Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk

Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk
Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk

Cara Sunnah Nabi SAW Cegah Jangkitan Virus oleh Mufti Menk
| Mufti Menk berkongsi beberapa cara yang boleh digunakan bagi membantu merawat simptom wabak Covid-19.

Mufti Menk menerangkan “cara ini tidak menggantikan carian rawatan perubatan perofesional, tetapi cara ini semata-mata untuk membantu meningkatkan sistem imun dan menangani gejala sambil menunggu perubatan terlatih yang merawat anda.”

Mufti Menk menyenaraikan beberapa cara sunnah Rasulullah SAW mencegah jangkitan virus.

Black Seed Oil – (Nigella Sativa Virgin Oil)
Habbatus Sauda atau dikenali juga jintan hitam (Nigella Sativa), merupakan sejenis tumbuhan herba.

Biji Habbatus Sauda yang berwarna hitam akan diproses atau dikisar sehingga mengeluarkan minyak, yang kemudiannya diminum untuk kesihatan atau digunakan dalam perubatan tradisional bagi merawat kencing manis. Bila diminum sebaiknya bersama air panas. Ambil setengah sudu pada waktu pagi dan malam.

Di samping itu, terdapat juga yang dimasukkan ke dalam kapsul sebagai ubat untuk merawat penyakit. Habbatus Sauda merupakan tumbuhan herba yang dianjurkan dalam agama Islam untuk merawat pelbagai jenis penyakit.

Suplemen Vitamin C
Penting untuk membina sistem imun yang kuat. Vitamin C yang mencukupi dapat memastikan kita tidak cepat mendapat sebarang jangkitan kuman.



Vitamin C dengan bioflavonoids.
Penyelidikan mencadangkan pengambilan vitamin C yang mengandungi bioflavonoid kerana keduanya mempunyai kesan pelengkap, menjadikannya lebih berkesan apabila dicerna bersama berbanding jika diambil secara berasingan.

Suplemen Zinc
Zink mempunyai peranan dalam mengukuhkan sistem imun, mengekalkan pembentukan sel, mempercepat proses penyembuhan luka, dan memecahkan karbohidrat.


Lagi yang menarik, makanan tambahan zinc bukan sahaja untuk sistem imun malah untuk kecantikan kulit wajah juga.

Protein Tumbuhan
Protein daripada tumbuhan sangat bagus kerana ianya kurang lemak tepu dan lebih banyak serat makanan berbanding protein haiwan. Ia juga rendah kolesterol dan ini mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular, diabetes dan jenis kanser tertentu.



Protein soya. Soya adalah sumber nombor satu protein sayuran. Ia mengandungi satu set lengkap asid amino penting, oleh itu, ia dianggap sumber lengkap protein.

Semoga perkongsian ini membantu kita untuk meningkatkan tahap keselamatan tubuh badan walaupun penawar Covid-19 masih belum digunakan sepenuhnya di dunia.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa

Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa
Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa

Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa
| Vita-C ialah sejenis antioksidan yang membantu meningkatkan fungsi ketahanan imunisasi tubuh badan.

Bioflavonoid merupakan antioksidan yang sangat kuat bagi membantu sistem imunisasi dengan bertindak untuk meningkatkan lagi power vitamin C.

Penyelidikan mencadangkan pengambilan vitamin C dan bioflavonoid mempunyai kesan pelengkap, menjadikannya lebih berkesan apabila dicerna bersama berbanding secara berasingan.

Apabila bioflavonoid bergabung dengan dengan vitamin C, akan memberikan kesan kepada tubuh yang lebih hebat. Bahkan, bioflavonoid juga sangat membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada teroksida.

Vitamin C Shaklee ditambah dengan kandungan citrus bioflavonoid complex.

Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa
Vitamin C Semulajadi 500mg dengan Bioflavonoids Untuk Apa


Antara citrus bioflavonoids yang terdapat di dalam Vitamin C Plus Shaklee ialah, lemon bioflavonoid, orange bioflavonoid, grapefruit bioflavonoid dan hesperidin.

Vitamin C tidak boleh boleh dihasilkan oleh badan dengan sendiri tetapi boleh diambil melalui makanan seperti buah-buahan dan juga supplemen.

Vitamin C sangat sensitif pada cahaya, udara dan suhu tinggi. Kandungan Vitamin C dalam buah-buahan dan sayuran akan berkuarangan jika disimpan lama.

Jika anda bekerja di ruang terbuka, dan cuaca memang panas terik, vitamin C di dalam badan anda, akan musnah dengan lebih cepat.

Perbezaan vitamin C Shaklee dengan jenama lain

Vita-C Plus merupakan vita-C semulajadi pertama didunia yang bertindak secara “Sustained Release” iaitu pelepasan vitamin c secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam.Oleh sebab tu ia dinamakan Vita C Plus Sustained Released.

Sustained Release Vita-C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.

Vita-C Plus mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.

Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.” 

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
 | Pendaftaran ahli Shaklee hanya RM35 automatik dapat senarai harga.

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Shaklee dihasilkan berasaskan penyelidikan saintifik dan klinikal, ia menggunakan sumber semulajadi yang terbaik, dan ia terbukti berkesan dan selamat.

Senarai Harga Produk Barang Shaklee 2021 Untuk Harga Ahli

Shaklee amat komited dalam menghasilkan suplemen nutrisi dan vitamin yang paling bagus untuk kesihatan tubuh badan.

Setiap produk vitamin Shaklee terhasil dari kajian yang berterusan serta komitmen Shaklee dalam menyediakan produk yang paling bagus untuk meningkatkan kesihatan.

Vitamin Shaklee baik untuk kesihatan lelaki dan perempuan, dan sesuai untuk semua peringkat umur, tahap kesihatan dan gaya hidup.

Tingkatkan kesihatan anda serta keluarga dengan menggabungkan produk-produk vitamin Shaklee yang semulajadi dengan aturan pengambilan yang berkesan untuk anda.

Cara Murah dan Mudah Nak Daftar Jadi Dropship Shaklee 2021

Mulakan dengan vitamin yang diperlukan untuk membuat badan anda rasa lebih baik setiap hari.

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2020

Kesihatan sel
Vivix
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Res-V softgel
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021


Immune system
NutriFeron
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021


Vitamin Asas
Energizing Soy Protein
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Vita Lea Iron Formula (multi vitamin & mineral)
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

B Complex
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Vita-C (sustained release)
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Alfalfa Complex
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Carotomax (Beta Carotena)
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Vitamin E
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Lecithin
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Ostematrix
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

DTX Complex
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Kesihatan Advance
Omega Guard
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Coq-Trol Plus
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Peppermint Ginger
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

GLA Complex
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Herb-Lax
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Garlic Complex
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021


Vitamin untuk kanak-kanak
Vita Lea for children
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Meal Shake
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Diet Plan:
Cinch Energy Tea Mix
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Cinch Shake Mix
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

de-Hydration formula:
Performance Drink
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Kegunaan Rumah:
Basic H
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Dish wash
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Fresh Laundry
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Soft Fabric
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Barangan penjagaan kulit dan rambut:

Youth Skin Care
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021

Harga ahli jauh lebih jimat kan untuk setiap produk Shaklee. Pendaftaran ahli hanya RM35 sahaja

Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021
Senarai Harga Untuk Ahli & Gambar Semua Produk Shaklee 2021


Jika anda ingin mendapatkan produk atau menyertai bisnes Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Giveaway by Blog Tangan Gebu

Assalamualaikum. Sempena dengan Birthday Month author Blog Tangan Gebu, dia nak bagi hadiah kepada beberapa orang follower dan pembaca yang setia. Banyak hadiah khas untuk disediakan tau!

Blog Tangan Gebu Giveaway
          Untuk menyertai contest ni, anda mestilah ada BLOG dan akaun Instagram. Syaratnya senang je;
  1. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway by Blog Tangan Gebu" (jangan lupa masukkan link http://tangangebu27.blogspot.com)
  2. Tulis ayat ringkas/perenggan kenapa anda join giveaway ni dan copy paste gambar pertama dalam post ini.
  3. Baca salah satu artikel dalam blog ini dan tinggalkan komen.
  4. Follow Blog Tangan Gebu, Instagram (@ms_lan27 atau cari tangangebu27) dan subscribe blog (contoh dalam gambar untuk subscribe blog). https://www.instagram.com/ms_lan27/
  5. Lepas dah siap semuanya, boleh tinggalkan link blog post di bahagian komen post tu.

Umi join giveaway ni sebab nak tambah lagi jaringan blogger yang sedia ada. Jadi dapat lah jumpa lebih ramai blogger lain di seluruh Malaysia ni. Hadiah yang disediakan dalam giveaway ni pun best-best juga tau. Jom la join

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca

Giveaway by ejulz & anakdenesor


Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & anakdenesor


1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & anakdenesor". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan anakdenesor;
4. Follow IG ejulz dan anakdenesor;
5. Tinggalkan penyertaan dan nama  diIG korang post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 JANUARI 2021

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, 
boleh terus hubungi Umi melalui Whatsapp
* Penafian: "Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan perkongsian manfaat.

Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.”

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
Teruskan Membaca