Testimoni Vitalea For Children


Semua ibu bapa mahukan yang tebaik untuk kesihatan anak-anak bukan? Realitinya ramai yang bimbang pengambilan nutrisi anak-anak tidak mencukupi terutama anak yang agak memilih makanan (picky eater). Selain itu, mereka juga terdedah dengan makanan rendah kahsiat seperti makanan segera, junk foods dan minuman manis


Kajian terbaru menunjukkan 25% sumber kalori kebanyakan anak-anak ialah dari makanan ringan. Kentang goreng merupakan sumber sayuran nombor 1 mereka.

Kajian tersebut turut menyatakan kekurangan nutrisi yang berpunca dari pemakanan yang tidak sihat menjejaskan prestasi anak-anak disekolah, mempengaruhi sistem inum, tumbesaran tulang dan perkembangan fizikal mereka.

Di negara kita sendiri, 9/10 kanak membesar dengan kekurangan nutrisi penting seperti vitamin A, D, kalsium dan zat besi. Mungkin dalam hati kite menafikan yang anak-anak kite termasuk dalam nisbah ini. Atau memang benar anak kita salah seorang dari 9 kanak-kanak yang kekurangan diet yang seimbang.

Jadi, adakah kita yakin anank-anak sentiasa mendapat nutrisi yang sesuai dengan keperluan dan usia memreka untuk tumbesaran yang sempurna?

Kini ibu bapa boleh menarik nafas lega kerana suplemen multivitamin Shaklee membantu melengkapkan (bukan menggantikan) kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh anak-anak. Salah satu vitamin tersebut ialah Vita-Lea For Children.


✔ Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.

✔ Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.

✔ Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.

✔ Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!

✔ Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.

Terdapat 8 keistimewaan Vita-Lea For Children sehingga amat rugi jika ada anak-anak yang sedang membesar kite tak bekalkan dengan multivitamin ni.


Tablet sebesar syiling sepuluh sen ini juga mampu menutup lompang-lompang nutrisi anak-anak kita.

Berikut ialah kelebihan Vita-Lea For Children Shaklee

1. Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral perlu
2. 100% vitamin A, C, D dan E serta tambahan 8 vitamin B.
3. 200mg Kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.
4. Mengandungi pemanis semulajadi Xylitol yang tidak menyebabkan kaviti (kerosakan gigi)
5. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
6. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!
7. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrisi lengkap memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak serta penyerapan mudah dan pantas.
8. Multiviamin boleh dikunyah. Sesuai dengan anak-ank yang sukar menelan pil.


Vita-lea Childrean dengan formulasi diperbaharui


Kanak- kanak yang perlukan Vita-lea For Children:-
1. Kurang selera makan (picky eater)
2. Kurang aktif - letih
3. Selalu jatuh sakit – batuk, demam
4. Suka makan junk foods (makanan ringan)
5. Untuk kuatkan sistem imun
6. Kurang minum susu (kurang Kalsium)
7. Tak suka makan sayur


Tahukah Anda?
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

TESTIMONI VITA-LEA CHILDREN
0 comments:

Catat Ulasan