Individu yang kerap mengambil fast food memerlukan Vivix!


Seringkali kita lihat individu yang bekerja di kota besar mengambil sarapan, makan tengahari malahan makan malam dengan hidangan fast food seperti Mc Donalds, KFC dan sebagainya. Fast food mengandungi bijirin diproses, lemak tepu dan trans-lemak, bahan pengawet dan bahan tambahan lain yang mengurangkan fungsi imun, menyebabkan penyempitan arteri, plak disingkirkan ke dalam arteri, meningkatkan pengeluaran kortisol yang membawa kepada tekanan dan penuaan yang lebih cepat.

Kajian klinikal yang dilakukan oleh Dr. Ghahim dari State University of New York di Buffalo memberikan keputusan yang Vivix mampu untuk menghentikan tekanan radang (inflammatory stress) dan kerosakan oksidatif (oxidative damage) akibat memakan makanan yang mengandungi diet yang tinggi lemak, tinggi karbohidrat (high-fat, high-carbohydrate - HFHC) *kajian Vivix™ - J Clin Endocrinol Metab, 2011 Feb 2 [Epub ahed of print] http://tinyurl.com/4goytaw

Dr. Ghanim telah membuktikan bahawa makanan HFHC mencetuskan oksidatif dan tekanan radang serta menghasilkan peningkatan dalam kepekatan plasma endotoksin. Peningkatan tersebut akan mengaktifkan spesies oksigen (radikal bebas). Radikal bebas diperhatikan mendorong kerosakan inflamasi yang menyumbang kepada keradangan vaskular, pembinaan plak di dalam arteri, meningkatkan tekanan darah dan kecendurangan ke arah obesiti. *kajian Vivix™ - Am J Clin Nutr, 2004 (Apr); 79 (4): 682-90 http://tinyurl.com/4b92dtg

Kajian dilakukan kepada 1 kumpulan peserta yang mengambil 910 kalori sarapan pagi di restoran makanan segera Burger King yang melibatkan sosej, keju dan kentang goreng. Separuh daripada kumpulan tersebut mengambil supplemen yang mengandungi resveratrol dan polifenol anggur muskat (muscadine grape) iaitu Vivix™ manakala separuh lagi mengambil placebo. Darah para peserta kemudiannya diuji untuk tahap aktiviti molekul utama genetik iaitu NF-E2-related factor-2 (Nrf2) iaitu penyelaras perlindungan antioksidan dalam setiap sel dalam badan.

Selepas tempoh 5 jam selepas makan, kumpulan yang mengambil Vivix menunjukkan paras Nrf2 yang tinggi dengan dramatik berbanding placebo.


Nrf2 menguruskan fasa II proses detoks; satu proses yang mana membolehkan tubuh badan mengeluarkan xenobiotics serta sebatian buatan manusia seperti ubat-ubatan dan bahan kimia toksik yang berasaskan minyak. Bahan-bahan ni adalah bahan yang mana sistem detoks fasa 1 di dalam hati tak boleh hapuskan.

Apakah Vivix™?
Vivix™ adalah peneraju supplemen pengaktifan gen anti-penuaan yang dibangunkan oleh saintis daripada syarikat nutrisi semulajadi nombor 1 Amerika dunia. Formula ini adalah berdasarkan kajian oleh Saintis Harvard, Dr. David Sinclair. Sains Shaklee membuat pelaburan selama 3 tahun dan lebih daripada satu juta dolar untuk mencipta supplemen unik ini.


Setiap hidangan Vivix™ membekalkan 100mg ultra tulen trans-resveratrol - satu bentuk resveratrol yang sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia dan juga 1,200mg ekstrak yang sangat pekat daripada kulit dan biji buah anggur muscadine.

Hanya satu sudu kecil Vivix™ membekalkan jumlah manfaat kesihatan yang hampir sama dengan resveratrol yang dijumpai di dalam 100 gelas jus anggur merah. Bekalan 30hari Vivix™ memberikan anda manfaat 3,000 gelas jus buah anggur dengan jaminan TANPA ALKOHOL!

Oleh kerana sesetengah penyakit yang terjadi adalah keranat faktor usia yang disebabkan oleh kerosakan sel akibat radikal bebas, Shaklee boleh memberikan manfaat kepada

√ Pesakit kanser – seperti barah payudara, serviks, prostat, paru-paru
√ Post-pembedahan
√ Penuaan kulit - kedutan, kekeringan, kendur, tompok hitam
√ Penuaan rambut - uban
√ Penyakit jantung
√ Kegagalan renal
√ Diabetes
√ Hypertension
√ Kolesterol
√ Berhenti merokok
√ Varicose vein
√ Alzheimer
√ Systemic Lupus Erythomosus (SLE)
√ Masalah mata & penglihatan - seperti macular degenaration, cataract, glaucoma, diabetic retinopathy, visual acuity
√ Strok - major & minor > seperti Bell's palsy
√ Kerosakan Arteriovenous
>>> Dan pelbagai jenis penyakit

Sesuai untuk 18 tahun ke atas.

Shaklee berbeza daripada produk lain
SENTIASA Selamat, SENTIASA Berkesan, SENTIASA Semulajadi, SENTIASA Hebat Untuk Nilai Wang!!!

SENTIASA Selamat
√ Semuanya adalah semulajadi
√ Tiada perisa, pemanis, warna atau pengawet tiruan
√ Diuji untuk kualiti dan keselamatan dengan lebih 16,000 kali

SENTIASA Berkesan
√ Keputusan yang dinyatakan di atas , membuktikan !
√ Bahan utama di dalam Vivix iaitu resveratrol sendirian sahaja bertindak 10 kali lebih ganda dalam memperlahankan mekanisma penuaan sel*
√ Memberikan spektrum penuh di dalam 15 polifenol bermanfaat*
√ Patent-pending, EXCLUSIVE kepada Shaklee

SENTIASA Semulajadi
√ Dicetak pada kertas kitar semula
√ Botol kitar semula
√ TIADA penggunaan bisphenol-A dalam pembungkusan
√ Dakwat berasaskan soya

SENTIASA Hebat Untuk Nilai Wang
√ Hanya 1 sudu teh (5 ml) sehari
√ Walaupun begitu, 1 sudu teh = membekalkan >5,000 ORAC unit!!!
√ 1 botol Vivix 150 ml Retail price = RM475! Harga terbaik = lebih murah! SMS 0194320059 untuk diskaun
√ 1 botol untuk 30 hidangan, mencukupi untuk pengambilan 1 bulan (psstt : malah ada yang bertahan hingga 2 bulan)
Call / SMS / WA : 019-4320059
Email : umi.nazrah@gmail.com
Fb : http://www.facebook.com/nazrah
Fb FanPage : http://www.facebook.com/cantiksss


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan