Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix

Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix
Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix


Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix | Produk Vitamin D Shaklee selalu dicari oleh orang Malaysia. Cadangannya ialah OsteNutrix, nama baru Ostematrix. Produk yang lengkap dengan kalsium dan vitamin D

Vitamin D memainkan peranan penting dalam pembentukan tulang yang kuat. Ia penting untuk penyerapan dan penggunaan kalsium bagi perkembangan serta kesihatan tulang dan fungsi lain. Ada dua bentuk vitamin D iaitu D2 dan D3.

Vitamin D2 adalah buatan manusia dan ditambah ke dalam makanan. Vitamin D3 pula dihasilkan secara semula jadi oleh manusia di dalam kulit apabila terdedah pada cahaya matahari. Vitamin D3 juga boleh didapati daripada beberapa makanan berasaskan haiwan.

Makanan yang membekalkan vitamin D termasuk ikan berlemak (contohnya salmon, sardin, makeral), minyak ikan dan kuning telur. Ia juga ada dalam makanan yang diperkayakan dengan vitamin D seperti susu dan bijirin.

Bagaimanapun, vitamin D hanya terdapat dalam beberapa makanan sahaja dan lazimnya dalam jumlah yang kecil. Maka, pendedahan pada sinaran matahari secara langsung adalah cara terbaik untuk mencapai paras vitamin D optimum.

Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix
Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix


Jika anda memerlukan Vitamin D, bolehlah bangun awal pagi dan dedahkan diri anda pada cahaya matahari. Tapi pastikan cahaya di waktu 9 pagi - 10.00 pagi

Menurut Washington Post, manfaat vitamin D juga boleh diperoleh melalui pengambilan suplemen.

Salah satu cadangan suplemen yang boleh anda amalkan adalah OsteNutrix Shaklee. OsteNutrix Shaklee mengandungi vitamin D3 sebanyak 120ui per kaplet.

Khasiat dan Kebaikan Vitamin D pada Kalsium OsteNutrix

Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari, sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun ,wanita hamil, dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D

Vitamin D menggalakkan penyerapan kalsium dalam usus dan mengekalkan kepekatan kalsium dan fosfat serum yang mencukupi untuk membolehkan mineralisasi tulang normal dan untuk mengelakkan hypocalcemic tetany. Ia juga diperlukan untuk pertumbuhan tulang dan pembentukan semula tulang oleh osteoblas dan osteoklas. Tanpa vitamin D yang mencukupi, tulang boleh menjadi nipis, rapuh, atau tercacat. Kecukupan vitamin D menghalang riket pada kanak-kanak dan osteomalacia pada orang dewasa.
 
Pengambilan Vitamin D bersama dengan kalsium, membantu melindungi orang dewasa yang lebih tua daripada Osteoporosis.

Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrix
Vitamin D Shaklee Malaysia Kebaikan Harga Khasiat OsteNutrixJika anda ada sebarang persoalan dan pertanyaan, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan