Tips untuk tingkatkan kesuburan


Jika anda merancang untuk hamil, atau sudah mencuba tapi masih tidak berjaya, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mendapatkan tubuh anda dalam keadaan yang optimum untuk mendapatkan bayi

1. Perhatikan berat badan anda. Berat badan berlebihan atau terlalu kurus boleh mengganggu keseimbangan
hormon tubuh, bahkan boleh menghentikan ovulasi sama sekali.

2. Pentingnya makan makanan yang sihat, organik jika boleh. Pastikan anda mendapatkan semua nutrisi penting. Vitamin A, C dan E, zink dan selenium, ditambah teh dandelion dan bawang putih, dapat membantu anda untuk detoksifikasi dan menghilangkan logam berat dan bahan kimia dari tubuh anda. Zink dan selenium juga penting bagi kaum lelaki untuk menghasilkan sperma yang sihat.

3. Ambil asid folik. Wanita yang merancang untuk hamil sememangnya perlu mengambil asid folik. Ianya
sangat penting untuk pembentukan sistem saraf pusat kanak-kanak, dan mengurangkan risiko bayi yang lahir dengan spina bifida atau bayi lahir dengan tidak cukup berat. Mulakannya tiga bulan sebelum anda mencuba untuk hamil.

4. Bersenam dua jam seminggu atau setengah jam setiap hari adalah baik.

5. Merokok, alkohol dan ubat-ubatan - katakn tidak padanya. Dan kurangkan pengambilan kopi.

6. Kurangkan terdedah kepada bahan kimia, racun dan radiasi. Jumlah sperma lelaki telah berkurang sebanyak 50 peratus dalam masa 50 tahun kebelakangan ini kerana terdedah kepada bahan kimia dan racun.

7. Stres - atasi tekanan Adakah anda bekerja terlalu kuat, atau melakukan terlalu banyak perkara? Rancang dan rancang, itu akan membantu.

8. Dapatkan produk yang merangkumi vitamin A, C dan E, zink dan selenium serta asid folik daripada Umi yang sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi dan sentiasa selamat.Testimoni telah berjaya menunjukkan keberkesanan produk yang diambil. Alhamdulillah. Kuasa Allah yang Maha Esa

=============================================
BAGAIMANA NAK ORDER SET KESUBURAN SHAKLEE?
=============================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa di


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

2 ulasan:

  1. Usaha kena ada sekurang-kurangnya utk tidak membiarkan ianya berlanjutan
    Kalau dah berusaha tidaklah ada kekesalan..
    Boleh mencuba apa yg dicadangkan di sini.

    BalasPadam
  2. tips yang berguna, insha Allah

    BalasPadam