Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022

Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022
Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022


Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022 | Ramai juga yang bertanyakan cara minum ESP Shaklee yang betul caranya. Penting untuk kita tahu cara minum ESP Shaklee yang betul untuk dapat kesan yang optimum.

Sebenarnya ada banyak cara dan pelbagai resepi ESP Shaklee ini.

Yang paling mudah, kita boleh minum ESP waktu pagi. Boleh jadi alas perut dulu jika tak nak makan sarapan lagi. 

Atau jika tak sempat sarapan boleh bancuh ESP dalam bentuk sachet dan bawa minum dalam perjalanan atau di tempat kerja. Senang sangat dengan ESP sachetkan?Ada banyak pilihan kita boleh cuba.

1. Cara minum ESP paling ringkas dan mudah. Cuma gunakan air kosong atau sejuk. Kemudian mix ESP and shake shake shake. Dah siap diminum! Rasa sedap, semulajadi pure rasa soya vanilla dalam ESP tu.

2. ESP Shaklee campur dengan susu fresh milk. Pun sedap dan cara paling cepat dan senang! Hanya gunakan susu kotak, mix ESP dan shake. Siap minum. Nak lagi sedap boleh tambah ais kiub. Sedap sejuk-sejuk minum ni.

3. Nak blend ESP Shaklee dengan buah pun lagi bagus tau. Masa bulan puasa boleh blend ESP Shaklee dengan kurma. Lagi kenyang lama. Nak bancuh ESP Shaklee dengan Nestum & oat pun boleh. 

Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022
Tips Cara Resepi Bancuh Minum ESP Shaklee Dengan Betul 2022


Sebenarnya boleh pelbagaikan ikut citarasa sendiri. Yang penting sedap, kenyang lebih lama, tetap bertenaga bila diambil waktu pagi sebagai sarapan.

3 kepentingan protein soya untuk orang dewasa
👉Menyediakan tenaga berterusan sepanjang hari
👉Menggalakkan paras kolesterol yang lebih sihat
👉Memudahkan simptom menopaus

ESP Shaklee menyediakan tenaga berterusan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

👉Menyediakan 14g protein glisemik indeks rendah
👉PDCAAS (protein digestibility corrected amino acid score) 1.0 - nilai tertinggi untuk pencernaan protein dan kualiti protein terbaik
👉Mengandungi 9 asid amino penting
👉Kaya dengan kalsium
👉Tanpa kolesterol
👉Protein soya membantu menurunkan kolesterol*

*Kandungan protein soya yang disyorkan untuk memberi kesan menurunkan kolesterol dalam darah ialah 25g sehari.

ESP Shaklee digalakkan diambil sebelum makan. Jika diambil selepas makan, risau terlebih kenyang dan loya pula nak minum.

Dapatkan produk Shaklee di laman web rasmi Shaklee. Produk dijamin ori dari HQ Shaklee
Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan