proses penyembuhan luka sama ada luka bersalin normal mahupun cesarean.
- Merangsang pengeluaran susu badan.
- Menguatkan sistem imun ibu; jadi ibu tidak mudah jatuh sakit seperti demam.
- Memudahkan proses ibu berpantang; terutamanya yg berpantang sendiri tanpa bantuan orang tua.

6. Omega Guard
Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat diperlukan untuk fungsi tubuh yang normal. Asid lemak Omega-3 juga mempunyai fungsi untuk memanaskan badan dengan melancarkan pengaliran darah. Membekalkan DHA yang sangat baik untuk perkembangan otak bayi (bagi yang minum hanya susu ibunya).

Berminat untuk mendapatkan Set Berpantang Premium ini? 
Anda boleh berhubung terus dengan Umi di sini


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading

Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer

Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer
Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer
Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer | Kelahiran cahaya mata seorang bayi comel akhirnya telah melengkapkan kehidupan suami isteri.

Tatkala menatap wajah sang bayi, sakit bersalin si ibu yang sama ada bersalin secara normal atau bersalin pembedahan / caesar, hilang dengan serta merta.

Bahagia ingatkan hingga ke petang, rupanya ada dugaan menimpa. Ramai ibu zaman sekarang kerap berdepan dengan pelbagai masalah ketika berpantang. Ini kerana ibu muda kekurangan persediaan ketika berpantang.

Antara beberapa masalah yang biasa berlaku di kalangan ibu berpantang ialah

1. Rengat
2. Bentan
3. Sembelit ketika berpantang
4. Bengkak susu ketika berpantang
5. Tekanan, kemurungan, meroyan dalam pantang
6. Bayi kerap meragam
7. Bayi demam kuning dengan bacaan kuning yang tinggi.

Di Shaklee, kami mencadangkan set berpantang premium untuk para ibu selepas bersalin dan menyusu badan.

Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer
Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer

Set berpantang lengkap ini juga membantu para ibu bagi set berpantang untuk kurus. set berpantang untuk bersalin pembedahan caesar, set berpantang untuk keguguran dan set berpantang untuk normal.

Malah set berpantang ini juga selamat untuk bayi G6PD

Ada 6 jenis produk di dalam set berpantang iaitu

1. Multivitamin Vitalea
Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan. Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.

2. B-Complex dengan Asid Folik
Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan. Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah. Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks.

3. Sustained Release Vita-C Plus
Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. Membaik pulih sel dan tisu yang rosak. Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya. Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit. Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut. Sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren.

4. ESP
ESP Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi. Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein. Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membantu menambah penghasilan susu ibu. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

5. Vivix adalah cecair tonik dengan gabungan campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol polifenol dan resveratrol. Majoriti ibu yg telah mengamalkan Vivix semasa berpantang mengakui bahawa ia banyak memberikan kesan positif terutamanya kepada si ibu. Antaranya adalah:

  • Menjadikan ibu bertenaga, tidak lesu & tidak lemah.
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka sama ada luka bersalin normal mahupun cesarean.
  • Merangsang pengeluaran susu badan.
  • Menguatkan sistem imun ibu; jadi ibu tidak mudah jatuh sakit seperti demam.
  • Memudahkan proses ibu berpantang; terutamanya yg berpantang sendiri tanpa bantuan orang tua.

6. Omega Guard
Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat diperlukan untuk fungsi tubuh yang normal. Asid lemak Omega-3 juga mempunyai fungsi untuk memanaskan badan dengan melancarkan pengaliran darah. Maka tak hairanlah jika ianya sangat membantu ibu-ibu yang sedang berpantang, di samping membekalkan DHA yang sangat baik untuk perkembangan otak bayi (bagi yang minum hanya susu ibunya) serta bermanfaat dalam mencegah berlakunya kemurungan pada si ibu (atau istilahnya post-natal depression).

Adakah set berpantang Shaklee dapat bantu para wanita?
Sudah semestinya la sudah.
Macam akak-akak semua kat bawah ni yang telah mengambil set berpantang Shaklee.

Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin, Ibu Menyusu dan Untuk Czer

Antara masalah yang telah diselesaikan ialah masalah sembelit ketika berpantang, luka bersalin lambat sembuh yang mana luka bersalin cepat sembuh dan masalah keputihan selepas pantang.

Bagi menghargai wanita untuk semua peringkat umur, ada promosi menarik sepanjang bulan Mei 2019

Promosi set berpantang premium
Harga asal RM 1022.50

Free postage, 
free keahlian/membership, 
bonus bulan hadapan, 
diskaun 10% daripada harga ahli

Harga promo RM 736.20

Anda juga boleh membeli set lain iaitu Twinpack Vivix dan Starter Set Youth Skincare dengan penjimatan sehingga RM 300 dalam masa 60 hari.

Tawaran yang mengujakan, kan?

Jika berminat boleh terus beli online di laman web. Stok segar daripada HQ Shaklee

Atau boleh juga hubungi kami untuk terus mendapatkan promosi Set Berpantang Premium ini.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Continue Reading