Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online


Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online | 10 tahun lepas masa Umi mula-mula buat bisnes Shaklee, kalau nak tahu berapa point atau nak print senarai pengguna berdaftar bawah kita, kena beratur kat branch Shaklee.

Dari semua kerja kena buat kat branch, nak tengok total sales kat Geneology Inquiry (GE) anak-anak bisnes kena turun branch, kena print. Bila closing, kena stay kat branch sampai jam 12 malam sebab tak ada medium nak tengok updated GE sampai jam 11.59 malam tu.

Dulu tak ada retail shop macam sekarang. Semua urusan di kaunter. Produk semua belakang kaunter. Memang kena buat list dan inform staf branch.

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online

Masa memula daftar ahli Shaklee pada tahun 2012 Umi duduk di Sik jauh dari branch Shaklee Seberang Jaya. Umi kerja lak kat Kuala Pegang, Baling jadi Umi jarang sangatlah nak pergi ke branch Shaklee.

Pilihan yang ada masa tahun 2012 hingga ke tahun 2014 ketika tu hanyalah emel. Nak Shaklee pos barang kena email. Tunggu staf reply email baru purchase tu proceed dan berjaya. Nak transfer points pun kena email Shaklee! Tak boleh buat sendiri.

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online

Bonus zaman dulu pakai cek. Memang Shaklee pos cek tu ke rumah. Dan kena clearkan kat bank masing-masing. 

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online


Di tahun 2016, Shaklee ada website dah. Namanya shaklee2u.com.my
Walaupun interface website ahli Shaklee ni basic sangat, rasanya blogspot lagi ok tapi lega dah boleh buat pembelian online, payment masa tu hanya guna debit/credit card. Masih belum ada lagi fpx payment.

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online


Kemudian di tahun 2020 baru lah ada website ahli yang terbaharu yang sampai sekarang masih digunapakai. 

Staf BDM Shaklee juga cakap website Shaklee ni SIMPLE, SOCIAL & MOBILE!

Yang baru join Shaklee mungkin macam pelik. Kenapa?

Rupanya banyak sangat kehidupan yang dimudahkan dengan wujudnya website ahli Shaklee ni

Cara beli mudah
Cara baca info produk mudah
Cara nak tahu kat mana branch Shaklee terdekat mudah
Simple!

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online


Sekarang segala info Shaklee semua dihujung jari. Dalam website ahli Shaklee ada 

Artikel
Cara makan
Kelebihan nutrisi
Majalah
Testimoni real
Video transformasi

Tekan saja share ke semua media social!

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online


Walau dimana saja kita berada hatta belajar atau bekerja di luar negara sekalipun, kita tetap boleh akses website Shaklee dan order barang untuk keluarga di Malaysia

Berbanding 10 tahun lepas, sekarang dah
Tak perlu beratur kat branch
Tak perlu print kat branch
Tak perlu print pun sebab semua kita boleh akses dah bila bila masa.

Pakai phone boleh
Pakai laptop boleh
Tak ada laptop tak ada masalah kan?
Mobile sangat!

Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online
Pengalaman Bisnes Shaklee MLM Sekarang Mudah Berniaga Online



Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Next
This is the most recent post.
Catatan Lama

0 comments:

Catat Ulasan