GLA Complex Stabilkan Hormon dan Testimoni


GLA Complex Shaklee dihasilkan daripada borage oil (bunga borage) yang kualitinya jauh lebih bagus, lebih pekat dan berkali ganda lebih power. Gamma Linolik Asid – GLA adalah sejenis lemak Omega-6 penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia, tetapi hanya boleh diperolehi daripada pemakanan sebab badan kita tidak berupaya menghasilkannya sendiri.


GLA terdapat dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti Borage Seed Oil, Evening Primrose Oil, dan Black Currant Seed Oil. Ianya berkhasiat sebagai penyeimbang kelenjar yang membantu untuk menstabilkan sistem hormon serta sangat efektif dalam membantu meringankan masalah menstruasi dan menopause, terutamanya yang berkait dengan kemurungan dan perubahan emosi.

Fungsi GLA yang penting ialah :

1. Membentuk prostaglandin (bahan hormon penting untuk fungsi kimia badan) yang bertanggungjawab dalam banyak fungsi semulajadi tubuh wanita : mengawal atur hormon seperti kitaran haid, ovulasi, perlekatan benih yang telah berjaya tersenyawa dan seterusnya melindungi kandungan. mengurangkan rasa sakit semasa haid dan meredakan simptom PMS – premenstrual syndrome
2. Menjaga kesihatan rahim serta dapat mencegah cyst pada ovari atau endometriosis yang sangat kerap berlaku di kalangan wanita hari ini. 3. Membantu meningkatkan tahap kesuburan dan mengawal simptom menopause yang sering membuat wanita rasa ia adalah fasa yang sangat teruk.

0 comments:

Catat Ulasan