Kulit Muka Breakout Alergik Makan Seafood Akhirnya Dah Pulih

Kulit Muka Breakout Alergik Makan Seafood Akhirnya Dah Pulih
Kulit Muka Breakout Alergik Makan Seafood Akhirnya Dah Pulih
Kulit Muka Breakout Alergik Makan Seafood Akhirnya Dah Pulih | Muka bengkak jadi merah alergik gatal selepas makan makanan laut.

Masa kulit Nani jadi mcm ni waktu hujung diploma, time tu ikut Along makan Manhattan Fish Market. Tau la kan restoran tu semuanya seafood, Nani pulun makan tak kira la Along belanja. Lepas makan, kulit slow-slow rosak, memula tu memang dah tuduh seafood lah punca.

Boleh jadi seafood antara punca tapi lepas masuk degree tahun 2019 baru Nani sedar, punca sebenarnya sebab Nani pakai local skincare yang ada merkuri. No need to mention which product sebab banyak brand Nani pakai time tu.

Gambar selepas kulit dah clear sikit tu even tak πŸ’―% flawless. Gambar Nani baru ambil pagi tadi, gambar baru bangun tidur belum cuci muka, terus pakai tudung ambil gambar semata nak buat testimoni ni.

Both gambar tak pakai any makeup, both gambar selfie pakai iPhone, lighting jela kot yg lain sikit. Nak tahu mcm mana Nani recover balik skin Nani dari gambar kiri ke gambar kanan?

Serious Nani cakap, masa muka breakout teruk tu, Nani stop semua product skincare tak kira local atau drugstore sebab trauma yang teramat sangat. Lillahi Taala Nani tak pernah pergi dermatologists atau klinik kulit ambil ubat makan ke apa ke sebab Nani bukan orang senang nak gi klinik bayar beratus beribu utk satu treatment, Nani student je time tu.

Pernah Nani balik rumah waktu cuti sem pun Ayah Ummi panggil ustaz datang rumah buat rawatan resdung, tu pun dua kali je rasanya lepas tu tak buat dah.

Tapi sejujurnya Nani nak bagitahu asbab ikhtiar dengan Shaklee, Alhamdulillah kulit Nani dah sembuh balik. Nani memang tak pernah consume any supplement even vitamin dekat drugstores, sebab dulu Nani fikir risau effect buah pinggang, Nani memang pantang benda benda mcm ni sbb takut.

Sebelum Nani consume Shaklee, memang Nani tanya ramai orang, Nani google, buat kajian sendiri, sampai suatu hari tu Allah buka hati Nani untuj beranikan diri untuk cuba Shaklee.

Serious sampai sekarang Nani still consume Shaklee. Pernah sekali try ubah beli vitamin dekat drugstore, sekali je beli then patah balik consume Shaklee. Sebab Shaklee jauh lagi murah dan memang berkesan.

Untuk kes Nani ni, Nani amal set kulit/set jerawat Shaklee. Alhamdulillah

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

5 ulasan: