3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online

3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online
3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online

3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online 

Rata-rata sahabat saya di dalam media sosial ni pasti ada berniaga online. Dah lama sebelum PKP lagi, ramai orang dah pilih berniaga online. Tak kira lah berniaga online jadi ejen ka, dropship ka. Asalkan berniaga online yang mampu menjana pendapatan sampingan. Agak-agak la kan pasaipa la ramai yang pilih nak berniaga online ni? Sudah pasti nya lah sebab bisnes online ni ada kelebihan dia yang tersendiri. 

Paling utama bisnes online ni jadi pilihan suri rumah sebab bisnes online ni fleksibel dan boleh berniaga di mana saja. Sebab tu ibu-ibu suka buat bisnes online. Sambil dok hayun endoi anak dok zikir nak bagi anak tidoq, jari jemari tu boleh la dok balas wasap pelanggan ka, prospek ka atau dok buat coaching ejen dropship. Anak lena, duit masuk. Ha camtu. Suri rumah juga nak berusaha hidup berdikari untuk mendapatkan apa yang depa impikan. 

3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online
3 kelebihan kenapa ramai buat bisnes berniaga secara online

Dengan bisnes online, suri rumah tekad untuk mengubah nasib dan bersama-sama mengajak lebih ramai wanita lain menjana pendapatan sendiri. Bisnes online ni hanya dengan menggunakan sebuah telefon bimbit dan data internet, kita boleh gunakan peluang sebaik mungkin untuk memulakan perniagaan. Bisnes dengan semuanya di hujung jari dan kita tak perlu berkejar-kejar ke banyak tempat untuk menguruskan perniagaan kita. 

Kelebihan ketiga dengan bisnes online ialah komunikasi antara kita sebagai penjual dengan pelanggan tu terus online. Kita boleh balas pertanyaan pelanggan kat wasap, kat messenger fb. Dah takyah nak jumpa depan-depan dan terangkan kat depa. Tunggu depa baca dan balas ja mesej kita. Selain tu, jika pelanggan ada sebarang persoalan kat kita tu kita boleh la semak kat nota atau search di google dulu sebelum kita bagi jawapan. 

 Oleh itu, sekarang ini ialah masa terbaik untuk kita berniaga online kerana rezeki sudah di hujung jari. Hanya memerlukan kita memulakan langkah pertama kita sahaja.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
Pengedar Shaklee Sik Kedah

* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak

Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak
Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak
Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak | Produk ubat di Malaysia perlu berdaftar dengan KKM terlebih dahulu sebelum dipasarkan kepada pengguna.

Produk berdaftar mempunyai nombor pendaftaran MAL (contoh MAL20125467T) dan label keselamatan Hologram pada pembungkusannya.

Untuk dapatkan nombor MAL bukan mudah!
Bayarannya lebih mahal untuk satu jenis produk berkali-kali ganda dari nombor NOT.

Mulai tahun 2008, proses kawalan terhadap produk kosmetik telah bertukar dari Sistem Pendaftaran kepada Sistem NOTIFIKASI. Melalui sistem notifikasi, pihak syarikat perlu membuat notifikasi kepada pihak Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) terlebih dahulu sebelum produk kosmetik tersebut boleh diimport, dikilangkan atau dipasarkan di Malaysia.
Produk kosmetik yang telah dinotifikasi akan diberikan Nombor Notifikasi (NOT) sebagai bukti produk kosmetik tersebut telah bernotifikasi dengan pihak BPFK.

Untuk dapat nombor NOT adalah mudah.
Submit je ingredients, label produk DONE.
Tunggu 2 ke 4 minggu Nombor NOT keluar. Sebab tu ada produk bernombor NOT yang ditarik balik bila KKM buat pantauan sebabnya pada peringkat awal tiada ujian dijalankan.

Tapi berbeza dengan nombor MAL.

NPRA akan jalankan ujian antara 8 ke 10 bulan sebelum nombor MAL dikeluarkan. Ada few test perlu diambil kira. Banyak kertas kerja perlu dihantar untuk penilaian.

Macam mana haliz boleh tahu?
Sebab haliz pernah melalui proses ini masa keluarkan skincare dulu.

PRODUK SHAKLEE ADALAH BERDAFTAR DENGAN KKM

Setiap satu produknya ada nombor MAL.
Bayangkan berapa ratus produk Shaklee dan berapa banyak duit yang dilaburkan untuk memastikan kesemua produknya berdaftar mengikut negara masing-masing.

Haliz berterima-kasih dengan pegawai KKM/NPRA yang amanah, yang mengorbankan masa untuk membaca, mengkaji kertas kajian yang Shaklee hantar demi untuk mendapat pendaftaran KKM untuk setiap produk.
Korang boleh semak dibotol Shaklee ada nombor MAL.

Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak
Produk Shaklee Lulus dan Ada Nombor Sijil Kelulusan KKM Tak

Tahu tak setiap tahun kena renew nombor MAL, kalau tak lulus, nombor MAL akan ditarik balik dan selama produk Shaklee dipasarkan tidak pernah sekalipun nombor MAL ditarik. Bayangkan dah lebih 25 tahun.

Memang masa Shaklee nak apply untuk kemasukan setiap produk baru, kadang-kadang proses tu 6 bulan ke atas dengan paper work yang banyak. Shaklee juga perlu submit papers research yang Shaklee US jalankan untuk sokong produk yang dihasilkan. Dan pihak KKM akan meeting untuk approval. Proses ni berulang kali sehingga company berjaya penuhi segala permintaan KKM. Jadi jangan pertikaikan kuasa KKM atau perlekehkan kuasa KKM. Hormati Kementerian Kesihatan Malaysia.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Tonik, Makanan & Sayur Berkhasiat Untuk Cantikkan Mata Sihat

Tonik, Makanan & Sayur Berkhasiat Untuk Cantikkan Mata Sihat
Tonik, Makanan & Sayur Berkhasiat Untuk Cantikkan Mata Sihat
Tonik, Makanan & Sayur Berkhasiat Untuk Cantikkan Mata Sihat | Mata memerlukan set pemakanan khusus bagi mengekalkan fungsi dan kesihatan mata.

Kaedah pemakanan yang betul supaya mata kekal sihat adalah dengan mengambil nutrisi seimbang di samping mengutamakan sumber makanan yang mempunyai warna hijau, kuning dan merah. Ini kerana kumpulan makanan ini kaya dengan lutein, zeaxanthin, vitamin dan mineral yang terbukti bagus untuk kesihatan mata yang optimum.

Makanan untuk mata

Kailan (Kale), Bayam (Spinach), Collards antara sayuran berdaun hijau yang sangat kaya dengan sumber Lutein dan Zeaxanthin. Lutein dan zeaxanthin merupakan bahan antioksidan yang berfungsi dalam melindungi dan mengekalkan kesihatan sel dalam tubuh badan.

Tonik Untuk Cantikkan Mata Sihat

Vivix tonik tumbuhan botani yang kaya dengan kandungan resveratrol dan polifenol yang tinggi terutamanya Anthocyanins mampu mengurangkan risiko kerosakan mata, memperbaiki daya penglihatan dan membantu merawat saraf saraf mata yang bermasalah.

Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu - kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu - oren. Vivix dihasilkan dengan campuran Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry (Sambucus Nigra) dan Poltganum Cuspidatum (knotweed Jepun).

Sayur Untuk Cantikkan Mata Sihat

Carotenoid yang paling terkenal adalah beta-karoten, sumber utama vitamin A dari tumbuh-tumbuhan. Antara karotenoid lain ialah lycopene, lutein, zeaxanthin, cryptoxanthin, alpha-carotene dan astaxanthin. Semua berfungsi sebagai antioksidan untuk melindungi sel daripada radikal bebas, menguatkan sistem imunisasi tubuh dan membetulkan fungsi organ tubuh.

Carotomax menggabungkan 6 karotenoid terbaik iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, lycopene dan zeaxanthin.

Carotomax membekalkan lebih 13mg (21,500iu) karotenoid dari sumber semulajadi iaitu buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, lobak, tomato, marigold, epal, kentang, brokoli, biji anggur dan minyak sawit.

Carotomax mengandungi 30 tablet dengan 1 tablet mampu membekalkan sehingga 13mg karotenoid kepada badan. Nilai 1 tablet adalah bersamaan dengan

Beta Carotone yang bersamaan dengan 102 biji pisang
Lutein dan Zeaxanthin yang bersamaan dengan 285 biji limau gedang (pink grapefruit)
Lycopena yang bersamaan dengan 714 biji apricot
Alpha Carotene bersamaan dengan 89 biji rapsberry.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat

Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat
Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat
Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat | Jika penjagaan mata diremehkan, kehilangan penglihatan boleh berlaku.

Tips dan petua penjagaan kesihatan mata

i) Ketika membaca

- Jarak membaca
Pastikan membaca pada jarak antara 30 hingga 40 sentimeter (cm) dari buku ke mata. Jarak yang terlalu dekat akan menyebabkan otot-otot mata menegang untuk fokus dan mengakibatkan sakit kepala.

- Posisi badan ketika membaca
Posisi hendaklah tegak. Elak membaca sambil berbaring kerana akan menyebabkan otot-otot mata terpaksa bekerja lebih untuk fokus. Mata akan menjadi cepat letih dan tidak dapat bertahan lama untuk membaca.

Elak juga membaca ketika berada di dalam kenderaan bergerak dan keadaan jalan yang bengkang-bengkok serta berbonggol kerana boleh menyebabkan sakit kepala dan mabuk akibat keupayaan mata untuk fokus menjadi tidak stabil ketika membaca.

ii) Pencahayaan
Pencahayaan yang digunakan tidak terlalu malap atau terlalu terang ketika membaca kerana akan mengganggu keselesaan dan kesihatan mata.

Kenali 5 Masalah Kecantikan Mata Yang Paling Ditakuti Wanita

iii) Amalan senaman untuk mata
1. Pergi ke luar rumah, lihat satu objek berdekatan, kemudian beransur-ansur melihat pula objek yang lebih jauh, sejauh yang mungkin. Selepas itu lihat semula objek yang berdekatan. Ulangi proses itu beberapa kali.
2. Gerakkan mata ke kanan semaksimum mungkin, berhenti sekejap, kemudian ke kiri, berhenti sekejap, seterusnya ke atas, bawah dan tengah. Ulangi proses itu beberapa kali.
3. Setelah 1 - 2 jam berada di hadapan komputer, berhenti sekejap, lihat objek berwarna hijau di luar rumah atau pejabat, seperti pokok dan sebagainya. Warna hijau akan dapat menenangkan dan merehatkan mata.

iv) Pengguna komputer
Penggunaan komputer dengan cara betul dapat menjamin kesihatan mata yang baik. Pastikan kedudukan komputer sama paras dengan mata dalam keadaan horizontal dan 30cm dari mata dengan pencahayaan yang bersesuaian

v) Pemeriksaan mata berkala
Sekurang-kurangnya sekali setahun bagi memastikan tahap penglihatan dan kesihatan mata sentiasa berada dalam keadaan baik.

vi) Makanan untuk mata
Pemakanan yang betul memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan mata dan dapat mencegah daripada penyakit mata. Pastikan makanan seharian yang diambil sedikit sebanyak dapat memberi nutrisi penting bagi mengekalkan kesihatan mata. Amalkan makan makanan yang kaya dengan vitamin A dan C.

Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat
Tips Petua Rahsia Makanan Senaman Penjagaan Untuk Mata Sihat

Makanan Untuk Mata Sihat

Kailan (Kale), Bayam (Spinach), Collards ialah sayuran berdaun hijau yang sangat kaya dengan sumber Lutein dan Zeaxanthin. Lutein dan zeaxanthin merupakan bahan antioksidan yang berfungsi dalam melindungi dan mengekalkan kesihatan sel dalam tubuh badan.

Rahsia Makanan Penjagaan Untuk Mata Sihat

Umi cadangkan Caratomax yang merupakan gabungan enam karotenoid terbaik iaitu alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan

Beta Karotena = 102 hidangan Pisang
Lycopena = 714 hidangan Aprikot
Lutein dan Zeaxanthin = 285 hidangan pink grapefruit
Alpha karoten = 89 hidangan Raspberi

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Segmen 24 Jam Bloglist #37 Mialiana.com



Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2020 di Mialiana.com bermula pada 8.00 pagi 25/6/2020 sehingga 8.00 pagi 26/6/2020. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com / Like Fanpage Mialiana.com / Follow Instagram @mialiana (mana-mana yang ada)
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #37 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI


10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2020.


** jom support Mia Liana....



Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom | Sempena PKPP yang diumumkan, Mama Yan nak buat segment Bloglist PKPP. Segmen bermula pada saat ini dan tutup pada 30 Jun 2020.

Syarat-syarat penyertaan:

1. Buat 1 entry bertajuk 'Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom'.

2. Letakkan gambar 'screenshot' blog aziankhalil.com ni dalam entry anda dan backlink ke entry Mama Yan.

3. Follow blog aziankhalil.com ni

4. LIKE https://www.facebook.com/aziankhalil81/

5. Letakkan link penyertaan anda dalam ruangan komen di blog Mama Yan.

Hadiah:

5 peserta pertama komen link penyertaan akan masuk ke bloglist PKPP secara automatik sehingga 31 Ogos 2020.

5 peserta segmen lagi akan dipilih secara rawak untuk berada dalam blog list pada 1 Julai 2020

1 peserta akan dipilih secara rawak untuk memenangi 1 botol ' Mary Kay Eye Make Up Remover' yang bernilai RM64.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

OMBAKBERGIGI Mencari Bloglist Baru

OMBAKBERGIGI Mencari Bloglist Baru

OMBAKBERGIGI Mencari Bloglist Baru | Segmen ini akan bermula pada 17 Jun 2020 (Rabu) sehingga 23 Jun 2020 (Rabu). Segmen ini dijalankan selama seminggu. Seramai 7 orang peserta yang bertuah dan layak menjadi bloglist Ombak Bergigi.

Syarat Untuk Menyertai

1. Follow Blog Ombak Bergigi

2. Follow IG @ombakbergigi

3. Buat satu entri di blog korang bertajuk "OMBAKBERGIGI Mencari Bloglist Baru"

4. Letakkan banner segmen dan link kan ke blog OMBAKBERGIGI

5. Comment link entri penyertaan di http://www.ombakbergigi.com/2020/06/ombakbergigi-mencari-bloglist-baru.html

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga

Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga
Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga
Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga | Vitamin B membantu untuk mengatasi tekanan dan meningkatkan tenaga.

B-kompleks terdiri daripada 8 jenis vitamin larut air yang membantu badan menggunakan tenaga daripada makanan.

Vitamin yang termasuk dalam B-kompleks adalah

Vitamin B1 (thiamine)
Vitamin B2 (riboflavin)
Vitamin B3 (niacin / niacinamide)
Vitamin B5 (pantothenic acid)
Vitamin B6 (pyridoxine, pyridoxal, or pyridoxamine, or pyridoxine hydrochloride)
Vitamin B7 (biotin)
Vitamin B9 (folic acid)
Vitamin B12 (cobalamins; umumnya disebut cyanocobalamin di dalam vitamin supplements)

Untuk apa B-Complex

Kekurangan dalam mana-mana vitamin ini memberi kesan ketara keupayaan kita untuk mengatasi tekanan, meningkatkan tekanan oksidatif dan keradangan.

Apabila tubuh mengalami tekanan dan keradangan oksidatif, inilah penyebab kita berasa letih dan ianya boleh meningkatkan risiko penyakit kronik.

Kajian 2011 menilai penggunaan vitamin B-kompleks dan kesannya terhadap tekanan tempat kerja. Kumpulan pekerja yang mengambil B-kompleks menunjukkan bahawa tahap stress mereka jauh lebih rendah dan kemurungan yang lebih rendah selepas 3 bulan.


Guru Stress | Masalah Kedua Yang Serius Di Malaysia Selepas Sakit Jantung


Kebaikan B-complex untuk lelaki

Terutamanya asid folik ialah

1. Membantu merawat masalah kesuburan lelaki
2. Membantu mengurangkan kecacatan kromosom pada sperma lelaki, untuk elakkan janin tidak hidup lama
3. Membantu tubuh menghasilkan sel-sel darah merah baru – penting untuk elakkan penat, lemah dan rasa tidak bertenaga
4. Memberi manfaat pencegahan kanser kolon, strok dan penyakit jantung

Bagaimana memilih Supplement B-Kompleks yang baik?

1. Mengandungi semua lapan vitamin B. Kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama.
2. Harus mengandungi jumlah 100% bagi kandungan asid folik dan biotin.
3. Pastikan jurang peratusan nilai harian tidak terlalu besar bagi B1, B2, B3 dan B12.
4. Elakkan pengambilan B-Kompleks yang menawarkan rumusan larut air.
5. Semula jadi.



Lisa Surihani Turun 11kg Makan B-Complex?


Perbezaan B-Complex Shaklee

πŸ‘ B-Complex Shaklee mengandungi KESEMUA 8 jenis vitamin B iaitu
1. Vitamin B1 (Thiamine)
2. Vitamin B2 (Riboflavin)
3. Niacin
4. Vitamin B6
5. Folic Acid
6. Vitamin B12
7. Biotin
8. Calcium D-Panthothenate

πŸ‘ Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten

Asid folik, salah satu jenis vitamin B adalah kritikal dan tidak mudah diserap oleh badan. Maka, Shaklee telah membangunkan sistem penyerapan bioaktif yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap.

Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga
Untuk apa B-Complex Shaklee Kebaikan Untuk Lelaki dan Harga

Harga B-Complex Shaklee

Harga bukan ahli RM58.75

Harga ahli diskaun sehingga 20%

Jika anda ingin mendapatkan B-Complex Shaklee,
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

 Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca