Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil

Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil


Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil | Banyak juga lah produk shaklee yang ain dah try. Tapi kalini ain nk kongsikan pengalaman ain amalkan Omega Guard dan Ostenutrix (nama baru Ostematrix) Shaklee.

Awal tahun 2021 ain kena buasir yang teruk disebabkan sembelit. Bila nak membuang air besar, darah keluar tak berhenti dan sakit sangat dekat dubur.

Sampai kan dekat sbulan ain tak pergi kerja. Sekejap-sekejap akan rasa nak membuang, dan masa to bila rasa nak membuang ain jadi takut sangat (trauma) sebab kena menahan sakit,dekat sejam duduk dalam toilet.

Macam-macam dah ubat yang Ain dah try, tapi tetap tak menjadi.
Tapi dipendekkan cerita, selepas sebulan ain bertarung dengan kesakitan buasir. Ain cuba amalkan Omega Guard dan Ostenutrix (nama baru Ostematrix Shaklee) selama seminggu.

Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil


Syukur sangat najis ain jadi lembut dan membuang dengan mudah.

Yang paling best omega betul-betul membakar lemak, berat badan ain turun selama seminggu je dah nampak kesan nya πŸ‘ 

Asbab amalkan Omega Guard dan Ostenutrix  juga lah Ain perasan skin Ain jadi lembap warna pink gitu 😍

Goodbye sembelit dan buasir yang teruk, sekarang Ain membuang dengan mudah dan najis lembut je πŸ˜πŸ‘

Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil


Bagaimana Omega Guard dan Ostenutrix Shaklee membantu untuk masalah sembelit buasir berdarah?

Ostenutrix : mengandungi magnesium di mana ia adalah mineral yang penting untuk kesihatan kardiovaskular dan otot. Magnesium mampu menormalkan ketegangan pada dinding kolon membolehkan tindakan Peristalsis biasa.
.
πŸ‘‰ Magnesium juga bertindak sebagai Laksatif ringan dengan melonggarkan otot di dalam usus dan juga membantu mengekalkan air di dalam usus.
.
πŸ‘‰ Magnesium membantu najis boleh menjadi lembut dan membantu menggalakkan pergerakan usus lebih lancar

Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil


Omega Guard : Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, omega membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.

Membakar lemak sekitar organ penting dan mengawal kolesterol Omega Guard membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3(546mg EPA) yang bermanfaat untuk kesihatan dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh.

Korang yang ada masalah sembelit baik bertindak awal sebelum semakin teruk.

Dapatkan produk Shaklee di laman web rasmi Shaklee. Produk dijamin ori dari HQ Shaklee

Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil


Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil
Sembelit Buasir Berak Berdarah Selepas Bersalin Ketika Hamil



Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan