Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang | Saya dah dekat 30 hari berpantang tapi tiap kali buang air besar rasa takut gila sebab sembelit & lepas tu rasa sakit gila. Itu antara luahan ibu bersalin.

Ibu berpantang juga tanya selain makan ubat sembelit dengan guna ubat ikut bontot tu. Serius nak membuang air besar ni seksa 😒😭 dah la ada buasir kan. Ada cara lain tak untuk sembelit selepas bersalin?

Pengalaman saya berpantang untuk anak kembar dan 2 orang anak lagi, saya amalkan pengambilan pil kalsium.

Kalsium yang lengkap dengan magnesium ni memang terbukti membantu melembutkan najis. 

Magnesium ni kan dia bantu rilekskan usus dan bantu tarik air masuk dalam usus kecil. Air ni la yang akan melembutkan najis dan mengumpul najis supaya senang keluar.  Haa gitu. 

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang


Pil kalsium saya iaitu Ostenutrix ni bukan hype ja, tapi memang sangat-sangat membantu, like seriously memang membantu, kalau ko sembelit, ko try la. 

Kak pun amalkan sendiri, dan ribuan ibu pun sudah cuba & dapat atasi masalah sembelit ni. 

Dalam 1 Tablet OsteNutrix mengandungi 7 nutrien iaitu:-
✔ Kalsium
✔ Vitamin D3
✔ Magnesium
✔ Zink
✔ Mangan
✔ Kuprum dan
✔ Boron

Gabungan nutrisi ni untuk penyerapan maksimum di dalam badan dan agar tidak membebankan buah pinggang. 

Kaplet OsteNutrix ni berwarna putih, bersaiz kecil & dicipta untuk mudah ditelan berbanding pil kalsium di pasaran

Inilah yang membezakan dengan pil kalsium di pasaran. 

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang


Hopefully sharing kak membantu buat ibu pregnant or ibu berpantang yang masih alami sembelit. Harap2 jumpa la solution sebelum sampai buasir. 


Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang

Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang


Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang
Pengalaman Cara Atasi Sembelit Selepas Bersalin Berpantang


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan