Penyakit Pembunuh Senyap - Hepatitis

Penyakit Pembunuh Hepatitis
Penyakit Pembunuh Hepatitis
Apa anda lakukan apabila diri selalu keletihan, mengalami gatal-gatal dan kekuningan pada kulit serta mata (jaundis) dan sakit atau kembung perut?

Cara paling mudah pasti ke farmasi terdekat dan membeli ubat-ubatan yang disyorkan sesuai dengan masalah berkenaan. Itulah antara sikap yang ada dalam diri kita. Sentiasa mengambil ringan dan beranggapan ‘tak apa’ terhadap penyakit yang tidak menampakkan kesannya secara luaran.

Namun pernahkah anda terfikir masalah yang dianggap kecil itu berkemungkinan besar serta boleh mengakibatkan satu penyakit yang serius dan sukar dirawat? 

Berdasarkan simptoms-simptoms yang tersebut tadi, jangan terkejut jika dinyatakan bahawa anda berisiko tinggi menghidap penyakit hepatitis. Dan tahukah anda hepatitis boleh hidup dalam tubuh selama bertahun-tahun sebelum timbulnya petanda?

Hepatitis adalah sejenis penyakit keradangan hati yang disebabkan oleh jangkitan virus. Antara hepatitis yang paling lazim didengar dan dihidapi adalah hepatitis A, hepatitis B dan hepatitis C. Hepatitis A ialah jangkitan paling lazim bagi pelancong yang boleh dicegah dengan imunisasi. Hepatitis B atau HBV adalah virus yang menyerang hati dan boleh menyebabkan jangkitan akut atau kronik. HBV merebak melalui pendedahan kepada darah dan bendalir badan orang yang dijangkiti. Hepatitis C adalah sejenis penyakit yang menjejaskan hati. Virus HCV merebak apabila darah seseorang yang dijangkiti virus ini memasuki badan seseorang yang sihat.

Kesan Hepatitis C berbeza mengikut individu. Sesetengah orang akan mengalami masalah kesihatan yang serius dalam masa 5 tahun selepas dijangkiti virus ini. Sebaliknya, ramai yang menghidap Hepatitis C tidak menunjukkan sebarang tanda meskipun sudah dijangkiti selama 20 tahun atau lebih. Inilah yang membuatkan sukar bagi anda mempercayai yang anda sudah dijangkiti kerana anda mungkin berasa sihat walaupun hakikatnya anda menghidap penyakit 'senyap' ini.

Hepatitis C dirawat menggunakan satu atau dua jenis ubat yang membantu badan mengatasi HCV. Rawatan ini memerlukan masa dan komitmen. Di kalangan pesakit tertentu, rawatan ini dapat menghapuskan semua HCV daripada badannya. Pegylated Interferon adalah sejenis protein yang membantu sistem imun. Ia disuntik ke dalam badan hanya sekali seminggu selama 12 bulan. (Hamizah Badiran, Hati, Harian Metro, 6 Ogos 2012)

Anda inginkan perlindunga imun yang selamat, halal, murah tapi potensi dan prestasinya diyakini di seluruh dunia? Jawapannya ada pada NutriFeron Shaklee. Kerana yang semulajadi itu lebih baik.

Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? 

Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidungnya tidak/kurang aktif

Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu

- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia**- 4 kajian klinikal** yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Rujukan **
Human Clinical Studies
1. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. Clinical efficacy of EH0202, a Kampo formula, on the health of middle-aged women. Am J Chin Med. 2004; 32(5):755-770.
2. Ushiroyama T, Yoshida S, Tadaki K, Ikeda A, Ueki M. A pilot study of a Kampo formula, EH0202, with intriguing results for menopausal symptoms. J Altern Complement Med. 2004 Apr; 10(2):397-399.
3. Kaji K, Yoshida S, Nagata N, Yamashita T, Mizukoshi E, Honda M, Kojima Y, Kaneko S. An open-label study of administration of EH0202, a health-food additive, to patients with chronic hepatitis C. J Gastroenterol. 2004 Sep; 39 (9):873-878.
4. Kubo M, Hashimoto Y, Yoshida S. The effect of health food containing EH0202 on physical and mental symptoms accompanying menstruation in women with premenstrual syndrome (PMS). Clin Pharm Ther. 2004; 14(2):129-142Nak dapatkan produk Shaklee?


* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

0 comments:

Catat Ulasan