Testimoni MealShakes


Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya MUDAH DISERAP untuk kegunaan harian.
- Diperbuat dari bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain2.
- Lactalbumin bahan yang TERBAIK dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.
- Nutrisi lengkap
- Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
- Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan agen antioksida.
- Kaya dengan SERAT LARUT untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

✔ Untuk satu bahagian mealshake, terdapat 3gm serat. Serat dapat membantu proses peristalsis dalam kolon (pembuangan) berjalan dengan lebih lancar dan proses detoks dapat berlaku secara neutral. Sebab itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang selalu sembelit.
✔ Salah satu sifat mealhakes ialah tinggi elektrolit. Ia mengandungi mempunyai sodium dan magnesium yang membantu keseimbangan cecair dalam badan.Maknanya ia sangat diperlukan oleh kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit akibat kekurangan cecair dalam badan.
✔ Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap. Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
✔ Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel. Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.
✔ Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran. Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.
✔ Meal Shakes untuk antioksidan. Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.
✔ Meal Shakes memberikan tenaga. Mengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat.
✔ Rasa yang enak untuk semua golongan. Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan


6 fakta tentang Mealshake:
1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.Antara kebaikan Mealshake ini ialah :
 • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
 • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
 • sesuai untuk seisi keluarga
 • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
 • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
 • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
 • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
 • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
 • Meningkatkan selera makan anak
 • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
 • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
 • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
 • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
TESTIMONI


 Beli Mealshakes Shaklee

0 comments:

Catat Ulasan