Omega Guard; untuk minda, untuk kecantikan, untuk sakit sendi, untuk kurus!


Omega Guard, sumber utama kepada asid lemak Omega-3 mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan antaranya untuk masalah kulit wajah, masalah sakit sendi, masalah penurunan berat badan.

Produk yang paling menguntungkan adalah Omega Guard. Kenapa? Sebab nak cerdaskan minda anak-anak ngan Omega Guard, nak kulit wajah cantik ngan Omega Guard, nak tambahkan cecair sendi lutut ngan Omega Guard, nak kurus badan ngan Omega Guard. Jadi 1 penghuni rumah boleh gunakan Omega Guard!

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Kenapa Omega 3 penting untuk kanak-kanak?


Omega 3 adalah asid lemak "baik" dan lebih 60% daripada otak kanak-kanak dan retina mereka terdiri daripada asid lemak penting ini yang diperlukan untuk penghantaran saraf dan corak pembelajaran yang betul. Kanak-kanak MEMERLUKAN asid lemak Omega-3 untuk berkembang maju. Kekurangan Omega 3 lemak telah dikaitkan dengan alahan, ekzema, constipations, gangguan defisit perhatian (ADD) dan pembelajaran lain.

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Untuk penurunan berat badan, kenapa saya katakan Omega Guard lagi bagus dan lagi sesuai untuk menggantikan Lecithin?

Asid lemak Omega-3: Pilihan Asid lemak yang bijak untuk kesihatan dan juga penurunan berat badan

Menurut www.t-nation.com, Omega-3 membakar lemak dalam tubuh dengan 3 cara yang berbeza

1. Omega-3 membenarkan tubuh badan untuk membakar lemak di mana pembakaran lemak dihentikan seperti selepas menikmati hidangan tinggi karbohidrat atau selepas latihan kekuatan tinggi (di mana tubuh badan lebih cenderung untuk membakar glikogen)
2. Kandungan omega-3 yang tinggi akan meningkatkan sensitiviti insulin. Jika badan kita sensitif kepada insulin, kurang insulin akan dihasilkan selepas kita makan yang mana bermakna kurang lemak akan disimpan. Begitu juga jika badan sensitif kepada insulin dan hormon diuruskan dengan lebih baik, bermakna lebihan lemak yang disimpan akan dilepaskan dan dibakar setiap hari.
3. Omega-3 meningkatkan kepanasan 'relau' sel tubuh badan kita atau pun lebih dikenali sebagai mitokondria dan juga peroxisomes. Omega-3 akan membuatkan mitokondria dan juga peroxisomes membakar lebih banyak tenaga yang seterusnya menjadikan tubuh badan kita lebih tangkas membakar lemak dalam badan.

blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpg

Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 mengurangkan keradangan dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti penyakit jantung, kanser, dan artritis. Omega-3 asid lemak yang tertumpu di dalam otak dan muncul menjadi penting untuk kognitif (memori otak dan prestasi) dan fungsi tingkah laku. Malah, bayi yang tidak mendapat cukup omega-3 asid lemak daripada ibu mereka semasa mengandung mempunyai risiko untuk mendapatkan masalah penglihatan dan saraf. Gejala kekurangan asid lemak omega-3 termasuklah keletihan, ingatan yang lemah, kulit kering, masalah jantung, perubahan perasaan atau kemurungan, dan peredaran darah yang lemah.

Rheumatoid arthritis
Kebanyakan kajian klinikal memeriksa omega-3 tambahan asid lemak untuk artritis telah memberi tumpuan kepada artritis reumatoid (RA), penyakit autoimun yang menyebabkan keradangan pada sendi. Beberapa kajian kecil telah mendapati bahawa minyak ikan membantu mengurangkan gejala RA, termasuk sakit sendi dan ketegangan pagi. Satu kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang RA yang mengambil minyak ikan mungkin boleh mengurangkan dos mereka bukan steroid ubat anti-radang (NSAID).


blog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpgblog divider photo: divider divider.jpghttp://bodyxbeauty.com
http://austinnaturalhealth.com
http://www.1bestfitness.com

Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Add Fb saya : http://www.facebook.com/nazrah untuk chatting secara langsung dengan saya
Klik Like di FanPage saya : http://www.facebook.com/cantiksss untuk mendapatkan DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

2 ulasan:

  1. omega ni mmg bagus... pernah makan lama dulu x ingat brand apa

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab untuk pelbagai peringkat umur sesuai ;)

      Padam