Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee

Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee
Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee

Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee | Pengalaman sakit perut semasa perhimpunan sekolah 12 tahun dulu memang tak boleh dilupakan. Mana taknya first time masuk bilik rawatan disebabkan sakit perut.

Ingatkan sakit perut biasa, rupanya ada gastrik 😫

Bila cerita dekat mak, balik tu terus mak belikan susu untuk pesakit gastrik.
Rasa dia?? Hmm, sangat la tak sedap. Sebab ira jenis yang tak suka minum susu.
Mengelat minum susu depan mak, kalau mak tak ada mesti ira buang susu tu πŸ™ˆ

Sejak dari hari tu, ira memang tak boleh skip atau terlambat makan. Perut akan jadi sebu dan rasa nak termuntah je.

Paling sengsara bila time bulan puasa, risau puasa tak penuh sebab gastrik.
Sampai satu tahap ira kena amik injection dari doctor sebab perut tak tahan. Tapi tu cerita 2 tahun lepas masa dekat Indonesia.
Terukkan?

Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee
Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee


Jadi, ira ikhtiar untuk settlekan masalah gastrik ni. 

Tahun 2017, ira bertemu jodoh dengan susu soya non-gmo dari Shaklee.
Alhamdulillah, almost 10 bulan ira amalkan susu soya non-gmo ni, gastrik dah tak datang-datang.

Nak makan lambat pon tak jadi masalah, since ira ni jenis yang busy macam VVIP kan.

Korang tau tak kenapa susu soya non-gmo ni boleh settlekan masalah gastrik ira?

Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee
Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee


πŸ‘‰ ESP bersumber soya non-GMO mempunyai sifat ‘alkali’ untuk meneutralkn asid hidroklorik berlebihan dalam perut. – Ini akan membantu mengurangkan kesan asid terhadap perut(asid berlebihan menyebabkan sel perut luka dan rosak).
πŸ‘‰ ESP juga merupakan sumber protein terbaik untuk membantu pembentukan baru sel-sel perut yang luka atau mati akibat terkena rembesan asid gastrik. Apabila luka semakin kurang, pedih perut atau angin-angin juga akan berkurang.
πŸ‘‰ ESP mengandungi sumber protein lengkap yang diperlukan oleh badan dan sangat membantu dalam masalah berkaitan perut. Protein yang baik membantu penghasilan hormon dengan baik untuk percernaan yang lebih efisyen.

Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee
Pengalaman Sakit Perut Gastrik Gerd Angin Minum ESP Shaklee


Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan