Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan

Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan
Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan

Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan | ESP Shaklee minuman protein soya premium selalunya diminum ketika sarapan kerana ESP Shaklee dengan GI rendah membantu memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

ESP Shaklee ni pun ada pantang larang cara nak minum dia tau. ESP Shaklee tidak boleh dibancuh dengan air panas mendidih tu kerana air panas akan merosakkan protein premium di dalam ESP Shaklee. Protein musnah apabila dibancuh dengan air panas. Jadi untuk mengekalkan khasiat protein, bancuh ESP Shaklee dengan air suam atau air sejuk. Paling sedap, kegemaran saya, ESP Shaklee blend dengan kurma dan campur sedikit dengan susu segar. Buat untuk sahur InsyaAllah tak lapar sepanjang hari.

ESP Shaklee ni diminum sebelum atau selepas makan?

Jangan minum ESP Shaklee sebelum tidur atau selepas makan kalau tak nak gemuk
Ada antara yang mengambil ESP Shaklee mengadu pada saya mereka semakin gemuk setelah mengambil ESP Shaklee. Bila ditanya mereka ambil ESP Shaklee selepas makan. Kenapa tak boleh?

Sebab ESP Shaklee ini mengandungi lebih kurang 200 -300 kcal setiap hidangan.Bila sudah ambil nasi, sudah kenyang, minum pula ESP Shaklee maka terlebihlah kalori. Ingat ya, kita kurus dengan mengurangkan jumlah kalori yang diambil. Bukan mengurangkan jumlah pengambilan makanan semata-mata.

Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan
Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan


Bancuh ESP Shaklee dengan shaker

ESP berbentuk serbuk dan jika dibancuh dengan mengacau dengan sudu, ia akan berketul-ketul. Dan kurang enak. Jadi lebih sedap jika di goncang atau shake dalam shaker. ESP Shaklee lebih sebati dan yang penting sedap diminum.

ESP Shaklee dalam sachet

Sekarang sudah mudah nak minum ESP Shaklee dengan adanya ESP Shaklee dalam bentuk sachet. Hanya koyak, tuang dan minum.

ESP Shaklee kalau yang tong memang lebih berbaloi dari segi harga. Sebab ESP Shaklee dalam tong ada 30 servings.
Yang ESP Shaklee kotak ni cuma ada 10 sachet saja.

Tapi, ESP Shaklee dalam bentuk sachet sangat sesuai untuk yang baru 1st time nak cuba, nak tengok serasi atau tak.

Untuk yang banyak travel, sachet sangat convenient sebab senang nak sumbat dalam beg berbanding nak bawa tong😁
Kalau nak travel 5 hari, boleh bawa 5 sachet. Senang!

Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas Makan
Pantang Larang Cara Minum ESP Sebelum atau Selepas MakanJika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan