Radang Buatkan Kulit Tua Sebelum Usia

Sepanjang beberapa tahun lepas, penyelidikan kosmetik telah mula menemui faktor penuaan sel yang tidak diketahui sebelum ini iaitu radang-penuaan. Anehnya, kulit tidak menunjukkan tanda penderitaan. Tiada kemerahan, tiada kegatalan. Juga tidak terasa tegang. Namun, keradangan berlaku secara “senyap” dalam sel kulit, dan keradangan ini akan menyebabkan penuaan kulit.

Keradangan Sebabkan Kulit Cepat Tua
============================
Kulit secara semula jadi mengandungi imbangan unsur pro-radang (untuk menyingkirkan bahan buangan) dan unsur anti-radang (untuk mengehadkan aktivitinya mengikut keperluan kulit).

Namun, apabila ketuaan sel berlaku, imbangan ini terganggu. Stratum korneum menjadi lebih nipis. Epidermis mengambil

masa lebih lama untuk membaharui dirinya dan menjadi lebih telap, menyebabkan kulit lebih terdedah kepada tekanan alam sekitar. Di tahap lebih jauh dalam dermis, kulit mula mengeluarkan lebih banyak pengantara pro-radang: menjadikannya dalam keadaan radang.

Mengapa keradangan mempercepatkan proses penuaan?
========================================
Ia merangsang ketidakseimbangan dalam kulit; mengganggu imbangan pengutus keradangan. Ini dinamakan “lata radang”, yang:

• memperlahankan metabolisme sel, yang bertanggungjawab terhadap kecergasan kulit; menjadikan kulit terdedah kepada kesan tekanan oksidatif

• memperlahankan sintesis lipid, yang memastikan keutuhan ikatan antara sel dan saput hidrolipid; merosakkan fungsi rintangan kulit,

• mengganggu imbangan membran sel; kulit menjadi lemah

• merosotkan matriks luar sel dermis; kulit kehilangan ketumpatan dan kegebuan.

Kesan keradangan kronik dalam senyap ini adalah jelas : Wajah menjadi kusam, kulit mula nampak kendur dan berkedut. - wanista

Bagaimana untuk mencegah radang penuaan ini?
===================================
Anda boleh menggunakan pelbagai produk kecantikan untuk mengurangkan keradangan kulit, dan juga anda boleh dapatkan produk organik terkini daripada Vivix Shaklee.

Vivix merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No 1 supplement makanan di Amerika.

Apa itu Resveratrol?
===============

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols.
Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Apa Itu Vivix Shaklee?
=================
Vivix adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan / anti-penuaan, anti-inflamasi dan anti kanser.

VIVX TONIK AJAIB
================

Inilah rahsianya :

antioksida dalam reseveratrol Vivix Shaklee melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Tindakan Vivix pada Tahap Sel :

1. Mempertahankan sel (cell defense)
Ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.


2. Memberi tenaga kepada sel
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.3. Memperbaiki sel
Ramuan Vivix dikaji membantu pembaikan sel tahap selular
4. Meningkatkan prestasi sel
Ramuan VIvix adalah 100 kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation end product) yang boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.Ramuan Semulajadi di dalam Vivix Shaklee
================================
1. Anggur Muskat
Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan.

Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

2. Elderberi
Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara.

Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

3. Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrolmembantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


4.Lobak Ungu
Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kebaikan dan Manfaat Vivix

Memelihara :
--> kesihatan jantung
--> kesihatan otak
--> kesihatan sistem imun
--> kesihatan sendi
--> perlindungan antioksidan
--> peningkatan tenaga
--> kesihatan badan yang optima

Kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Ayu Raudhah turut mengambil Vivix Shaklee untuk kecantikannya, anda bila lagi?

Sirap Shaklee tu adalah Vivix. Rupa Vivix yang ala-ala warna sirap gitu. Hehehee


APA KATA MEREKA YANG DAH MENCUBA VIVIX
==========================================

Berminat untuk mencuba? Boleh klik button di bawah untuk membuat pesanan.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan