Pesakit Diabetes Boleh Ambil Protein Soya Tak?


Ada segelintir yang bertanya boleh ke pesakit diabetes mengambil sumber protein soya dalam diet harian mereka. Institut Kanser Nasional di Amerika Syarikat menyarankan soya sebagai sumber utama protein bagi pesakit diabetes. Kajian menunjukkan bahawa isoflavon soya meningkatkan sensitiviti terhadap insulin, paras gula dan kolestrol dalam darah. Malahan, laporan kajian menunjukkan bahawa produk soya merendahkan paras gula sama seperti ubat diabetes yang dipreskripsi. Oleh kerana obesiti merupakan salah satu penyebab utama diabetes, pengambilan soya, yang mampu mengurangkan berat badan, boleh juga membantu mengurangkan risiko diabetes. Soya mengandungi tetrapeptida, yang membantu mempercepatkan proses penguraian lemak, oleh yang demikian membantu dalam pengurangan berat badan.

Lebih 20% daripada penyakit diabetes akan mengganggu fungsi buah pinggang, yang boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang. Paras protein yang tinggi dalam jangka waktu yang lama akan membebankan buah pinggang dan boleh mengurangkan fungsi penurasan darah serta kehilangan protein bermanfaat melalui urin. Kajian menunjukkan bahawa protein soya amat baik untuk membantu fungsi renal berbading protein haiwan. Semakin ramai pakar pemakanan menyarankan pesakit diabetes untuk mengambil protein soya dalam diet mereka.

Saranan saya adalah ESP Shaklee. Supplement berasaskan non-GMO (non Genetically Modified Organism) soya terbaik dalam pasaran supplement kesihatan zaman ini.


ESP membekalkan tenaga dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi Kandungan rendah lemak bukan GMO (Genetically Modified Organism) iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya, dan lengkap dengan protein yang mengandungi sembilan asid amino penting ini sesuai untuk seisi keluarga. Bagi setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan 14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat.

Tahukah Anda?

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I.) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I. yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Perbezaan Shaklee

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen kami dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Fungsi Energizing Soy Protein

membina dan perbaiki sel-sel tisu badan enzim dan hormon
kehamilan, penyusuan, stress, pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protein berkualiti
rambut, kuku dan kulit adalah daripada protein, protein berkualiti membantu memperbaiki kesihatan dan meningkatkan pertumbuhan yang baik
protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan
memberi tenaga
membantu mencantikkan, menegangkan, menganjalkan kulit
membantu memekatkan dan perbanyakkan susu
Perlukan Rundingan / Ingin memesan Product Shaklee dari sumber SEMULAJADI, Saya perunding bertauliah anda.

======================================
BAGAIMANA NAK ORDER ESP SHAKLEE?
======================================
Bagi pengguna kad direct debit atau kredit kad, boleh klik button di bawah untuk buat pesanan.
 ESP

Peringatan: Hubungi saya terlebih dahulu sebelum buat pembelian jika ingin nikmati discount 20-30% dengan register ahli Shaklee.

Bagi yg tidak memliki debit kad tersebut, boleh hubungi saya di 
Pengedar Shaklee Bertauliah
|Shaklee ID - 869539|
umi.nazrah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4320059
PM kami di

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan