Dalgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dalgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1 | Di kala musim Stay At Home sekarang, ramai yang kongsi pasal kopi viral Dolgona Coffee ni kat fb.

Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1 dalam Coffee Kopi Viral.

Semalam, non stop pasal coffee ni. Semua nak cuba buat kopi viral Dalgona Coffee.

Dalgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Kredit gambar fb Momi Myra

Lepas cuba, mula la ada yang complain 😂

Kalau dah tau badan tak tahan dengan caffeine, jangan la minum awok wehh. 2-3 sudu kot kopi peket 3 in 1 tu. Bukan sikit kandungan caffeine tu. Memang nampak menggiurkan air ni, tapi kalau memudaratkan buat apa.

Tak semua org boleh minum caffeine. Saya sendiri tak buat minum sebab memang tak tahan caffeine. Saya tau sendiri kesan kat badan bila minum.

Badan korang, tak kan laa org lain pulak nak lebih2 ingatkan. Hospital tengah sibuk dengan wabak penyakit covid-19, kita jangan la menambah lagi keja staff kat hospital sana. Duduk rumah bukan untuk tambah penyakit, tapi duduk bebaik jaga kesihatan ♥️

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Itu perkongsian Aimy Razali di fb.

Umi pun dah hampir 12 tahun tinggalkan kopi sachet 3 in 1 ni. Alhamdulillah.

Kesan bila minum kopi 3 in 1 ni andainya Umi gatal jugak minum, akan jadi panic attack. Rasa cemas, jantung berdebar laju 😭

Kopi Viral dengan kesan turunkan berat badan.

Umi ambil Cinch Shake.

Minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan yang akan rasa buat kita lebih berpuas hati dan kenyang!

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1

Ada 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla.

Umi paling suka Cinch Shake perasa Latte.

Dah lama Umi tinggalkan kopi segera tapi dengan Cinch Shake Cafe Latte tak perlu risau kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot.

Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake Shaklee yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1
Dolgona Coffee Kopi Viral Kesan Lepas Minum Caffeine 3 in 1


Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

15 ulasan:

  1. Saya minum kopi biasa je. Tak buat dolgona ni macam leceh kena pukul bancuhan kopi.

    BalasPadam
  2. saya pun jenis x boleh dengan nescafe tapi sebab nak rasa buat juga.... sembelit n berangin rasa dalam perut...

    BalasPadam
  3. tengok memang viral..tak berani nak cuba..yang ok..silakan..

    BalasPadam
  4. tengah viral skrg ni kan, sekali sekala tu boleh lah jangan amal kan sudah ye :)

    BalasPadam
  5. Adik saya pun sibuk buat benda ni. Saya tengok sahaja sebab saya tak minum coffee

    BalasPadam
  6. terbaca kt ig td.. xleh tido sbb kopi viral niada yg

    BalasPadam
  7. kalo bkn pencinta kopi dinasihatkn jgn buat... .kn ada yg pening

    BalasPadam
  8. Hari-hari nampak orang share pasal kopi ni. Macam-macam rupa. Tapi saya tak berapa dengan kopi ni so tak teruja pula untuk cuba. Minum kopi biasa ajer tupun sebulan sekali ja kot.

    BalasPadam
  9. tak teringin nk buat sebab x minum kopi hehe

    BalasPadam
  10. Belum berkesempatan nak buat kopi viral ni, memang nampak macam sedap je

    BalasPadam
  11. Maaf ya, Dalgona Coffee bukannya Coffee 3 in 1, sila betulkan fakta sebenar sebab ia menggunakan 3 bahan yg dibancuh sendiri bukannya kopi peket 3 dalam 1

    BalasPadam
  12. Dolgona Coffee Sy nak try juga, tapi tak suka nescafe, Nanti sy nak try guna coffe lain...

    BalasPadam
  13. sy minum nescafe 3 in 1 kadang2 . tp dalgona ni blm minat lg he hee biar reda dari viral kot baru cuba

    BalasPadam
  14. suka minum nescafe kosong je..

    BalasPadam
  15. Dah cuba buat dalgona tapi hadkan kafein ikut kesesuaian baru okay.

    BalasPadam