Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung

Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung | Sepanjang 9 bulan tempoh kehamilan, ibu mengandung seringkali kurang yakin dan bimbang tatkala ingin menggunakan produk penjagaan skincare wajah.

Ini membuatkan segelintir ibu mengandung tidak menggunakan sebarang skincare penjagaan wajah ketika mengandung.

Hampir 50% wanita mengandung mengalami masalah jerawat ketika mengandung.

BACA Tips Hilangkan Jerawat dan Muka Breakout Semasa Mengandung

Perubahan hormon akibat kehamilan menyebabkan kulit bermasalah seperti tumbuh jerawat, jeragat atau kulit kusam. Ibu mengandung juga mengalami masalah kulit terlebih sensitif ketika hamil hingga menimbulkan rasa tidak selesa.

Kebanyakan produk penjagaan wajah pula mengandungi bahan kimia yang jika diambil boleh menimbulkan keradangan kulit kepada wanita hamil.

Antara bahan kimia berbahaya perlu dielakkan yang terdapat dalam produk penjagaan wajah ialah merkuri, hidrokuinon, asid salisilik, retinoid (vitamin A), benzoyl peroxide, paraben, SLS serta SLES.

Bukan hanya memberi masalah kepada kulit, malah jika diambil secara berlebihan boleh memberi kesan buruk kepada bayi dalam kandungan.

Ibu hamil perlu mengambil tahu mengenai kandungan bahan di dalam produk kecantikan yang digunakan bagi mengelakkan kesan buruk berlaku kepada ibu mengandung dan janin dalam kandungan.

Kami mencadangkan ibu mengandung mengambil produk pencuci muka skincare yang selamat untuk ibu mengandung. Produk ibu mengandung yang terhasil daripada bahan organik dan bebas daripada 1500 bahan kimia.

Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Perbezaan Youth Skincare dengan Skincare lain di pasaran
Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Bagaimana Ujian Klinikal Youth Skincare Dilaksanakan?
YOUTH Shaklee telah diuji oleh "independent 3rd party clinical testing laboratory" melibatkan 60 wanita dari pelbagai peringkat umur dan jenis kulit. Skin Age Index mereka telah diukur sebelum YOUTH mula digunakan. Mereka menggunakan "Advanced Anti-aging regimen" 2 kali sehari seperti yang diarahkan.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit


Sebelum guna Youth

Garis melintang adalah garisan umur; iaitu dari bawah 40 tahun, 50 tahun dan 60 tahun. Bintik-bintik tu adalah bilangan sample pengguna dengan umur masing-masing. ada yang 40-an, ada yang 50-an dan ada yang 60-an.


Selepas guna Youth

Boleh nampak tak bintik-bintik tu turun ke bawah. Haaa itulah maksudnya Age Skin Index mereka turun. Ternyata memang umur mereka shifted ke umur yang jauh lebih muda.

Hasil Kajian Klinikal menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Keistimewaan Youth Skincare
  1. 100% vegan (berasaskan tumbuhan)
  2. Hipoalergenik (sesuai untuk kebanyakkan kulit termasuk kulit sensitif)
  3. Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori)
  4. Diuji oleh ahli dermatologi (pakar kulit)
  5. Diuji oleh ahli oftalmologi (pakar mata)
  6. Bebas kimia terlarang dan merbahaya / toksik
  7. Tiada unsur haiwan digunakan

Bahan-bahan utama Cleanser Youth Skincare Shaklee
  • Muscadine Grape Extract – Kaya dengan polifenol untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin
  • Vital Repair+® Complex – Kaya dengan nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas dan menggalak tumbesaran sel sihat.
  • Exfoliating Green Algae Complex – Menghaluskan kulit daripada sel mati secara lembut tanpa penggunaan microbeads yang boleh merosakkan sel kulit. 
  • Green Algae Complex membuang kotoran pada kulit wajah tanpa mencederakan kulit muka.
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Perbezaan Cleanser Youth Skincare Shaklee
Pemilihan pencuci muka sangat penting mengikut kesesuain jenis kulit. Pernah tak rasa, lepas cuci muka kulit jadi cekang, perit dan sebagainya? Itu antara tanda, pencuci muka tidak bersesuaian dengan kulit wajah.
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Luminous Gel Oil Cleanser dicipta khas untuk pelbagai jenis kulit. Tak kira apa jenis kulit wajah korang, Cleanser Youth Skincare Shaklee sesuai kerana GEL dan OIL yang digabungkan bersama.

Gel Cleanser sangat bagus untuk menyerap minyak pada kulit wajah yang berminyak dan berjerawat disebabkan oleh bakteria.

Manakala Oil Cleanser adalah sesuai untuk yang miliki kulit kering dan agak sensetif untuk memberi kelembapan semula kepada kulit wajah.

Kelebihan Cleanser Youth Shaklee Luminous Gel Oil

1. Pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit. Terdiri dari 2 kombinasi iaitu jenis gel dan jenis minyak untuk kulit yang sihat.
Gel 》 Kulit Normal, Kombinasi dan Berminyak
Minyak 》 Kulit Kering dan Sensitif

2. Fungsi 3 dalam 1 – Bertindak sebagai pencuci muka, penanggalkan makeup ringan dan scrub
Tidak mengandungi sabun – Bagi menjaga kelembapan kulit secara semulajadi, “soap free” adalah bagi memastikan pH tidak tinggi seperti sabun.
3. pH-seimbang – Bukan alkali ataupun asidic untuk kesesuaian kulit yang sihat.
Diperkaya dengan vitamin – Kaya dengan vitamin yang dipaten dan polifenol untuk kulit yang lebih sihat dan melindung daripada kesan radikal bebas, bukan sekadar mencuci.
4. Penutup tiub berpusing. Hanya pusing saja penutup dan picit . Tiada lagi masalah hilang penutup.
5. Tanpa Buih - Ini bermakna , minyak semulajadi kulit terpelihara. Jadi kulit rasa segar dan tak rasa ketat.
6. Baunya natural yang hadir daripada Minyak Avocado.
7. Bila senyum, kulit rasa hidrat , tak kering dan tak rasa ketat. Lepas keringkan muka, cuba sapu jari atas permukaan kulit, mesti akan rasa licin ibarat kulit baby gitu.

Kini ibu mengandung juga boleh menggunakan produk skincare dan kosmetik yang selamat dan berkesan.

Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung

Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Kami ingin membantu ibu mengandung yang mencari produk skincare selamat untuk ibu mengandung.

Ada promosi menarik sepanjang bulan Disember 2019 bagi produk kulit muka untuk ibu mengandung.
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Pencuci Muka Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung
Promosi Youth Skincare Starter Set yang mengandungi cleanser, toner, moisturizer dan night cream.

Harga asal RM850
Harga promosi RM612

Free membership keahlian Shaklee.
Free postage dari HQ Shaklee.

Jika berminat boleh hubungi kami untuk terus mendapatkan promosi Set Produk Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung ini.


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

10 ulasan:

  1. Bagus skincare shaklee ni..boss nieyl pun guna juga

    BalasPadam
  2. Wah cerah putih aihh

    BalasPadam
  3. pasti tambah berseri wajah

    BalasPadam
  4. Dah lama teringin nk try Youth. Tapi harga dia 😅

    BalasPadam
  5. Mesti kulit licin jew kannn👍👍

    BalasPadam
  6. dana mampu pakai produk yg mampu milik je hehehe

    BalasPadam
  7. Wah memang ada produk pencuci muka Shaklee ni.
    Ada rasa nak guna produk Shaklee tapi belum ada rezeki. Insya Allah one fine day.

    BalasPadam
  8. Tahniah! Nampak macam 20 tahun dulu.Teruskan berbakti

    BalasPadam
  9. bagus ada produk yang selamat untuk ibu mengandung sebab ada sesetengah produk tak sesuai untuk ibu mengandung.

    BalasPadam
  10. singgah sini and done follow....jemput follow www.bondachanteq.com

    BalasPadam