Kenapa Shaklee?


Kenapa Shaklee? Kami mencari nutrisi tambahan untuk menambah kecerdasan diri, mengurangkan lenguh-lenguh di bahagian belakang dan pinggang dan bagi menambahkan susu ibu. Liza masih menyusukan Atiqah, anak kelima kami sekarang yang berumur satu tahun dua bulan. Anak-anak pula bertujuan untuk menambahkan sistem imun dan meningkatkan kecerdasan fizikal dan mental. Sekarang mereka alhamdulillah tiada masalah, cuma kanak-kanak yang sedang membesar biasalah aktif. Setiap petang main basikal, malam mengaji Quran, kadang-kadang Lukeman hantar, kadang-kadang naik basikal.

Kawasan sekitar masih membangun dengan projek perumahan. Habuk dan gaya hidup Bandar menyebabkan kita makan macam-macam benda yang kurang sihat terutamaya makanan segera. Jadi kami fikir, kehidupan yang aktif di kotaraya ini perlu disokong oleh pengambilan makanan yang sihat dengan tambahan nutrisi tertentu. Tambahan pula Aisyah dan Yusuf menyusu badan dalam tempoh yang agak singkat; kurang dua tahun berbanding abang mereka Muhammah, Athirah dan Atiqah, disebabkan jarak kelahiran yang agak rapat.

Kurang menyusu badan menyebabkan anak kekurangan imun berbanding anak yang lain. Jadi merereka berdua ni ada sedikit eszema pada badan dan kulit. Dengan pengambilan nutrisi yang betul eszema dapat dikurangkan sekarang dan insyaAllah sedikit masa lagi kami yakin masalah ini akan dapat diatasi.

Mengapa kami memilih nutrisi kesihatan Shaklee berbanding produk lain:(1) Nutrisi semulajadi

(2) Lebih 50 tahun di pasaran

(3) Selamat: Lebih daripada 100,000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan

(4) Berkesan: Terdapat 70 kajian klinikal bercetak, terdiri daripada 60 saintis Shaklee, terdapat 55 paten dan paten tertunda. Lebih 100 bahan saintifik, 90 daripadanya diterbitkan dalam jurnal peer-review yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangka masa panjang mempunyai kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung

(5) Mesra alam: TIADA perasa tiruan, pemanis tiruan, pewarna atau lemak Trans, bendasing tersembunyi, bahan-bahan yang diharamkan dan peluntur klorin

(6) Disahkan HALAL: Produk-produk keluaran Shaklee alhamdulillah disahkan halal oleh Islamic Services of America, iaitu sebuah badan yang diakui oleh JAKIM MalaysiaShaklee ada banyak produk dan produk yang paling utama adalah nutrisi / makanan tambahan.Tidak semua produk mereka masuk pasaran Malaysia, yang disahkan halal saja yang berada dipasaran Malaysia sepertimana yang tertera pada sijil mereka diatas.Antara produk yang disahkan halal itu adalah:

1. Alfalfa Complex
2. B-Complex
3. Carotomax
4. Chewable Vita-C Plus
5. Cinh Chocolate Shake Mix
6. Cinch Vanilla Shake Mix
7. Cinch Cafe Late Shake Mix
8. Unsweetened Energy Tea Mix
9. CoQHealth Plus
10. ESP Soy Protein Isolate Powder
11. DTX Complex
12. Garlic Complex
13. GLA Complex
14. Herb-Lax
15. Advanced Joint Health Tablet
16. Lecithin
17. Meal Shakes French Vanilla
18. Nutriferon
19. Omega Guard
20. Ostematrix
21. Performance Drink
22. Peppermint Ginger Plus
23. Sustained Release Vita-C Plus
24. Vita-E Complex
25. Vita-Lea Iron Formula
26. Vita-Lea For Children
27. Vivix
28. Zinc Complex

Perakuan ISA oleh JAKIM. Boleh hubungi nombor tertera ataupun layari sesawang www.halal.gov.my untuk semak dan pertanyaan

(7) Disamping halal, selamat, terbukti berkesan, sumber semulajadi, barangan Shaklee juga diperakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, sepertimana yang tertera pada hologram yang terdapat setiap botol produk keluaran Shaklee - Liza & Lukeman, Bangi Selangor, jombahagia.blogspot.my
Anda berminat nak dapatkan harga PROMO bulanan bagi produk Shaklee? Ada cara mudah untuk dapatkan harga PROMO
 cara mudah dapatkan harga ahli shaklee

 join ahli shaklee

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI,
Hubungi saya
Saya perunding bertauliah anda

Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
Instagram : shaklee.pengedar.sah
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan