Ikan kat Malaysia tak elok untuk dimakan?

Ikan kat Malaysia tak elok untuk dimakan?
Biar betul ye ikan kat malaysia tak elok untuk dimakan? Sebenarnya ikan-ikan di Malaysia bukanlah sumber yang bagus untuk asid lemak Omega-3 berbanding ikan laut dalam di perairan yang sejuk.

Menurut kajian UPM, sembilan spesies ikan air tawar Malaysia telah dianalisis kandungan lipid dan asid lemaknya.  Dalam semua ikan air tawar yang dikaji kandungan asid lemak tak tepunya melebihi asid lemak tepu. Asid kumpulan omega-3, pada amnya rendah dalam semua spesies dikaji, kecuali belut sawah. Jumlah ini setanding dengan nilai-nilai yang terdapat pada ikan salmon, cod dan herring. Tapi mana nak cari dah kan ikan belut sawah sekarang ni. Hehe

Ikan keli bukanlah sumber asid lemak omega-3 yang baik seperti ikan marin. Ikan keli seperti kebanyakan ikan air tawar mempunyai lebih banyak asid lemak omega-6 berbanding omega-3.

Jadi kena amek sumber ikan dari Jepun lah ye sebab ikan air sejuk di sana adalah sumber omega-3 yang terbaik! Kalau rasa susah sangat nak ke Jepun tu, apa susah-susah, amek je Omega Guard.

Omega Guard ni diekstrak daripada ikan air laut sejuk iaitu sardin, makerel, herring, adchovies yang terdapat di perairan negara Jepun. Ianya bukannya diperbuat daripada hati ikan yang semestinya adalah BERTOKSIN!

Selain tu, Omega Guard ni 3 kali ganda lebih tumpat daripada minyak hati ikan. Omega Guard juga merupakan minyak ikan yang paling tulen yang mengandungi 7 jenis asid lemak Omega-3 yang lengkap iaitu EPA, DHA, ALA, HPA, ETA, SDA, DPA.

Lagi tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk dapatkan Omega Guard pada harga RUNTUH!!!!!



Orang yang bijak kalau nak membeli, dia akan pastikan apa yang dibelinya itu

>> TERBAIK - nak beli lemak ikan or minyak ikan?? Atau nak beli minyak hati ikan yang bertoksin? Tak takut ke nak kasi minyak hati ikan kat anak-anak, hati ikan tu bertoksin, okay!!!
 
>> MEMBERI MANFAAT bukan hanya pada diri tetapi pada anak dan seisi rumah. Datuk nenek ayah mak anak-anak, semua boleh guna Omega Guard.

>> JIMAT , Beli 6 FREE 1... Jimaattttt tuu... (Nak tau berapa jimatnye anda, sila PM saya. Memang sangat jimat!!!)

>> EXTRA JIMAT? Beli 6 FREE 1... mana cukup, saya bagi FREE MEMBERSHIP, lagi? CASH BONUS pada bulan depan!!

>> NILAI TAMBAH? Semestinya, beli mana2 produk Shaklee dari saya, anda akan mendapat FREE CONSULTATION dan AFTER SALE SERVICE daripada saya.. PERCUMA ya... dan JOIN community EXCLUSIVE saya di Shaklee Golden Lounge (SGL) dan Sihat Bersama Shaklee (SBS). EXCLUSIVE hanya untuk anda.


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. 

1 ulasan:

  1. http://makanananda.blogspot.com/2014/01/khasiat-ikan-kembong.html

    BalasPadam