Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD) | Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut adalah penyakit yang biasa berlaku dikalangan bayi dan kanak-kanak disebabkan oleh virus enterovirus.

Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Penat jaga anak hfmd.

Being a mom is not easy. Jangankan hfmd, kalau selsema batuk pun tak tidur malam maknya.

Yang tak tau hfmd tu camne, hfmd tu biji biji gatal kat tangan, kaki dan mulut.

Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)

Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Biji biji tu ada yang berair. Orang kampung sebut air bisa.

Satu pecah masa garu, sure akan naik banyak kat tempat lain. Mana mana yang kena kuku tadi, mesti naik biji baru.

Anak yang nama Faiq siap ada biji gatal dalam hidung.

Sebab dia lately suka korek hidung guna setiap satu jari yang dia ada.

Sakit kepala tengoknya.

So setiap hari selepas mandi pagi dan petang, syima akan sapu calamine lotion yang hospital bagi.

Di masa masa lain bila faiq gatal, syima sapu krim Herbal Blend. Asal naik biji air baru, syima sapu Krim Herbal Blend.

Bayangkan biji biji tu ada kat tapak kaki, lutut, celah kangkang, punggung, ketiak, leher, lengan, tapak tangan, tepi mulut, dalam telinga, celah rambut semua syima sapu krim Herbal Blend bila faiq start menggaru.

Jadi biji biji tu mengecut sebelum sempat faiq pecahkan guna kuku.

Krim Herbal Blend ni pulak kalau parut parut baru, boleh tolong pudarkan parut.

Jadi kulit faiq yang hfmd bersih je.

Takde parut hitam.

Setiap hari selama faiq dapat hfmd, syima bagi makan Omega Guard.

Sebab hfmd ni memang takde ubat, akan baik sendiri bergantung kepada imun sistem badan.

Jadi syima usaha kuatkan pertahanan badan melawan penyakit dengan Omega Guard.

Faiq makan tanpa culas sepanjang hfmd.

Hasilnya, hfmd yang naik banyak masa 1st day haritu tak berganda ganda.

Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Pengalaman Jaga Anak Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD)
Dalam 5 hari je faiq dah free from hfmd. Alhamdulillah.

Perkongsian Puan Hasyimah Hashim

Jika ingin dapatkan produk Shaklee, boleh terus Whatsapp Umi


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

 Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

3 ulasan:

  1. kesian sgt kan especially bila kena kat mulut diorang susah nak makan. gws anak umi

    BalasPadam
  2. Ni kalau menggaru ni makin merebak jadinya. Alhamdulillah semakin pulih.

    BalasPadam
  3. Tq share pengalaman ini.. Sangat membantu..

    BalasPadam