Surat Cinta untuk Suami…


Sayang-ku…..
Bukan maksud amarah-ku menggelapkan mata hati-ku….
Bukan pula gejolak emosi-ku membutakan sisi iman-ku….
Cinta, sayang, rindu, dakap dan perlukanmu…sungguh jauh
mengalahkan semua itu….

Imam teladan-ku,
Sedetik perasaan benci kalah dengan sejuta perasaan rindu dipuja-mu….
Sedetik perasaan galau kalah dengan sejuta perasaan haus belai-mu….
Sedetik perasaan kalut kalah dengan sejuta perasaan nyaman di sisi-mu….
Sedetik perasaan hampa kalah dengan sejuta perasaan perluka sayang-mu….

Duhai Ahli syurga-ku,
Aku memang bukan KHADIJAH apalagi AISYAH….
Aku memang bukan wanita luar biasa….
Aku memang jauh dari kata SEMPURNA….
Tapi aku pantang menyerah….izinkan aku menjadi wanita solehah di jiwa….
Engkau Pelengkap jiwa raga-ku,

Maafkan aku yang terkadang nista akan kewajiban-ku…
Maafkan aku yang terkadang sombong akan kelebihan-ku…
Maafkan aku yang terkadang khilaf seolah2 boleh hidup tanpa-mu…
Maafkan aku, cinta….maafkan aku…..sungguh aku sujudkan maaf, pada-mu sayang….

Benar kata-mu……
Kamu adalah nahkoda bagi-ku…
Kamu adalah penunjuk arah hidup-ku…
Kamu adalah pemimpin solat-ku….
Kamu adalah titian (jambatan) taqwa-ku menggapai SYURGA ILLAHI…..dan,
Aku adalah kain putih yang akan engkau sulam dan bentuk dengan didikan-mu….

Aku adalah emas berlian yang akan kau suci-kan karatnya….
Aku adalah tanggungjawab-mu sampai kelak mati-ku….
Aku adalah penentu jalan-mu ke ARSY….

Wahai Kekasih hati-ku,
Mari kita seberangi luasnya ” lautan kehidupan” ke hujung samudera itu (syurga) bersama-sama….
Mari kita jalani “tentangan hidup” yang semakin keras ini bersama-sama….
Mari kita selami makna “jatuh bangun” berumahtangga ini bersama-sama….
Mari kita hadapi “ujian hidup ” yang ALLAH hadiah-kan
buat kita berdua…

Kau adalah Aku…Aku adalah Kau…
Kita berdua yang telah diikat oleh janji suci dihadapan-Nya…
Aku mencintai-mu hanya kerana ALLAH...

Kredit - Cantik Tanpa Kosmetik

"Hubungan seksual hambar antara punca keretakan rumah tangga"

Itu adalah tajuk di akhbar Berita Harian yang telah melaporkan bahawa hubungan intim suami isteri adalah perkara penting dalam hubungan suami isteri. Menurut statistik perceraian dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), punca krisis rumah tangga kerana tidak serasi, kecurangan, poligami, campur tangan keluarga, masalah kesihatan pasangan termasuk kesuburan dan suami isteri bermain kayu tiga.

Hubungan hambar disebabkan kurang keinginan seks sama ada daripada pihak suami atau isteri, isteri berasa bosan kerana suami cepat klimaks setiap kali bersama, ketiadaan zuriat, suami mati pucuk, isteri tidak pernah atau jarang mencapai orgasm, juga menjadi masalah besar dalam rumah tangga.

Ia menjadi punca berlaku perbalahan kerana ada pihak yang memendam perasaan dan sakit hati akibat perkara yang dianggap kecil oleh sebelah pihak lagi. Lebih parah apabila pasangan terjerumus dalam fenomena mempunyai kekasih gelap.

Seharusnya perkara-perkara begini tidak patut terjadi kerana tujuan utama sebuah perkahwinan adalah kerana Allah. Suami dan isteri seharusnya faham tentang tanggungjawab masing-masing termasuklah dari segi hubungan intim.

Melayani hubungan seks seorang suami adalah bukti ketaatan isteri. Firman Allah yang bermaksud: “Isteri-isteri kamu adalah sawah ladang kamu, maka datangilah sawah ladangmu itu dengan cara yang kamu sukai.” (Surah al-Baqarah, ayat 223)

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Bagi kamu melakukan jima’ (hubungan seks) dengan isterimu adalah satu pahala. Lalu sahabat bertanya: Wahai Rasulullah, apakah seseorang di antara kita
menyalurkan syahwatnya akan mendapat pahala?
Jawab Baginda: Bagaimana pendapatmu jika dia menyalurkan syahwatnya itu pada yang haram, apakah ia berdosa? Begitulah jika ia meletakkannya pada yang halal, maka ia mendapat pahala.” (Hadis riwayat Muslim)

Hubungan intim suami isteri bukan sahaja untuk memenuhi keinginan suami tetapi juga merupakan keinginan semulajadi bagi kaum isteri, jadi persefahaman untuk memenuhi keperluan masing-masing sepatutnya tidak menjadi satu isu yang boleh mengakibatkan penceraian.

Jika ianya berlaku di dalam rumahtangga, sewajarnya pasangan perlu cari penyelesaian. Kehangatan hubungan suami isteri akan kembali pulih dengan Set Vitamin Cinta Shaklee yang terdiri daripada 2 vitamin penting iaitu VITAMIN E dan ALFALFA. Vitamin E untuk suami dan Alfalfa untuk isteri. Gabungan 2 vitamin ini bertindak dengan cara berikut:Vitamin E - Vitamin E terlibat secara langsung dalam pembentukan hormon yang melibatkan seks dan kesuburan iaitu androgen, estrogen dan progesterone.Ia memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum.
- Vitamin E membantu pasangan yang mempunyai masalah dingin terhadap hubungan intim kerana vitamin E boleh meningkatkan 'sexual desire' dan menikmati hubungan cinta dengan lebih baik.
- Vitamin E juga meningkatkan LIBIDO dan meningkatkan pengaliran darah ke organ seks lelaki dan perempuan.
- Vitamin E juga membantu meningkatkan tahap testosteron dalam badan anda. Tanpa testosteron yang cukup dalam badan anda, stamina seksual anda dan keinginan seksual boleh berkurangan.

Alfalfa - Alfalfa pula bertindak lebih hebat dari kacip fatimah. ianya memberi kuasa grip yang boleh membantu pasangan suami isteri menikmati hubungan cinta dengan lebih mengasyikkan.
- Alfalfa membantu isteri yang mengalami masalah kering ketika bersama, merawat masalah keputihan dan miss V berbau yang pastinya boleh mengganggu keselesaan ketika bersama.

Vitamin E 120biji RM 149.00
Alfalfa Complex 330biji RM 53.00

Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk mencuba.Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan