Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa

Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa
Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa


Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa | Saya mengalami simptom sejak dari bulan 7. Susah tidur malam. Tidur sekejap, tiba-tiba terjaga & tak dapat sambung tidur. Siang jadi letih sebab tak dapat tidur berkualiti.

Kesannya jadi stress dan kurang bersemangat. Mula lah fikir, mid-life crisis ke ni? 

Makanya saya buat medical checkup hari tu. Lagi pun, saya concern pasal O/cyst juga (sebab ada history).

Bila dapat screening result, rupanya Kalsium & Hb rendah. Partly saya suspect berpunca daripada kafein. Tapi punca sebenarnya kurang Vitamin D!

Disebabkan sekarang ni tak dapat nak berjemur masa pukul 9-10 pagi, makanya saya beli je supplement. Time PKP dulu sampai sun burn kulit berbelang tiap hari sunbath πŸ˜†.

Hasilnya, 2 minggu makan Ostenutrix Shaklee ni, settle semua masalah tidur. Manfaat 2 dalam 1 sebab badan perlukan Vitamin D untuk serap Kalsium.

Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa
Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa


Perbezaan Ostenutrix Shaklee
1. Kandungan vitamin D3 dalam Ostenutrix telah bertambah. Kalau sebelum ni (Ostematrix), kandungan vitamin D3 ialah sebanyak 100 IU, tapi dalam Ostenutrix kandungan vitamin D3 telah menjadi 120 IU.
2. Kandungan zinc (iaitu Zinc Gluconate) telah dikurangkan ke 0.375 mg (di dalam Ostenutrix) dari 0.4 mg di dalam Ostematrix.
Perubahan ini membolehkan penyerapan kalsium yang lebih baik ke dalam tulang.

Untuk korang yang ada masalah Hb rendah tu, saya makan Vitalea Shaklee yang ada tambahan Iron sekali. Saya taknak makan Iron supplement berasingan sebab serammm dengan kesannya.

Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa
Tips Cara Susah Tidur Malam Kurang Vitamin D Harus Makan Apa


Perbezaan multivitamin Vitalea Shaklee
1. Kemajuan saintifik - 7 kajian klinikal
2. Kualiti luar biasa - lebih 340 ujian kualiti setiap kali Vitalea dihasilkan
3. 28 jenis mineral & vitamin yang diperlukan
4. Sistem penyerapan bioaktif - teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru

Jika korang ada masalah yang sama, dah makan supplement melatonin pun tak berkesan, boleh cuba Ostenutrix Shaklee ni. Salah satu effort untuk kesihatan tulang juga.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

1 ulasan:

  1. Ohh puncanya krg vit D ya? Sy pun kebelakangan nie selalu tak dapat tido malam

    BalasPadam