Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah

Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah
Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah


Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah | Setiap ibu ingin melahirkan bayi tersayang dengan selamat dan mudah. Begitu juga dengan proses berpantang selepas bersalin yang penuh dengan cabaran kepada ibu.

Ikutkan pengalaman bersama shaklee ni masih lagi baru. Bak kata orang, masih baru-baru nak bercinta.  

Bermula dengan Vitamin C dan Ostematrix sehinggalah saya terus ambil set berpantang. Alhamdulilah sangat membantu dan memudahkan urusan sepanjang hamil dan berpantang. 

Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah
Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah


Dalam tempoh 9 bulan mengandung, bermula dari 1st trimester, saya sangat la aktif bergerak. Saya buat briskwalk, segala pre natal workout dalam utube, ber'gym' ball tiap-tiap hari sehinggalah sampai masa bersalin. 

Pengalaman bersalin pun Allah permudahkan. 15 minit dalam labour room, baby pun keluar. Mudah semuanya. 

Sebabkan kali ni saya berpantang sendiri, saya cakap kat diri sendiri kali ni kene well prepared. Masa tu hati memang yakin dah dengan set pantang shaklee.  Dan sekali lagi Alhamdulilah Allah mudahkan urusan pantang.
 
Dapat kawal emosi dengan baik, susu meriah, baby pun kenyang, tido lama tak meragam. Badan memang rasa segar je. Paling best bila berat turun 13kg dalam masa 2 bulan 😍

Set Postnatal Shaklee membantu ibu yang lepas bersalin capai 4 target utama :

✨ Membantu proses pemulihan tenaga dan luka bersalin yang sangat penting semasa tempoh berpantang
✨ Mengelakkan ibu daripada baby blues dan Postpartum Depressions (meroyan) 
✨ Membantu penyusuan susu ibu dengan bertindak sebagai milk booster dan pelengkap nutrisi; terutama semasa 6 bulan pertama kehidupan bayi yang sepenuhnya bergantung dengan susu ibu.
✨ Membantu ibu dapat kembali berat badan ideal tanpa perlu melalui diet dengan nama khas serta tidak ganggu penyusuan.

Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah
Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di Rumah


Set Berpantang Asas Shaklee
🌹ESP: Membantu menguatkan rahim, milk booster, kulit cantik, berikan lebih tenaga, hilangkan stretch mark, kawal selera makan
🌹Ostenutrix: Sumber kalsium, elak osteoporosis, melawaskan dan elak sembelit, elakkan sakit kaki lutut dan pinggang cramp serta simpul biawak
🌹Alfalfa Complex: Buang angin dalam badan, detox, milk booster, bantu atasi masalah keputihan

Terus saya jatuh cinta dengan shaklee. Dan hari ni saya putuskan untuk sama-sama sebarkan kebaikan produk shaklee ❤️

Dapatkan produk Shaklee di laman web rasmi Shaklee. Produk dijamin ori dari HQ Shaklee

Pengalaman Ibu Berpantang Bersalin Czer Sendiri Di RumahJika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan