Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare | Apabila seorang wanita disahkan hamil, tubuh badan dan penampilan serta rangkaian produk penjagaan kulit muka juga akan berubah demi bayi dalam kandungan.

Perubahan kulit ketika hamil paling ketara berlaku kepada ramai orang mungkin kerana hormon. Walaupun sesetengah wanita ada yang bertuah tiada masalah kulit selama 9 bulan, ada juga ibu hamil yang lain mengalami sekurang-kurangnya satu masalah kulit atau semakin teruk pada satu ketika. Kulit mula makin kering, tumbuh jerawat dan gelap yang dipanggil melasma.

Penting untuk wanita hamil menggunakan kosmetik yang betul-betul selamat, bukan sahaja untuk diri sendiri malah tidak menjejaskan kehamilan. Ada bahan yang terkandung dalam produk yang diakui tidak selamat digunakan untuk hamil.

Ibu Hamil Mengandung Menyusu Tak Boleh Pakai Guna Skincare Yang Ada

1. Retinoid/Vitamin A

Bahan ini berasal dari vitamin A. Produk yang ada isotretinoin (accutane) selalunya digunakan untuk rawat jerawat boleh menyebabkan kecacatan janin. Walaupun kadar penyerapan isotretinoin sedikit sahaja melalui kulit berbanding dengan produk yang dimakan. Tetapi sebaiknya elakkan kedua-dunya, makan atau sapu.

2. Salicylic Acid
Salicylic acid adalah bahan biasa untuk merawat jerawat kerana keupayaan anti-radangnya, sama seperti aspirin. Kajian dari Europe PMC menunjukkan bahawa produk yang mempunyai doa salicylic acid yang tinggi seperti produk kulit dan ubat oral harus dielakkan semasa kehamilan.

Walau bagaimanapun, produk dengan dos rendah yang mengandungi salicylic acid dilaporkan selamat, tapi sebaiknya elak melainkan ditulis penggunaannya selamat untuk wanita hamil. (kredit)

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare
Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Produk skin care untuk ibu hamil yang selamat dan berkesan.

Kelebihan Skincare Youth Shaklee.

1 : 100% daripada tumbuhan
Youth skincare dihasilkan 100% dari tumbuhan. bermaksud skincare ini langsung tiada bahan dari haiwan.

2 : Tiada bahan kimia berbahaya
Ada lebih dari 2500 bahan kimia yang bahaya pada kulit, yang boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan / penyakit termasuk kanser. Shaklee pastikan tiada satu pun bahan kimia berbahaya ada dalam Youth Skincare ini. 100% bebas paraben.

Shaklee ambil masa 8 tahun untuk mengkaji dan menguji formulasi 100% semulajadi untuk menghasilkan Skincare Youth Shaklee ni.

3 : Keselamatan dibuktikan melalui kajian.
Banyak jenama Skincare claim Produk Skincare mereka adalah selamat dan organik.
Tapi Shaklee bukan cakap atau claim kosong. Shaklee buktikan Produk Skincare Youth Shaklee ni betul-betul selamat melalui kajian selama 8 tahun.

4 : 100% berkesan, dibuktikan melalui kajian.
Shaklee jalankan kajian Skin Age Index untuk mengkaji keberkesanan Produk Youth Shaklee ni, bukan sekadar tanya feedback tau. Shaklee bawa sample kajian seramai 100 orang masuk lab untuk test Skin Age Index.

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare
Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare


5 : Hasil Kepakaran dan Pengalaman 103 Tahun
Skincare Shaklee Youth ni dihasilkan oleh Shaklee yang dah berpengalaman 103 tahun dalam dunia kesihatan. Skincare Shaklee Youth ni adalah Nutrient-Densed Skincare iaitu Skincare yang padat dengan nutrisi.

6 : Berkerja di 3 lapisan kulit
Produk Youth Shaklee Skincare ni berkerja di 3 lapisan penting kulit. Produk Skincare lain berkerja di 2 lapisan saja.

7 : Bahan Aktif ada dalam semua Produk.
Kalau Produk Skincare lain, bahan aktif hanya ada dalam serum atau produk yang paling mahal dalam regiment tu. Tapi dalam Shaklee, bahan aktif Youth Complex ada dalam semua produk dalam skincare Youth Shaklee. Maksudnya, inshaAllah mennggunakann Youth Skincare yang Starter Pack pun boleh dapat kesan yang amazing.

8 : Kajian Dijalankan ke atas manusia, bukan haiwan.
Shaklee jalankan kajian ke atas 100 wanita dari pelbagai peringkat umur untuk produce Youth Shaklee ni. Takde langsung melibatkan haiwan, malah takde langsung bahan haiwan dalam skincare ni.

Seperti pengguna Youth Skincare kat bawah ni.

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna Skincare


Dapatkan produk Shaklee di laman web rasmi Shaklee dengan harga ahli dan free postage. Produk dijamin ori dari HQ Shaklee

Bolehkah Ibu Hamil Mengandung Menyusu Pakai Guna SkincareJika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan, hubungi Umi melalui Whatsapp

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan