Tips Hilangkan Jerawat dan Muka Breakout Semasa Mengandung

Tips Hilangkan Jerawat dan Muka Breakout Semasa Mengandung
Tips Hilangkan Jerawat dan Muka Breakout Semasa Mengandung
Tips Hilangkan Jerawat dan Muka Breakout Semasa Mengandung | Alhamdulillah aku hamil! Pastinya khabar berita ini menjadi satu titik indah dalam kehidupan seorang ibu mengandung. Maka bermulalah pencarian keperluan ibu mengandung seperti set hamil dan produk yang selamat untuk ibu mengandung.

Tapi masalah paling merisaukan ialah hampir 50% wanita mengandung mengalami masalah jerawat ketika mengandung.

Perubahan hormon ketika mengandung akan menyebabkan pengeluaran minyak sebum pada kulit muka bertambah. Perubahan jumlah gula dalam darah yang mengalir bersama hormon insulin juga menjadi penyebab utama jerawat semasa mengandung.

Cara Mengatasi Jerawat Ketika Hamil
  1. Cuci muka dengan pencuci muka khas yang lembut, ringan dan tanpa pewangi.
  2. Gunakan air suam, bukan air panas.
  3. Bilas kulit dengan cermat dan keringkan dengan menepuk-nepuk secara perlahan menggunakan tuala lembut.
  4. Ganti tuala beberapa kali setiap minggu.
  5. Pastikan tuala kering dan jangan biarkan ia basah semasa ia digunakan sekali lagi seterusnya.
  6. Cuci muka dua kali sehari – mencuci lebih daripada itu akan mengeringkan kulit.
  7. Gunakan pelembap tanpa minyak atau serum muka. Elak daripada menggunakan terlalu banyak kerana penggunaan berlebihan akan menyumbat liang roma.
  8. Elak pendedahan kepada matahari. Haba dan peluh boleh memburukkan lagi masalah jerawat.
  9. Tukar sarung bantal sekurang-kurangnya dua kali seminggu.
  10. Jika berambut panjang dan/atau mempunyai rambut berjurai di depan, sikat rambut ke belakang supaya tidak menutup muka.
  11. Cuci rambut dengan kerap bagi menghilangkan pengumpulan minyak.
  12. Minum lebih banyak air. Elak meminum teh/kopi terlalu banyak. Dua cawan sehari sudah memadai.
  13. Pastikan diet berkhasiat dan menyihatkan. Minimumkan pengambilan lemak tepu dengan menetapkan sekurang-kurangnya lima hidangan mengandungi sayur-sayuran dan dua hidangan mengandungi buah-buahan setiap hari serta meliputi bijirin sepenuhnya.
Ibu mengandung harus berhati-hati dalam pengambilan sebarang ubat-ubatan untuk masalah jerawat ketika mengandung. Ini kerana sesetengah ubatan menyebabkan kecacatan dan komplikasi semasa melahirkan.

Contohnya salap topikal iaitu ubat yang disapu ke kulit berbanding ubat yang ditelan kerana mempunyai risiko diserap ke dalam saluran darah ibu berkenaan serta halangan uri bersilang.

Kami mencadangkan ibu mengandung mengambil produk yang selamat untuk ibu mengandung. Ibu mengandung digalakkan untuk memilih suplemen yang terhasil daripada bahan organik bebas bahan kimia dan semulajadi. Paling penting tiada tambahan bahan kimia dan berstatus Halal.

Shaklee sanggup melakukan lebih 350 ujian untuk menyaring bahan tercemar, logam berat yang membahayakan, racun serangga, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.
Setiap tahun Shaklee akan menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti produk untuk memastikan produknya selamat digunakan.

Set hamil Shaklee boleh membantu ibu mengandung menghilangkan jerawat ketika hamil.


Sustain Release Vitamin C
πŸ‘‰ bertindak sebagai anti oksidan untuk menghalang kulit rosak akibat dari sinaran UV dan pencemaran
πŸ‘‰ merangsang pembentukan kolagen di dalam kulit untuk mengekalkan keanjalan kulit
πŸ‘‰ dapat mengecutkan dan menyembuhkan luka jerawat dengan lebih cepat
πŸ‘‰ mencerahkan kulit

B-Complex
πŸ‘‰ merupakan vitamin anti-stress yang dapat mengawal emosi ibu mengandung
πŸ‘‰ melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya
πŸ‘‰ melembapkan kulit
πŸ‘‰ menghilangkan parut-parut jerawat

ESP
πŸ‘‰ mengandungi protein yang sangat penting untuk pembaharuan sel-sel kulit. Ini akan menjadikan kulit lebih cerah, licin dan gebu.
πŸ‘‰ protein yang cukup dapat mengurangkan kesan hitam kulit mati akibat dari jerawat.

Multivitamin Vita-lea
πŸ‘‰ Dengan dengan iron formula
πŸ‘‰ Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.
πŸ‘‰ Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

Ostematrix
πŸ‘‰ Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi.
πŸ‘‰ Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.
πŸ‘‰ Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit.
πŸ‘‰ Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Omega Guard
πŸ‘‰ Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi.
πŸ‘‰ Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain.
πŸ‘‰ Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery.
πŸ‘‰ Boleh mula ambil pada Trimester Kedua.

Muka berseri ketika mengandung bukanlah mustahil.

Macam akak-akak semua kat bawah ni




Bagi membantu ibu hamil hilangkan jerawat semasa mengandung, ada promosi menarik sepanjang bulan Disember ini.

Promosi Set Hamil Shaklee
Diskaun sehingga 30%
FREE membership
FREE postage
Harga promosi RM 438.30

Jika berminat dengan set hamil Shaklee, hubungi kami untuk terus dapatkan harga promosi ini.


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

6 ulasan:

  1. waktu mengandung memang kena jaga semua pengambilan terutama bab supplement. mujur ada shaklee.

    BalasPadam
  2. hormon ada yg sebabkan ibu ngandung keluar jerawat

    BalasPadam
  3. ibu mengandung perlu dijaga hatinya tp abe kie sedih bila ada kes ibu2 yg sarat mengandung diceraikan begitu saja. pilu hati ini bila membaca berita tersebut.

    BalasPadam
  4. Bila hormon terganggu tu mulalah Miss J keluar kan. Nak jaga penampilan bolehlah ikut tips akak ni

    BalasPadam
  5. Set yang sama ke untuk kulit berminyak berjerawat? Stress pulak lately banyak miss j naik?

    BalasPadam
  6. SA masa preggy 15 tahun lepas x pernah alami masalah jerawat..tapi sekarang dah tua2 ni plak jerawat makin banyak..dah jumpa doc pakar dan katanya perubahan hormon, just jaga kebersihan muka macam biasa..

    BalasPadam