7 Perbezaan Omega Guard Shaklee berbandinga jenama lain

Terdapat pelbagai jenis jenama minyak ikan yang terdapat di dalam pasaran sekarang tetapi kenapa Omega Guard keluaran Shaklee perlu menjadi pilihan anda semua.


#1 : Ikan Kecil
Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies yang sangat rendah merkurinya) di perairan negara jepun.Ia bukan dari hati minyak ikan, Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

#2: Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.

Apakah 7 spektrum tu?
DHA (docosahexenoic acid)
EPA (eicosapentaenoic acid)
ALA (Alpha-linolenic acid)
SDA (Stearidonic acid)
ETA (Eicosatetraenoic asid)
HPA (Heneicosapentaenoic acid)
DPA (docosapentaenoic acid)

Kenapa minyak ikan yang bagus perlu ada cukup 7 spektrum?

Kebanyakan pengilang minyak ikan kini hanya fokus untuk menghasilkan omega-3 bergred farmaseutikal sahaja. Di mana ia menumpukan minyak ikan ke dalam struktur kimia baru yang dinamakan etil esther,bukannya secara alam semula jadi. Tambahan pula, konsentrat ini mengandungi hanya satu atau dua jenis omega-3 yang terpencil: iaitu spektrum yang paling popular EPA dan DHA tetapi lupa dengan spektrum yang lain.

Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega- 3 EPA dan HDA

#3: Penyulingan Molekul 3 Peringkat

Kenapa disuling sampai 3 peringkat? Ini bagi memastikan ketulenan dan kepekatan minyak ikan yang kita makan tu. proses proprietari ni memekatkan Omega 3 dan yang paling penting menyingkirkan komponen bahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.


Proses penyulingan ini melibatkan
Suhu dan tempoh pemprosesan dikawal bagi melindungi integriti yang terbaik untuk minyak ikan yang berkualiti.
Meminimumkan degradasi haba
Proses penyulingan suhu rendah membantu membuang lemak tepu, sekaligus menghasilkan omega 3 yang tulen dan sangat pekat. Bahan cemar yang sering terdapat di dalam minyak ikan dan ikan akan dikeluarkan, termasuk plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang mengunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien , malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.


#4: Gred Farmaseutikal

Minyak ikan Omega guard ni bergred farmaseutikal. Apa maksudnya?
Omega 3 yang mempunyai gred farmaseutikal mempunyai kualiti yang lebih tinggi berbanding minyak ikan yang bukan bergred farmaseutikal.
Ia menunjukkan tahap ketulenan yang sangat tinggi.

#5: Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi

Satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 dengan DHA 360mg dan EPA 546mg.


Ini SANGAT PENTING:
Jumlah kandungan minyak mungkin 1000mg atau 1200mg
Periksa kandungan EPA dan DHA dan jumlahkan.
Tolakkan jumlahnya dengan Omega 3, anda akan dapat minyak pengisi @ FILLER!


Sekiranya jumlah minyak 1000mg:
Contoh brand 1 : EPA 180mg DHA 120mg = jumlah Omega 3 — 300mg Filler — 700mg
Contoh brand 2 : EPA 396mg DHA 264mg = jumlah Omega 3 — 660mg Filler — 340mg
Contoh brand 3 : EPA 540mg DHA 360mg = jumlah Omega 3 — 900mg Filler — 100mgMinyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel selepas memasukkan Omega 3. Contoh minyak filler ini ialah minyak dari mata atau perut ikan yang diproses, minyak omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler. Dan kalau anda hendak tahu, peraturan FDA menetapkan filler hanya boleh dimasukkan 15% maksima.


#6: Bau dan rasa kesan hanyir minimum

Antara kelebihan lain proses pembuatan Omega Guard yang menggunakan kaedah Penyulingan Molekul 3 peringkat ialah bau dan rasa hanyir ikan dapat dikurangkan walaupun mempunyai kepekatan tinggi.

#7: Diiktiraf oleh Friend of The Sea.

Pengiktirafan ini bagi memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar. Shaklee sangat mengambil berat mengenai bagaimana sumber ikan diambil dan nak kekalkan populasi ikan.

Shaklee guna teknologi satelit check populasi ikan supaya ikan yang diambil tu bukan jenis ikan yang mudah pupus. Jadi, boleh elak dari musnahkan populasi ikan.

0 comments:

Catat Ulasan