Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia

Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia | Produk Shaklee dihasilkan di Amerika Syarikat (US) dan dibawa ke Malaysia.

Shaklee Tiada Kilang Di Malaysia
Shaklee memang tiada kilang di Malaysia. Kilang Shaklee hanya ada di negara luar sahaja, terutamanya di US. Ini bagi membolehkan Shaklee hendak mengawal kualiti semua produk mereka. Jadi, pengeluaran produk Shaklee memang memerlukan tapisan dan kawalan yang ketat.

Semua produk Shaklee import dari HQ kat California, US. Sampai di Malaysia terus simpan kat warehouse DB Schenker. DB Schenker is one of the largest logistics companies in the world.

Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Setiap bahan utama produk Shaklee ditanam di tempatnya yang tersendiri.

Sebagai contoh, Shaklee cuma memiliki ladang alfalfa di California saja. Tiada di tempat lain.

Ini kerana Shaklee memilih bahan mentah terbaik dari ladang-kadang di seluruh dunia yang mampu menyediakan bahan mentah mengikut piawaian yang Shaklee tetapkan

✅ Ditanam secara organik.
✅ Tak ada kesan pesitisid, herbisid & macam2 -sid dari ladang2 bersebelahan. Kalau ladang sebelah pakai pestisid pun Shaklee reject.
✅ Lulus 350 ujian kualiti yg dijalankan dengan cemerlang. Pass 349 pun takkan diambil.

Dalam kilang shaklee , ada makmal yang berasingan untuk memproses setiap supplemen Shaklee.

Tempat proses ESP lain.
Tempat proses Vivix lain.
Tempat Proses Vitamin C lain.

Tak campur tau.

Shaklee ni dikilangkan sendiri lepas R&D dibuat. Bahan mentah plak diambil dari supplier yang mempunyai gred A sebab Shaklee tak ada ladang untuk semua bahan mentah kepada semua produk.

Hangpa mesti kata 'Aik, product femes takde ladang sendiri?'

Jawapannya Ya betul sebab fokus Shaklee ni cuma R&D dan penghasilan, bukan penanaman. Macam jugak kalau kita buat banyak benda dalam satu masa, agak susah nak fokus. Jadi Shaklee tak nak fokus kepada banyak perkara bagi menjaga kualiti. Dan Shaklee sangat menjaga kualiti dan fokus dengan kerja utama.

Hangpa bayangkan kalau Shaklee ada ladang sendiri. Banyak kos nak tanggung tu. Kalau dah namanya melibatkan kos, semua akan bagi kesan kepada fokus, penyelidikan dan kualiti.

Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia

Lab yang Shaklee ada untuk setiap proses supplements US, memang ada dalam setiap proses pembikinan suplemen.

✅ DISCOVERY LAB
Dekat sini lah vivix di discover.
Dekat sini lah Muscadine Grape di extract kan.
Basically apa je product yang patented by Shaklee, vivix semua dihasilkan di sini.

Tapi dekat sini semuanya preliminary works dulu.

And sini semua dalam scale yang kecil, yang besar2 semua dekat kilang lah kan.hehe.

✅ PERSONAL CARE & HOUSEHOLD LAB
Dekat sini pulak tempat Get Clean Shaklee, YOUTH dihasilkan.

Shaklee asingkan tempat penghasilan supplements yang untuk dimakan & dipakai dari luar untuk kita.

Atas sebab2 kebersihan & keselamatan.πŸ’ž

✅ NUTRITIONAL FOOD LAB
Basically ini pulak adalah semuaaa lab yang hasilkan produk shaklee dalam bentuk powder and yang boleh dijadikan makanan.

ESP
CINCH SHAKE
CINCH TEA
ENERGY BAR
MEALSHAKES

And adik beradiknya.

Saintis shaklee tekankan waktu ni yang mereka memang sangat tekankan penghasilan makanan yang low in calory and low in sugar. Dan berikan penekanan yang banyak kepada anything yang memberikan tenaga kepada sel and seterusnya kepada diri kita.

Ada lagi lab2 lain macam HPLC LAB, STABILITY LAB macam tu untuk check ada residue ke tak dalam produk, nak check expiry product semua.

Cuma sayang sebab dalam ni takleh tangkap gambar je masa kami melawat sempena Global Convention Shaklee.

Dan di sini semua dalam skala yang kecil. Yang besar-besar semua dekat kilang lah kan.

Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia
Di Mana Lokasi Kilang Pengeluaran Produk Shaklee Malaysia

Contohnya macam dalam gambar di Shaklee distribution center in Groveport, Ohio, US

Semoga mendapat manfaat daripada perkongsian kami kali ni 😁

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Komen