Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
| Ujian urine FEME ialah test urine yang normally kita buat untuk tengok ada protein atau gula pada air kencing kita untuk check jangkitan pada salur kencing.

Test dia banyak. Ada yang dapat detect protein, gula & ph air kencing je. Ada yang lagi details, macam dalam kes ni boleh tengok Vitamin C jugak 😍

Just in time sebab sekarang memang semua orang memang ambil Vitamin C betul tak? 

Seorang doktor ni ada share yang dia observe dah banyak patients. Yang ambil tablet Vitamin C biasa, mesti akan ada Vitamin C dalam urin.
Dan mana-mana yang ambil sustained release tablet, Vitamin C tidak akan detected dalam urin 😍

Wahhh interesting kan? 

Sebab ni maksudnya, jika kita ambil sustained release vitamin C, vitamin C tu telah diserap dengan sepenuhnya di dalam tubuh badan kita dan tidak dibazirkan ke dalam air kencing πŸ’•

Macam mana dia tahu? 
Dia kata dia tanya patient Vitamin C apa yang diorang ambil, and yang tak detected ada 2 possibility lah kan. 

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg


Satu memang tak ambil Vitamin C la. Jangan laaa buat macam ni musim covid sekarang ni. Buah kita tak makan hari-hari kan? Kita sendiri peminat buah tegar pun ada yang tak makan setiap hari. 

Satu lagi bila dia check brand yang patient sebut, memang Vitamin C tu ada teknologi SUSTAINED RELEASE 😍 Yang mana ianya dilepaskan sikit-sikit, perlahan-perlahan untuk memastikan semua vitamin C tu diserap sepenuhnya oleh tubuh badan kita. 

Sebab dia tahu Vitamin C Shaklee ada salah satu suplemen Vitamin C dengan teknologi Sustained Release ❤️

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg


Rasa macam bersyukurnyaaa bila dengar benda macam ni walaupun ianya ada from personal view sahaja.
Bersyukur jugak sebab diri sendiri selama ni ambil Vitamin C shaklee. 
Sebab ini macam salah satu bukti jugak la. Bukti bahawa vitamin C dengan teknologi sustained release diserap sepenuhnya oleh tubuh, inshaAllah. 

Cuma ambil dalam dos yang betul, tidak dibazirkan bukan maksudnya boleh ambil banyak mana pun tau. Apatah lagi di musim pandemik Covid ni, kami akan suggest 500mg - 1000mg untuk tingkatkan sistem imun dalam tubuh, dan 2000mg untuk yang infected with the virus.

Dengan Vitamin C Shaklee ada 
✅ Teknologi Sustained Release (pelepasan berperingkat)
✅ 500mg setiap tablet yang dilepaskan perlahan-lahan selama 5 jam.
✅ Sebotol ada 180biji, boleh bertahan 6bulan! 
✅ Harga tak sampai RM99 pun ye.
✅ Tak memedihkan perut sebab dari ekstrak jagung. Sesuai untuk yang ada gastrik. 

Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg
Vitamin C Shaklee Yang Mudah Dapat Diserap Tubuh Berapa mg


Jika anda sebarang persoalan mengenai produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan