Kebaikan Kalsium dan ciri penting pemilihan Kalsium


Tulang bukan sahaja menyediakan sokongan struktur untuk otot dan organ-organ, mereka menyimpan mineral penting. Jadi ia tidak menghairankan bahawa kesihatan tulang adalah salah satu kebimbangan kesihatan utama bagi wanita, calon utama bagi osteoporosis - penyakit yang sistematik rangka dicirikan oleh jisim tulang yang rendah dan kemerosotan tisu tulang. Osteoporosis menjejaskan 20-25000000 orang, di mana 80 peratus daripada mereka adalah wanita. Kelaziman kenaikan osteoporosis dengan usia dan didapati dalam 40 peratus daripada wanita yang berusia 80 tahun atau lebih. Wanita boleh kehilangan sehingga 20 peratus jisim tulang mereka dalam tahun-tahun selepas menopaus, meletakkan mereka pada risiko yang lebih tinggi untuk osteoporosis. Kegagalan untuk memenuhi keperluan kalsium semasa zaman kanak-kanak boleh menghalang pertumbuhan maksimum rangka dan pemineralan tulang, yang boleh meningkatkan risiko osteoporosis di kemudian hari


Produk kalsium adalah beberapa makanan tambahan yang paling popular di pasaran. Hasilnya, persaingan adalah sengit, dan beberapa pemasar menggembar-gembur produk mereka sebagai mempunyai ciri-ciri penyerapan yang unggul. Mendakwa bahawa sumber kalsium tertentu adalah jauh lebih hebat kepada semua yang lain mempunyai sedikit sokongan saintifik.

Penyerapan pecahan adalah istilah saintifik untuk peratus dos kalsium yang mendapat diserap. Dalam membandingkan pelbagai bentuk kalsium dan menggunakan kaedah yang sama, penyerapan pecahan adalah sebenarnya agak sama antara sumber kalsium.

Perbezaan dalam penyerapan umumnya diimbangi oleh perbezaan dalam kandungan kalsium. Kalsium karbonat, sebagai contoh, adalah tinggi dalam kepekatan kalsium, tetapi sedikit kurang baik diserap daripada sitrat. Satu tambahan kalsium juga harus mengandungi jumlah yang mencukupi vitamin K, nutrien yang disokong oleh penyelidikan baru seperti yang diperlukan untuk mengubah suai osteocalcin, protein tulang, jadi ia betul boleh mengikat mineral dan memegang mereka dalam matriks tulang.

Mungkin lebih penting adalah bagaimana produk kalsium dibuat. Proses ini harus bermula dengan sumber kalsium yang diuji di makmal untuk memastikan kesucian. Para saintis pembangunan produk maka haruslah merumuskan tablet mengikut farmakope standard AS. Jika tablet dimampatkan terlalu ketat, atau mereka tidak mengandungi bahagian kanan bahan-bahan yang menggalakkan perpecahan dan pembubaran, mereka akan melalui saluran penghadaman tidak wajar atau sebahagiannya diserap. Proses jaminan kualiti untuk memastikan penggubalan betul diasimilasikan perlu berada di tempat.

Walaupun sumber kalsium mungkin mempunyai ciri-ciri bioavailabiliti sama, terdapat perbezaan yang signifikan dalam kualiti rumusan kalsium. Sitrat Kalsium sering dianggap sebagai sumber kalsium yang terbaik untuk mereka yang mempunyai achlorhydria (asid perut terlalu sedikit), suatu keadaan yang boleh menjejaskan sebanyak 30% daripada orang-orang 60 tahun dan lebih tua. Citrate seolah-olah untuk bekerja terbaik jika anda mengambil kalsium anda
pada perut kosong, tetapi kajian menunjukkan bahawa sumber kalsium yang lain, seperti karbonat, bekerja seperti juga apabila diambil dengan makanan.

Sesetengah orang di bawah tanggapan bahawa kalsium tidak boleh dimakan dengan makanan kerana ia mungkin berinteraksi dengan, sebagai contoh, kafein dalam kopi atau teh, dan dengan itu mengurangkan penyerapan kalsium. Walau bagaimanapun, kajian menunjukkan bahawa penurunan dalam penyerapan kalsium kerana jenis ini interaksi adalah atas perintah daripada 3 miligram sedikit.

Untuk memaksimumkan penyerapan, kalsium harus diambil dalam dos 500 mg atau kurang. Oleh itu, penyerapan kalsium yang optimum boleh dicapai oleh menyebarkan pengambilan kalsium sepanjang hari.

Seperti yang penting seperti kalsium adalah, ia tidak hanya tulang-bangunan nutrien. Vitamin D adalah amat penting untuk penyerapan kalsium, tetapi ia adalah vitamin D sudah dalam badan dan beredar di dalam aliran darah yang menggalakkan penyerapan kalsium. Ini bermakna bahawa vitamin D tidak semestinya perlu dalam kalsium tambahan sendiri. Ia sepatutnya menjadi tempat dalam regimen makanan tambahan harian, terutama bagi orang-orang yang lebih tua.

Penyelidikan baru menunjukkan bahawa wanita menopaus mempunyai masa sukar mengekalkan optimum vitamin D tahap dalam darah sepanjang bulan-bulan musim sejuk, walaupun mereka mendapat tipikal 400 IU setiap hari. Atas sebab ini, cadangan baru panggilan untuk warga emas untuk mendapatkan 600-800 IU vitamin D setiap hari untuk mengekalkan darah yang mencukupi vitamin D tahap.


Dengan 100% Pengambilan Harian, Ostematrix Membekalkan

  1. 1000mg unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi
  2. 400mg magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  3. 400IU vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  4. Boron yang membantu dalam metabolisma tulang
  5. Mangan, tembaga dan zink untuk membantu mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

Keistimewaan OsteMatrix Shaklee adalah

Ostematrix Shaklee merupakan kalsium premium. Ini kerana setiap kaplet Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh badan terutamanya tulang. Untuk memilih kalsium premium, produk itu perlulah:

  1. Mempunyai vitamin D dan magnesium
  2. Tidak diperbuat daripada tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum
  3. Bukan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam menyerap mineral

Jadi tunggu apa lagi, dapatkan info atau boleh order terus sempena offer OsteMatrix bulan ni! Harga pasaran 120biji RM61.00. Harga offer? Lagi mampu milik!

Umi Nazrah
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869539

Mobile: 019-4320059
FB - facebook.com/nazrah
Website - cantiksihatsemulajadi.com
Page - Cantik Sihat Semulajadi
Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

0 comments:

Catat Ulasan