Skincare Youth Moisturizer SPF50 | Perbezaan dan Kelebihan


YOUTH® Age Defense Mineral Moisturizer SPF 50 khas untuk pasaran Malaysia!

Sinar UV Malaysia adalah lebih tinggi dari US dan SPF 50 adalah lebih sesuai. Ini seperti yang dikaji oleh saintis.

Age Defense Moisturizer SPF50 bertindak melindungi kulit dari sinar UV. Disamping bertindak sebagai sunblock, krim pelindung kulit Youth juga bertindak sebagai sunscreen dan menggunakan bahan yang selamat seperti zink oksida sebagai salah satu bahannya.

Age Defense Moisturizer SPF50 tidak mempunyai oxybenzone.

Oxybenzone adalah salah satu bahan dalam sunscreen kimia. Sunscreen banyak guna oxybenzone untuk menyerap sinar UV yang bertenaga tinggi dan menjadikan ia lemah .

Dalam kulit manusia, bahan kimia ini boleh menyebabkan iritasi kulit dan reaksi alergi. Ia tidak sesuai untuk digunakan oleh mereka yang memiliki kulit sensitif dan berjerawat.

Oxybenzone atau benzofenon termasuk dalam senarai 1500 senarai bahan yang Shaklee tidak gunakan dalam formulasi produk.


Age Defense Moisturizer SPF50 berspektrum luas SPF 50 dapat menghalang sinaran UVA/UVB secara serentak.

Age Defense Moisturizer Mengandungi Vital Repair+® Complex
Vital Repair+® Complex ialah gabungan vitamin dan antioksida yang terbukti secara klinikal dapat menghasilkan kulit yang sihat , muda dan menghalang tanda penuaan kulit.

7 Kandungan Utama Dalam Vital Repair+® Complex


1. Vitamin E – Bertindak sebagai barisan depan pertahanan kulit semulajadi. Ia meningkatkan keserian dan ketegangan kulit.

2. Vitamin C – berfungsi dengan 2 cara untuk menguatkan kulit. iaitu

-membantu sistem pertahanan kulit semulajadi daripada kemusnahan kolagen akibat sinaran UV.

-Kajian juga mendapati , menyapu vitamin C dapat meningkatkan kebolehan kulit untuk menghasilkan kolagen dan elastin baru.

3. Vitamin A – meningkatkan kebolehan kulit untuk memerangkap kelembapan dan membantu mengurangkan tanda kerosakan kulit akibat sinar UV.

4. Panthenol (pro-vitamin B5) berfungsi untuk meningkatkan kebolehan kulit untuk membaiki tona kulit .

5. Grape Seed Extract– antioksida yang kuat yang menghalang enzim yang menyebabkan kemusnahan kolagen. Membantu kulit, mendapatkan kulit yang sihat dan tegang.

6. Superoxide Dismutase (SOD) – Meneutralkan radikal bebas yang boleh membuat kulit jadi tua lebih cepat.

7. Beta Glucan – Menenangkan kulit secara semulajadi dan dengan lembut mengurangkan keradangan kulit dari persekitaran. Vital Repair+® Complex memutuskan rantaian radikal bebas , jadi ia dapat menghalang proses penuaan kulit.

Gabungan Vitamin dan Nutrien Antioksida ini telah dipatenkan oleh Shaklee.Ia juga mampu menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Untuk korang yang suka MEKAP, really reccomended sangat pakai moisturizer ni as base. Sebab ia bukan setakat melembapkan dan ada SPF50, tapi ia macam ada glowing effect. Yang mana bila kita pakai tu kulit akan jadi glowing gilaaaa and mekap akan nampak cantik sangat-sangat!

5 Kelebihan Age Defense Moisturizer SPF50 ialah

  • Merupakan Sunscreen fizikal yang bertindak dengan selamat dan tidak meninggalkan kesan putih pada wajah.
  • Mempunyai SPF 50 dan Broad Spektrum yang melindungi kulit dari sinar UVA dan UVB .
  • Tidak mempunyai oxybenzone dan bahan kimia yang merosakkan kulit.
  • Mengandungi Vital Repair+® Complex yang menghalang kerosakan kulit akibat radikal bebas dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.
  • Dilengkapi dengan Ekstrak Anggur Muscadine yang mampu membaiki kerosakan DNA sel yang disebabkan oleh sinar UV.
Nak produk ini?
Boleh hubungi kami


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Komen