Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard Shaklee

Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard Shaklee
Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard Shaklee

Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard Shaklee | Omega Guard Shaklee ialah asid lemak omega-3 yang diperlukan oleh tubuh kerana tubuh tidak mampu menghasilkan sendiri asid lemak ini.

Omega-3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega-3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Satu kajian telah dijalankan di Malaysia yang mendapati bahawa tahap diet asid lemak omega-3 dalam kalangan pesertanya sangat rendah. Berdasarkan kajian itu, tahap asid lemak omega-3 pesertanya dilaporkan berada dalam lingkungan 0.22 – 0.28% kkal iaitu di bawah julat yang disyorkan di Malaysia iaitu 0.301-1.20% kkal.

Kebaikan Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) di negara Jepun
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
3. Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari
ketumpatan minyak hati ikan.
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega-3, EPA dan DHA.
6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.
7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Waktu Sesuai dan Cara Makan Omega Guard Shaklee

Saranan penggunaan Omega Guard untuk dewasa. Ambil 3 biji kapsul sekali sehari selepas makan. Ditelan dengan air.

Harga Omega Guard Shaklee

Dapatkan Herb Lax Shaklee dengan harga ahli. Pastikan anda daftar ahli Shaklee untuk mendapat potongan diskaun harga ahli ye

Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard Shaklee
Kebaikan Waktu Sesuai Cara Makan Harga Omega Guard ShakleeJika anda mempunyai sebarang persoalan mengenai produk atau cara mendaftar ahli Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan